|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
G360 |
#597483 Wysłany:
11 Lip 2012, 11:20; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
Niestety po zachłyśnięciu się samsungami mam ich powoli już dość. Moja omnia II po całkiem fajnym działaniu w pierwszym okresie użytkowania stała się jak stary laptop - powolna, zacinająca sie z kompletnie nieprecyzyjnie działającym ekranem, który usiał się masą rys i zmatowień. No cóż telefon ma już 2 lata co jak na smartfona jest staruchem  . Ale gdyby działał szybciej i stabilnie to nie myślałbym o jego zmianie. Plusem jest wytrzymałość na baterii z którą żaden z androidowych modeli nie może się równać. Natomiast samsung galaxy s plus żony okazał się totalną porażką  . Właśnie wylądował w serwisie. Zero stabilności prowadzonej rozmowy, zrywanie rozmowy po jakiejś minucie - okropnie irytujące. Cały czas wyskakujący błąd podczas wysyłania smsa. Dno. Zabawka do grania w angry birds a nie smartfon. Nie polecam. Zacząłem myśleć nad czymś co będzie po prostu działało a nie tylko fajnie wyglądało na papierze i coraz bardziej chodzi mi po głowie właśnie iphone 4s. Ewentualnie rozważam coś ze stajni sony - xperia P lub S. Ale tego androida to coraz bardziej "strach się bać".
|
|
Góra |
|
 |
|
|
niedziu |
#598959 Wysłany:
18 Lip 2012, 16:44; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
|
G360 napisał(a): Natomiast samsung galaxy s plus żony okazał się totalną porażką  . Właśnie wylądował w serwisie. Zero stabilności prowadzonej rozmowy, zrywanie rozmowy po jakiejś minucie - okropnie irytujące. Cały czas wyskakujący błąd podczas wysyłania smsa. Dno. Zabawka do grania w angry birds a nie smartfon. Nie polecam. Ja jestem posiadaczem Samsunga Galaxy Ace i pomimo gorszych parametrów niż S+ nie narzekam na powyższe bolączki.... Widocznie ot taki model się trafił felerny...
_________________ Było...PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR. Jest... Hyundai i30FL (2010) 1.4 16V CVVT 109KM
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#598970 Wysłany:
18 Lip 2012, 17:15; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
desktop19 |
#600697 Wysłany:
27 Lip 2012, 22:58; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Góra |
|
 |
Rysiob |
#600835 Wysłany:
28 Lip 2012, 20:20; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.6 8V 90KM
Miejscowość: Cz-wa Rejestracja: 27 Sie 2007, Posty: 126
|
Ja używam od kwietnia codziennie używam S2. Początkowo na GB, potem na różnych ICS. Generalnie ja jestem mega zadowolony. Dla osoby, która nie lubi kombinować w oprogramowaniu, to stockowy GB czy ICS okaże się naprawdę ok. Od paru dnii mam ROM Ressurection (ICS 4.0.4) z launcherem z Xperii i jestem zdziwiony, jak to szybko działa. Juz na Apexie czy Novie prędkość jest więcej niż dobra, ale z Xperia Home jest jeszcze lepiej. Generalnie bateria trzyma jak to w smartfonach - przy korzystaniu z WiFi, aparatu, rozmowach, smsach i grach 18-24 h. Ale jeśli leży w kieszeni i tylko rozmawiamy/smsujemy, to potrafi i 2 dni wytrzymać. Nie wiem jak sprawuje się Xperia S, ale z tego co wiem, to trzzeba pamiętać o tyym, że nie ma ona gniazda na kartę SD.
|
 |
desktop19 |
#601257 Wysłany:
30 Lip 2012, 22:28; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Góra |
|
 |
Adaamek |
#601556 Wysłany:
01 Sie 2012, 12:03; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Sulejówek Rejestracja: 14 Lip 2011, Posty: 303
|
|
Góra |
|
 |
Tomek040982 |
#602924 Wysłany:
08 Sie 2012, 00:26; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Wersja: Active
Miejscowość: Warszawa/Marki Rejestracja: 06 Mar 2008, Posty: 696 Pomógł: 6
|
Także posiadam SE Arc S i na razie jestem mega zadowolony. Bateria hm nie spodziewałem się szału jednak ten smartphone to już nie tylko telefon, mało tego śmiem twierdzić że telefon to tylko dodatek. Internet śmiga super czy to w sieci T-mobile o Wi-fi już nie wspomnę. Gry nie gram za dużo ale grywalność jest super. Nawigacja którą ściągnąłem niby darmowa a dużo lepsza niż Tomtom który posiadałem wcześniej, satelity odnajduje w przeciągu 2-3 sekund Tomtom potrzebował nawet 2 minut w zależności od pogody. Jeżeli chodzi o system to dla mnie osobiście Android jest o niebo lepszy niż Windows Mobile , w Omnii miałem właśnie Win w sumie byłem zadowolony ale Android jak na razie jest idealny. Puki co telefonik mam od niedzieli więc na razie jestem na etapie poznawania go.
_________________ Czerwony Fiat 126P Silnik 0.65 21 KM 1982r. Biały Fiat Panda 0.8 34 KM 1986r. Zielone MK1 1.6 88KM 1995r. Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#602939 Wysłany:
08 Sie 2012, 06:30; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Tomek040982 napisał(a): dużo lepsza niż Tomtom który posiadałem wcześniej, satelity odnajduje w przeciągu 2-3 sekund Tomtom potrzebował nawet 2 minut w zależności od pogody. Bo tu jedziesz na A-GPS czyli wspomaga się BTS'ami (siecią komórkową) przy ustalaniu lokalizacji.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#602964 Wysłany:
08 Sie 2012, 09:35; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
Co byście polecili tak do 900zł?  zastanawiam się nad galaxy s plus, htc one v i arc s tez fajne ale w budrzecie nie zmieszcze niestety;) htc wydaje sie byc dobrze wykonane ale samsung ma lepsze bebechy:D nie mialem samsunga nigdy i jestem sceptycznie nastawiony do tej marki  mogłbym miec tego galaxy z play, ja mam plus, nie wiem czy play dodaje swoje rzeczy na tel, ale mysle ze powinno wszystko dzialac:) za dzy wybór tych telefonow i ciezko sie zdecydowac:D
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#602967 Wysłany:
08 Sie 2012, 09:48; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Moze Galaxy S Advance?
Tez nie mialem przekonania do Samsungow ale sa OK, mam ponad rok i zadnych sladow zuzycia.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#603128 Wysłany:
08 Sie 2012, 20:40; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
raxon, galaxy s plus odradzam! Wszystko w nim pięknie wygląda na papierze. Tel. mojej żony właśnie wrócił z naprawy. Niby wszystko już działa, ale uraz pozostał. Z resztą moja koleżanka z pracy też miała go w serwisie. Model wg mnie przebajerzony ale niedopracowany.
|
|
Góra |
|
 |
Tomek040982 |
#603208 Wysłany:
08 Sie 2012, 23:19; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag napisał(a): Tomek040982 napisał(a): dużo lepsza niż Tomtom który posiadałem wcześniej, satelity odnajduje w przeciągu 2-3 sekund Tomtom potrzebował nawet 2 minut w zależności od pogody. Bo tu jedziesz na A-GPS czyli wspomaga się BTS'ami (siecią komórkową) przy ustalaniu lokalizacji. Tzn? Wybacz banalne pytanie ale nie kumam.
_________________ Czerwony Fiat 126P Silnik 0.65 21 KM 1982r. Biały Fiat Panda 0.8 34 KM 1986r. Zielone MK1 1.6 88KM 1995r. Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#603212 Wysłany:
08 Sie 2012, 23:45; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tomek040982 napisał(a): Tzn? Wybacz banalne pytanie ale nie kumam.
Tzn. tel łączy się z internetem i ustala Twoją pozycję na podstawie "telefonii komórkowej", a więc ogranicza to wyszukiwanie do konkretnych satelitów, dlatego też moduł GPS łączy się tak szybko. Jeśli wyłączysz w ustawieniach A-GPS czyli używanie sieci bezprzewodowych do ustalania pozycji telefon będzie łapał tzw. fixa dłużej, mw. tak jak tradycyjna nawigacja. Za to będzie to całkowicie darmowe, bez konieczności łączenia się z internetem.
|
|
Góra |
|
 |
Tomek040982 |
#603216 Wysłany:
08 Sie 2012, 23:52; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag, wielkie dzięki już poprawiłem to. Nawet nie wiedziałem że się łączy z netem.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#603324 Wysłany:
09 Sie 2012, 15:01; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Jeżeli chodzi o Galaxy S plus i jego awaryjność, jest to najbardziej awaryjny z modeli Samsunga dostępnych na rynku. Dlaczego? Strasznie popularny model i produkuje się go naprawdę dużo przy dużej skali produkcji pojawia się statystycznie dużo błędów produkcyjnych. Do tego dochodzi to, że użytkownicy często nie potrafią się posługiwać zakupionym sprzętem. Osobiście znam z 5 osób które korzystają z SGS + i nie mają żadnych problemów.
Do 900PLN polecam, SGS Advance tak jak buladag, jeszcze ACE 2. HTC One V to taki low-end niezbyt udany już chyba lepiej kupić sobie Wildfire S.
Góra |
|
 |
G360 |
#603333 Wysłany:
09 Sie 2012, 15:23; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Kufell napisał(a): Jeżeli chodzi o Galaxy S plus i jego awaryjność, jest to najbardziej awaryjny z modeli Samsunga dostępnych na rynku. Z tym się zgodzę. Kufell napisał(a): użytkownicy często nie potrafią się posługiwać zakupionym sprzętem. Ok jeśli byłyby to jakies zawiechy systemu w trakcie jakichś zaawansowanych zabaw z instalacjami itp to ok. Ale jak telefon zrywa rozmowę po kilkudziesięciu sekundach, nie potrafi wysłać smsa sygnalizując co trochę błąd to chyba jednaj jest coś nie tak z telefonem a nie właścicielem Kufell napisał(a): Osobiście znam z 5 osób które korzystają z SGS + i nie mają żadnych problemów. A ja znam osobiście 3 które maja ten model i wszystkie te telefony były już w serwisie.
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#603487 Wysłany:
10 Sie 2012, 12:37; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
PrzemyslawOstr |
#603552 Wysłany:
10 Sie 2012, 18:14; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Przemysław
Wersja: S
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 776 Pomógł: 1
|
Ostatnio zmieniałem telefon, i w przystępnej cenie, z czystym sumieniem mogę polecić Samsung Galaxy Ace s5830  . Do tej pory, największą jego bolączką jest zbyt słaba bateria. Przy normalnym użytkowaniu (tj. muzyka dziennie po około 1h, smsy i parę rozmów) wieczorem muszę go naładować, żeby na następny dzień nie zrobił mi psikusa i nie rozładował się w w połowie dnia. Także dziwnym przypadkiem jest, że przy minimalnym stanie baterii, tj. działa wszystko ale "woła" o podłączenie do sieci, nie mam możliwości wysyłania smsów ani prowadzenia rozmów. To na cholerę on jeszcze działa, jak i tak nie mogę normalnie zadzwonić - napisać. Poza tymi dwoma przypadkami, z czystym sumieniem mogę go polecić  .
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#603583 Wysłany:
10 Sie 2012, 21:37; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
PrzemyslawOstr napisał(a): Także dziwnym przypadkiem jest, że przy minimalnym stanie baterii, tj. działa wszystko ale "woła" o podłączenie do sieci, nie mam możliwości wysyłania smsów ani prowadzenia rozmów. To na cholerę on jeszcze działa, jak i tak nie mogę normalnie zadzwonić - napisać.
Jakie masz oprogramowanie? Na żadnym tego nie miałem.
|
|
Góra |
|
 |
PrzemyslawOstr |
#603592 Wysłany:
10 Sie 2012, 22:24; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Przemysław
Wersja: S
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 776 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#603613 Wysłany:
10 Sie 2012, 23:42; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
W sensie oficjalny czy nie? Na normalnym oficjalnym nie ma czegos takiego, owszem jak pada bateria nie można użyc aparatu i to tyle. (tu z pomocą przychodzi lg camera)
|
|
Góra |
|
 |
GAGARIN |
#603645 Wysłany:
11 Sie 2012, 09:34; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Linea
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 10 Maj 2009, Posty: 386
|
W tej chwili jeszcze iPhone 3G ( już przeżytek ) ale od poniedziałku będę dysponował Sony Xperia U. Xperia U jest to najsłabszy i najmniejszy telefon z tej serii ale zarazem najtańszy. Jego cena na Allegro jest gdzieś w granicach 850zł. Ja lubię telefony mało popularne i inne niż wszystkie. Xperia U sprzedaje się w salonach Orange średnio 1 na miesiąc. Telefon ma ciekawą funkcję ( raczej jest to wodotrysk ale skoro jest) a mianowicie przypomina to funkcję ambilight z tv Philipsa. Pomiędzy dolną obudową a wyświetlaczem jest przezroczysta szybka, która zmienia kolory i ustawia ten, który jest na wyświetlaczu dominujący. Więcej powiem jak się trochę pobawię.
Chciałem kupić Nokię Lumie 710 ale niestety znikła z oferty Orange. Powód - wielkie bum na Lumie 610 i 710 i jakiś problem z zamawianiem.
Chce poruszyć jeszcze jedną kwestię a mianowicie nie wiem jak jest u innych operatorów ale w Orange nie bójcie się negocjować cen na wszystko przy przedłużaniu umowy! Ja w tej chwili wynegocjowałem warunki, których żadna sieć konkurencyjna nie była w stanie zaproponować.
_________________ Linea od GAGARINA -----> post650342.html#p650342
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#603663 Wysłany:
11 Sie 2012, 11:22; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#603669 Wysłany:
11 Sie 2012, 12:09; Temat postu: Re: Jaki masz telefon i czy jesteś z niego zadowolony :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
Panowie mam pytanie:) można pobrac mapy na tela zeby uzywac nawigacji bez wifi i sieci? w markecie niby sa jakies aplikacje darmowe ale nie bardzo to dziala albo ja nie potrafie tego obslużyc  chcialbym jakąś dobra mape miec a nic wyszukac nie moge i teraz sie zastanawiam czy takie cos istnieje:E ( wiem ze jest automapa ale kosztuje 120zl na rok a tyle co jak uzywam to sobie nie pozwole na to) 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|