|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
juma |
#316584 Wysłany:
12 Gru 2009, 13:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
A jakie te przewody i świece bo ja jeździłem na nowych kabelkach i jak w wilgotny dzień wcisnąłem gaz do dechy to tak potrafił pie........ że aż maska podskakiwała zmieniłem na boscha i wymiata nawet przy ulewie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
karolbednarski |
#316603 Wysłany:
12 Gru 2009, 14:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Lodz Rejestracja: 29 Paź 2008, Posty: 489
|
A powiem Ci ze nie wiem co to za firma, za swiece i przewody dalem jakies 70-80zl wiec chyba nie sa jakies mega.
Wczoraj rozebralem go troche, poczyscilem wszystkie gniazda swiec, sprawdzilem styki na przewodach i juz nie szarpie i nie strzela... ale mam duze problemy z odpalaniem, rozrusznik mieli i mieli a silnik nie chce zalapac... dopiero po dobrych 8 sekundach mielenia lekko zalapuje, jakby chcial a nie mogl.
_________________ Fiat Punto 1.2 75KM 1995r - Szerszeń
Czy masz już darmowe Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#316607 Wysłany:
12 Gru 2009, 14:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
karolbednarski napisał(a): A powiem Ci ze nie wiem co to za firma, za swiece i przewody dalem jakies 70-80zl wiec chyba nie sa jakies mega.
Wczoraj rozebralem go troche, poczyscilem wszystkie gniazda swiec, sprawdzilem styki na przewodach i juz nie szarpie i nie strzela... ale mam duze problemy z odpalaniem, rozrusznik mieli i mieli a silnik nie chce zalapac... dopiero po dobrych 8 sekundach mielenia lekko zalapuje, jakby chcial a nie mogl.
70-80 to ja placilem za same przewody
co do odpalania, gas go na PB i nie powinno byc problemu
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
karolbednarski |
#316646 Wysłany:
12 Gru 2009, 17:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Lodz Rejestracja: 29 Paź 2008, Posty: 489
|
Greg ale wczesniej nie mialem tego problemu, gasilem na LPG a pozniej nawet jak byl zimny odpalal na dotyk. Teraz juz probowalem na PB gasik ale jest to samo...
Tak glowkuje ze moze aku podupadl troche, albo pompa paliwa niedomaga... echhh jak nie urok to przemarsz wojsk
_________________ Fiat Punto 1.2 75KM 1995r - Szerszeń
Czy masz już darmowe Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
juma |
#316689 Wysłany:
12 Gru 2009, 20:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Proponuję przewody boscha i świece ngk i problem powinien zniknąć a jeśli chodzi o odpalanie to może czujnik położenia wału spróbuj podczyścić i sprawdź szczelinę powinno być 1mm +- 0,5 rezystancja od 650 do 720 omów
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|