Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Spalanie - 1.9 Multijet 120/130 KM Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Jaco
Moderator

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 680
Tematy: 12

Post #26470 Wysłany: 31 Maj 2007 21:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Założyłem, ponieważ nie ma takiego wątku jeszcze Smile

Czy ktoś z użytkowników mógłby napisać kilka zdań ile to pali w mieście, trasie, i cyklu mieszanym mniej więcej Wink nie mówie tu o jeździe z gazem w podłodze Wink normalna spokojna eksploatacja Wink

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 751
Tematy: 21

Post #26549 Wysłany: 01 Cze 2007 08:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakbym miał taki silniczek to wątpie żebym go normalnie eksploatował no chyba, że juz by mi się znudził Wink

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
s6pro1
Puntomaniak

Dni na forum: 651
Tematy: 13

Post #26729 Wysłany: 02 Cze 2007 17:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no moje gp w mieście przy jeździe typu: światła-->gaz do dechy-->światła itd pali 8,2l / 100km, przy jeździe delikatnej w mieście - ok 7 Smile natomiast trasa - do max 160km/h pali ok 6,5 natomiast przy ostrej jeździe (Katowice-Wrocław i ciągle powyżej 200km/h) - 11,3... Twisted Evil

Moderator

Post #26732 Wysłany: 02 Cze 2007 17:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

s6pro1 Dzięki za odpowiedź, chociaż Ty napisałeś Smile

Może jeszcze ktoś coś napisze Wink

Sympatyk kropek

Dni na forum: 710
Tematy: 1

Post #26937 Wysłany: 03 Cze 2007 22:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi w mieście 130 konny spala też jakieś 8,2 ale jak ostatnio były większe korki i upał to i 9,5 udało się wykręcić. Na trasie można zejść do 5,5 litra, ale przeciętnie wypada 6,2.

Moderator

Post #26939 Wysłany: 03 Cze 2007 22:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jami Dzięki!

Mówisz przy spokojnej jeździe na trasie 5,5 do około 6 to fajnie Smile

Miastem mnie trochę zmartwiłeś, ja myślałem, że koło 7 bez szaleństw całkiem spokojnie jadąc.

Z drugiej strony nastawiam się bardziej na 120 KM bo ma 5 drzwi. Jest trochę słabszy może mniej spali Laughing

Ale u mnie to wygląda tak: wiekszość trasa trochę miasto więc mieszane wykręce mniej jak 7 ? czy jestem w błędzie Sad spokojna jazda.

Jak chce szaleć to nie licze się ze spalaniem to wiadome Very Happy

Sympatyk kropek

Dni na forum: 710

Post #27018 Wysłany: 04 Cze 2007 15:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco napisał:
Ale u mnie to wygląda tak: wiekszość trasa trochę miasto więc mieszane wykręce mniej jak 7 ? czy jestem w błędzie Sad spokojna jazda.

Trudno powiedzieć, jeśli ta trasa to jakaś przelotówka to powinno się udać, ale jeżeli jest to typowa wąska szosa, gdzie trzeba ciągle skakać pomiędzy samochodami, a potem będziesz po prostu stał w korkach to raczej ponizej 7 nie zejdziesz.

Puntoświr

Dni na forum: 706
Tematy: 26

Post #27019 Wysłany: 04 Cze 2007 16:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jami napisał:
Trudno powiedzieć, jeśli ta trasa to jakaś przelotówka to powinno się udać, ale jeżeli jest to typowa wąska szosa, gdzie trzeba ciągle skakać pomiędzy samochodami, a potem będziesz po prostu stał w korkach to raczej ponizej 7 nie zejdziesz.

Co prawda mam mniejszego JTD 1.3/70KM ale spalanie na takiej wlasnie "waskiej szosie" jak piszesz wychodzi mi zwykle mniejsze niz na dwupasmowce/autostradzie. Smile Prawde mowiac tez troche mnie to zastanawia bo nie depcze do oporu jak tylko widze szersza droge. Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jaco
Moderator

Post #27022 Wysłany: 04 Cze 2007 16:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ka-8 napisał:
Co prawda mam mniejszego JTD 1.3/70KM ale spalanie na takiej wlasnie "waskiej szosie" jak piszesz wychodzi mi zwykle mniejsze niz na dwupasmowce/autostradzie. Smile Prawde mowiac tez troche mnie to zastanawia bo nie depcze do oporu jak tylko widze szersza droge. Smile

Może dlatego, ze nie jedziesz tak szybko = tylko 70-90 km/h Smile na szybkiego ruchu zazwyczaj się szybciej jedzie.

jami OK Smile Co do drogi normalna szybkiego ruchu, nie wąska uliczka Smile więc jestem pełen optymizmu Smile że w cyklu mieszanym bez szaleństwa zejdę poniżej 7 przy spokojnej jeździe. Na trasie 5/6 bieg Wink i 100/120 Smile

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 911
Tematy: 18

Post #27023 Wysłany: 04 Cze 2007 16:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widzę, że przymierzasz się do mocniejszej wersji! Smile Cool

Jaco
Moderator

Post #27024 Wysłany: 04 Cze 2007 16:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Widzę, że przymierzasz się do mocniejszej wersji! Smile Cool

Hehe wiesz, w moim GP nic nie nawaliło jak narazie. Z czego jestem BARDZO zadowolony Smile w momencie kupna nie było tego silnika właśnie i sentyment pozostał Wink muszę mieć autko 5 drzwiowe a wtedy były tylko sporty 3D.

Także wypytać nie zaszkodzi. A może kiedyś jak się trafi dobra oferta kto wie Laughing Wink

Natomiast obecny silnik jak dla mnie jest świetny - malutko pali. I przyspieszenie ma całkiem przyzwoite jak potrzeba Smile

Jeśli mowa o MJ Very Happy - > wolałbym jeszcze nowszą konstrukcję - > 150 KM 16v Multijet z Bravo Cool

Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 579

Post #27811 Wysłany: 10 Cze 2007 11:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie ze spalaniem roznie, jezdzac tylko po miescie wychodze jakies 7.5-7.8. Na trasie (100km) najmniej udalo mi sie 4.8. Na trasie nie ekonomicznie ;-) wychodzi mi jakies 8.5 (oczywiscie nie przesadzajac z predkoscia). Maks co mialem to przy ostrej jedzie po autostradzie wyszlo mi 11 ;]

Dosc duzo zalezy tez od paliwa, raz zatankowalem na JETcie (Jaworzno) to jadac 'ekonomicznie' kolo 110-120km/h autostrada wyszlo mi spalanie 9.5l... Od tego momentu nie tankuje na JETcie...
Z BP diesel ultimate dosc fajnie wychodzi - faktycznie troszke mniejsze spalanie i wydawalo mi sie ze minimalnie bardziej dynamiczny sie zrobil (ale to moze autosugestia za te 20gr wiecej na litrze Razz)

s6pro1
Puntomaniak

Post #27824 Wysłany: 10 Cze 2007 14:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

doggie napisał:
...Dosc duzo zalezy tez od paliwa, raz zatankowalem na JETcie (Jaworzno) to jadac 'ekonomicznie' kolo 110-120km/h autostrada wyszlo mi spalanie 9.5l... Od tego momentu nie tankuje na JETcie...
Z BP diesel ultimate dosc fajnie wychodzi - faktycznie troszke mniejsze spalanie i wydawalo mi sie ze minimalnie bardziej dynamiczny sie zrobil (ale to moze autosugestia za te 20gr wiecej na litrze Razz)

Zgadzam się z Tobą !! najlepsze paliwko jest na BP - diesel Ultimale !! przy tym paliwku pali mi mniej o jakieś 0,3L (według danych komputera) niż na V-power czy też na Verwie...i to raczej nie autosugestia...tak jest naprawde :]

Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 579

Post #27827 Wysłany: 10 Cze 2007 14:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W Jaworznie mam jedna mala stacje na ktorej wiem co tankuje, po tej akcji na JET boje sie zatankowac na jakiejs 'obcej' stacji.

s6pro1
zdradzisz skad jestes?? Smile bo kiedys na A4 w okolicach Katowic przelecialo kolo mnie czarne GP Sport ;-)

s6pro1
Puntomaniak

Post #27842 Wysłany: 10 Cze 2007 18:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no kolego doggie generalnie jestem z Zawiercia, Śląsk (dokładnie pomiędzy Katowicami a Częstochową) ale od 2 lat mieszkam w Krk więc jest duuuża szansa że to byłem ja Cool

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat