|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
piter123321 |
#583477 Wysłany:
23 Maj 2012, 20:07; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotrek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KGR. Rejestracja: 31 Sty 2010, Posty: 2513 Pomógł: 12
|
gorilla glass - co to? wiem. zastanawiałem się nad ace. ale droższy był. a 100 piechotą nie chodzi. 
_________________ Było: 09.2009-02.2013 Punto I 1995r 1.2 ELX z lpg - post351906.html#351906 Jest: 02.2013 - Peugeot 206 1.4 75 KM
|
|
Góra |
|
 |
|
|
buladag |
#583482 Wysłany:
23 Maj 2012, 20:15; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#583502 Wysłany:
23 Maj 2012, 20:55; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
piter123321 |
#583503 Wysłany:
26 Maj 2012, 19:39; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotrek
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KGR. Rejestracja: 31 Sty 2010, Posty: 2513 Pomógł: 12
|
co do szkła to też podobno jest mniej podatne na zarysowania. widze wade- lipna tylnia klapka. ;p [ Dodano: 26 Maj 2012 19:39 ]nurtowała mnie ost rozmowa na temat gorilla glas. walkman go nie ma. tzn zaden SE z seriii x peria. a patrzcie co znalazłem. http://www.youtube.com/watch?v=KMWxvg47i3U ani jednej rysy
_________________ Było: 09.2009-02.2013 Punto I 1995r 1.2 ELX z lpg - post351906.html#351906 Jest: 02.2013 - Peugeot 206 1.4 75 KM
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#584675 Wysłany:
27 Maj 2012, 22:44; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
SGS III nadchodzi już lada chwila będzie dostępny w sprzedaży... Tak się zastanawiam co myślicie o tym modelu i jego szansach na zdobycie swojego udziału w rynku smartphonów w Polsce? Specyfikacja: Procesor 4 rdzenie 1.4 Ghz Pamięć RAM: 1GB Pamięć wewnętrzna: 16GB w wersji podstawowej Wyświetlacz: Super AMOLED HD (wygięty) 4,8' Aparat: 8Mpix System operacyjny: Android Ice Cream Sandwich 4.0.5. Dodatkowe atuty: Gorilla Glass 2, Aparat robi zdjęcia seryjne z prędkością 3,3 klatki na sekundę, Rozpoznawanie twarzy na zdjęciach, HSDP+ (21 Mbit/s), Dwa kolory obudowy dostępne Biały i Pubble Blue (czy jakoś tak  ), możliwość rozszerzenia pojemności kartą pamięci do 64 GB, telefon automatycznie wygasza wyświetlacz gdy odwracamy wzrok, automatyczne łączenie z osobą która nadesłała wiadomość po przystawieniu telefonu do ucha, grubszy o 0,1mm od SGSII, gabaryty pomimo wyświetlacza zwiększonego o 0,6' nieznacznie się zwiększyły Tak na marginesie będzie można SGSIII przetestować w ramach akcji Samsung Mobile Live! która rusza już w czerwcu w całej Polsce, w różnym terminie w zależności od miasta niestety jeszcze harmonogram nie jest znany... Porządek jak to w Samsungu ;p
Góra |
|
 |
buladag |
#584707 Wysłany:
28 Maj 2012, 07:32; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Parametrami i mozliwosciami SgsII juz dawno przebijal glownego konkurenta czyli iphone 4s, nowy model to tylko przypieczetowanie przewagi. Cene pewnie skalkuluja na ~500zl mniej niz iphone, niestety zapewne kosztem jakosci wykonania (patrzac przez pryzmat sgs2). Ogolnie ciezko wyobrazic sobie na teraz wiekszy "wypas" w telefonie niz to co prezetuje sgsiii.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#584983 Wysłany:
28 Maj 2012, 21:20; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#585410 Wysłany:
30 Maj 2012, 10:47; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Odbijajac od tematu to chcialbym napisac kilka slow o gorilla Glass. po prawie roku uzytkowania i kilku wymuszonych wizytach kluczy w kieszeni z telefonem na ekranie jest kilka mikrorysek widocznych pod kątem i przy wyczyszczonym wyswietlaczu. Generalnie jest bardzo dobrze, bez porownania do zwyklych szybek, ale wszystkie filmiki z neta gdzie ktos wali mlotkiem w ekran czy jezdzi po nim gwozdziem mozna wsadzic miedzy bajki. [ Dodano: 30 Maj 2012 10:47 ]A co do reszty galaxy ace to moj ma lekko, nigdy nie spadl etc i nie jest zniszczony, przetarty itp za to egzemplaz mojej dziewczyny lata co chwile, torebka etc i tez ma sie niezle, "chrom" z bokow nie odpada pomimo obic i otarc, biala tylna klapka jeszcze sie blyszczy 
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Rysiob |
#586533 Wysłany:
03 Cze 2012, 14:19; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.6 8V 90KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Cz-wa Rejestracja: 27 Sie 2007, Posty: 126
|
Co do SGS3, interesujący może być ten czterordzeniowy procesor, ale póki co, to ICS chyba nie wykorzysta jego możliwości (może dopiero zapowiadany na jesień 5.  . Wyświetlacz ciut większy niż w dwójce, można zamontować większa kartę sd, wyświetlacz wygięty jak w Nexusie. Co do bajerów, które sa szeroko reklamowane, to kwestia oprogramowania. Ludzie już pracują nad portem tych rozwiązań do SGS2. Tymczasem np. TouchWiza z trójki już mam na swoim SGS2. Krótko mówiąc, trójka jest bardzo dobra sprzętowo, ale w zasadniczy sposób nie odbiega od dwójki. Podejrzewam,ze swój potencjał trójka pokaże, gdy pojawi sie Android 5.0. Póki co, to dwójka nadal jest bardzo dobrym smartfonem. Pracuje drugi tydzień na ICS, jednak modyfikowanym. Nie mam żadnych zastrzeżeń 
|
 |
MembeR120 |
#589036 Wysłany:
11 Cze 2012, 00:51; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Panda
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
buladag napisał(a): A to tymbardziej dobry wybór.
GG to b. wytrzymałe szkło. podtrzymuje. ;P telefon u mnie naprawdę zazwyczaj przechodzi szkołę przetrwania. ;P mam teraz z GG i ani ryski.
|
|
Góra |
|
 |
rychuslu89 |
#590309 Wysłany:
15 Cze 2012, 09:53; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rychu
Samochód: Punto I 3d
Wersja: Sporting
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań>Swarzędz> Kostrzyn>Gułtowy Rejestracja: 13 Lip 2011, Posty: 138
|
Ja obecnie mam SGS + z podkręconym prockiem do 1.8 Ghz , zmodyfikowanym romem...ogólnie dobry telefonik 4 cale wystarczają na moje wielkie paluchy do pisania smsów , gorilla Glass jest ale i tak mam folie zabezpieczającą i silikonowe etui ,jeśli ktoś nie ma siana na lepszy model to polecam sgs+ można pograć w nowości typu N.O.V.A. 3 ,MASS EFFECT , oraz grać w gry z PSX-a 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=3kNjuyPeG2U
1/4 Kąkolewo best ET 17.09 Punto 1.2 16v
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#590331 Wysłany:
15 Cze 2012, 10:40; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
rychuslu89 |
#590518 Wysłany:
15 Cze 2012, 22:06; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rychu
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań>Swarzędz> Kostrzyn>Gułtowy Rejestracja: 13 Lip 2011, Posty: 138
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#590539 Wysłany:
17 Cze 2012, 21:31; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Nawet bardzo dobry, alpe np ja latarki używam często, dlatego wybrałem 400zł tanszego Galaxy Ace [ Dodano: 17 Cze 2012 21:27 ]Dziś bawiłem się kilkoma modelami. SGSIII: Fajny, wyświetlacz wygląda bajerancko, wykonany samsungowo, tzn plastik, ale niezłej jakości, bardzo lekki jest. Galaxy Note: Tez fajny, na pewno nie do noszenia w kieszeni, co mnie zdziwiło, rysik z Note nie działa na innych modelach np. na Galaxy Ace. Jaki Note ma "dotyk"  Oporowy? Nokia Lumia 800: porażka, wygląd beznadziejny, działanie powolne, jak włączyłem Nokia Mapy to wygląd jest słabiutki i przy przewijaniu mapy lagi, wyświetlacz przy Note, pod względem kolorów, słabiutko.
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#590998 Wysłany:
17 Cze 2012, 22:11; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice/Opole Rejestracja: 14 Cze 2011, Posty: 336 Pomógł: 3
|
Czy posiada ktoś iPhone 4s i mogłby się podzielić jakimiś informacjami co do użytkowania? Zastanawiam się na zmianą z Motoroli Atrix (Android) na Iphone'a 4s. Czy rzeczywiście jest to taka rewelacja jak wszyscy dookoła mówią? Czy wyświetlacz 3,5' nie jest za mały? Jak wygląda podłączenie do kompa (da się normalnie jako dysk, czy tylko przez iTunes)? Ogólnie zalety telefonu łatwo znaleźć ale jakby ktoś podzielił się wadami (ze swojego doświadczenia) byłbym wdzięczny 
_________________ Alfa Romeo 156 1,9jtd 2000r
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#591018 Wysłany:
17 Cze 2012, 23:02; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Użytkowałem iphone 3G 2,5 roku. Świata poza nim nie widziałem. Po przesiadce na Samsunga Galaxy S+ stwierdziłem, że byłem owe 2,5 roku zacofany. Fakt iphone jest niezawodny ale robi z użytkownika idiotę. Android daje nam nieograniczone możliwości i zabawę z samym systemem. Mając iphone 2,5 roku ani razu mi się nie zawiesił (!!!). Na twoim miejscu poszedł bym w serię Galaxy (II, S+ lub R), cieszył się dużym ekranem i olbrzymią wydajnością 
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#591019 Wysłany:
17 Cze 2012, 23:03; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Bardzo dobrze wykonany i w sumie na tym zalety się kończą, w zasadzie większość rzeczy płatna (mówimy o legalnych źródłach i sofcie), wytrzymałość obudowy "taka sobie", oprogramowanie kwestia przyzwyczajenia, ale moim zdaniem wypada blado przy ICS. Co do wyswietlacza mam 3,5' i przy przeglądaniu stron jest tak sobie, 4' chyba optymalne. Uważam, że to co masz teraz jest lepsze od 4s, no i 2500zł za telefon... 
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#591020 Wysłany:
17 Cze 2012, 23:04; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
rychuslu89 napisał(a): Ja obecnie mam SGS + z podkręconym prockiem do 1.8 Ghz , zmodyfikowanym romem...ogólnie dobry telefonik 4 cale wystarczają na moje wielkie paluchy do pisania smsów , gorilla Glass jest ale i tak mam folie zabezpieczającą i silikonowe etui ,jeśli ktoś nie ma siana na lepszy model to polecam sgs+ można pograć w nowości typu N.O.V.A. 3 ,MASS EFFECT , oraz grać w gry z PSX-a  Potwierdzam!
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#591024 Wysłany:
17 Cze 2012, 23:24; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice/Opole Rejestracja: 14 Cze 2011, Posty: 336 Pomógł: 3
|
Dzióbel napisał(a): Użytkowałem iphone 3G 2,5 roku. Świata poza nim nie widziałem. Po przesiadce na Samsunga Galaxy S+ stwierdziłem, że byłem owe 2,5 roku zacofany. Fakt iphone jest niezawodny ale robi z użytkownika idiotę. Android daje nam nieograniczone możliwości i zabawę z samym systemem. Mając iphone 2,5 roku ani razu mi się nie zawiesił (!!!). Na twoim miejscu poszedł bym w serię Galaxy (II, S+ lub R), cieszył się dużym ekranem i olbrzymią wydajnością  Atrix ma podobną konfigurację co SII więc raczej tu bym nie zmieniał, ale mimo to jak chwilę bawiłem się iphonem to byłem w szoku jak na nim wszystko płynnie i szybko chodzi [ Dodano: 17 Cze 2012 22:24 ]buladag napisał(a): Bardzo dobrze wykonany i w sumie na tym zalety się kończą, w zasadzie większość rzeczy płatna (mówimy o legalnych źródłach i sofcie), wytrzymałość obudowy "taka sobie", oprogramowanie kwestia przyzwyczajenia, ale moim zdaniem wypada blado przy ICS. mhmm... Motorola zapowiedziała do mojego modelu aktualizacje do ICS w trzecim kwartale 2012, skoro tak piszecie to chyba jeszcze się wstrzymam i przemyślę, dzięki za informacje 
_________________ Alfa Romeo 156 1,9jtd 2000r
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#591098 Wysłany:
18 Cze 2012, 10:09; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
btw w necie pojawila sie "beta" ICS na galaxy Ace, czyli jednak da sie na jednordzeniowym.
|
|
Góra |
|
 |
Rysiob |
#591313 Wysłany:
18 Cze 2012, 22:26; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.6 8V 90KM
Miejscowość: Cz-wa Rejestracja: 27 Sie 2007, Posty: 126
|
buladag napisał(a): co mnie zdziwiło, rysik z Note nie działa na innych modelach np. na Galaxy Ace. Jaki Note ma "dotyk"  Oporowy? Note ma ekran pojemnościowy Super AMOLED +. Co do rysika, to podejrzewam, że to kwestia oprogramowania, bo sam rysik wykonany jest pod kątem ekranów pojemnosciowych.
|
 |
buladag |
#592810 Wysłany:
24 Cze 2012, 11:54; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Rysiob napisał(a): Co do rysika, to podejrzewam, że to kwestia oprogramowania Hmm, ale w sumie są rysiki uniwersalne i takie działają. Z innej baczki; jest jakiś Samsung Solid lub inny "wytrzymały" tel. z Dual Sim?
|
|
Góra |
|
 |
Michcio_16v |
#592819 Wysłany:
24 Cze 2012, 12:18; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Silnik: 1.2 16V 86KM
Miejscowość: ĶǺ†Θωîςع Rejestracja: 09 Lut 2012, Posty: 520
|
Ja tam jadę jeszcze na starym se k550i. Nie zawodny telefon ile razy to nie spadnie ( najczęściej w robocie gdzieś na torach ) ale teraz myślę o zmianie i rozważam Iphona 4 lub Sony Ericssone Neo V na androidzie
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#596838 Wysłany:
08 Lip 2012, 18:27; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cała 'tajemnica' rysika zastosowanego w Galaxy Note polega na tym, że jest to rysik magnetyczny. Do którego użytkowania została przystosowana matryca tylko i wyłącznie w Note. Co do użytkowników zainteresowanych gadżetem takim jak rysik, dla SGS III samsung przygotował akcesorium rysik C-pen, nie wiem tylko czy działa na innych modelach z wyświetlaczami pojemnościowymi. Często spotykam się z wątpliwościami czy nie kupić Iphone'a bo to przecież najdroższy smartfon dostępny na rynku. Powiem tak rozumiem użytkowników Iphone'a którzy wybrali go nie przypadkiem, nie z chęci bycia trendy czy samej chęci posiadania czegoś pozornie ekskluzywnego. I phone jest urządzeniem skierowanym dla ludzi zajmujących się muzyką przy połączeniu tego z stacjonarnym komputerem apple, notebookiem apple i I padem to jest opłacalny interes, bo wszystko jest w pełni kompatybilne. Jeżeli chodzi o normalne użytkowanie czyt. biznesowe, naukowe czy czysto rekreacyjne smartfony ogólnie dostępnych producentów lepiej spełniają oczekiwania użytkowników. Urządzenia z systemem op. Android jakakolwiek to była by wersja softu dają znacznie lepsze możliwości od IOSa chodzi o otwartość systemu, każdy użytkownik może napisać aplikację na Androida w IOSie nie ma takiej możliwości i dostęp do aplikacji mamy wyłącznie przez Apple Store. Jeżeli chodzi np. o samsunga dostęp do marketów Google Play czy Samsung Apps dają one dostęp do szerszego spektrum aplikacji, co więcej aplikacje w androidzie możemy wrzucać z poziomu domowego PCta. WADY 4S. Wykonanie (szkło) IOS (nic samemu nie można zrobić) Ograniczona pojemność (16,32, 64 GB i brak możliwości wrzucenia karty pamięci) Mały względnie wyświetlacz (3,5' w I phonie 5 ma już być 4' SZAŁ) 
Góra |
|
 |
Michcio_16v |
#596860 Wysłany:
08 Lip 2012, 20:06; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Silnik: 1.2 16V 86KM
Miejscowość: ĶǺ†Θωîςع Rejestracja: 09 Lut 2012, Posty: 520
|
Z Apple chwale sobie laptopa którego używam i nie zamieniłbym dziada na innego  co do telefonu to odpuszczę sobie  uznałem że nie potrzebuję aż czegoś takiego no i sam mój tryb życia nie pogodziłby się z telefonem na który trzeba szczególnie uważać 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|