Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Naprawa wgnieceń bez lakierowania...np. po gradobiciu :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 930
Tematy: 36

Post #126721 Wysłany: 19 Maj 2008 14:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też mam kilka wgnieceń, oprócz tych po gradobiciu mam kilka w drzwiach - oczywiście parkingowe otwieranie drzwi przez innych Evil or Very Mad

Kiedyś dzwoniłem do człowieka z Gdańska .Koszt usługi określa się na miejscu i zależy od głębokości wgnieceń...najważniejsze by struktura lakieru była nie naruszona...
Wyciągnięcie kilku wgnieceń kosztowała by ok max 200zł...Ty pijesz kawę u kolesia ,a on robi to międzyczasie Szczerbol czas około 30minut

Tak jak Xyś pisał skuteczność to około 99% Razz

Np. Klik

lub:
Klik

poszukaj swojej okolicy tu:

Region

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Blacharz
Forumowicz

Dni na forum: 226
Tematy: 0

Post #129267 Wysłany: 26 Maj 2008 20:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Precyzyjne naprawy małych uszkodzeń karoserii bez lakierowania. Naprawy po:

- gradobiciu
- parkingowe uszkodzenia
- i innych niekontrolowanych wgnieceń

Niskie ceny, profesjonalne wykonanie oraz długoletnie doświadczenie w wyżej wymienionych naprawach. Dojazd do klienta, Warszawa i okolice.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 505-720-620.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Waterfall
Forumowicz

Dni na forum: 192

Post #140013 Wysłany: 30 Cze 2008 06:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem 1,5 rocznego Grande Punto. Niestety jak wielu kierowców mnie również dopadło gradobicie. Mam pytanie znacie jakiś zakład blacharsko-lakierniczy czy jaki inny (najlepiej Kraków i okolice) w którym najmniej inwazyjny sposób usuwane są wgniecenia?
Czy lepszy będzie tutaj autoryzowany serwis Fiata czy może jakiś zupełnie inny zakład. Jeśli jest np. dużo wgnieceń na przedniej klapie zastanawiam się czy lepsza i tańsza by nie była całkowita jej wymiana.
Za wszelkie sugestie i rady z góry dziękuję.
Maciek z Krakowa

Uwagi:
J.w. .... użyj opcji szukaj Razz //Dzióbel
daras
Puntoświr

Dni na forum: 749
Tematy: 19

Post #140040 Wysłany: 30 Cze 2008 09:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Współczuję.
Duży był to grad? Daj jakieś fotki ku przestrodze.

slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 258
Tematy: 12

Post #140238 Wysłany: 30 Cze 2008 17:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras jaka to bedzie przestroga według ciebie ?? Jak grad cię złapie w drodze albo na parkingu -co gorsze- to nie masz szans, a fotka chyba tylko tak dla ciekawości co może zrobic porządny grad, serdecznie współczuję Waterfall

مدير

Post #140248 Wysłany: 30 Cze 2008 17:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam chyba z 2 niewielkie.... ale przeszło mi Smile

reszta info jak wyżej Smile

Ekhm to zależy jakie to są wgniecenia-jak głębokie i o jakiej średnicy.... etc Smile

daj fotki to zobaczymy....

jeśli chodzi o ceny to zależy jak się dogadasz z człowiekiem , ile masz tych wgnieceń i ..... jakie masz auto Szczerbol

może skasować za element, bądź za ilość wgnieceń...

ja miałem zapłacić ok 150zł za wyciągnięcie w 3/4 miejscach...na kilku elementach(dach,rant dachu) ceny ok 300zł za usługę tak się musisz nastawić....

Puntoświr

Imię: Przemo
Tematy: 13

Post #140304 Wysłany: 30 Cze 2008 19:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

daras napisał:
Współczuję.
Duży był to grad? Daj jakieś fotki ku przestrodze.

Ja mogę coś powiedzieć o dużym gradzie.
Byłem autem w pobliżu zeszłorocznej trąby powietrznej na Śląsku.
Na szczęście/nieszczęśnie trafiłem jedynie na grad, ale za to jaki.
Był wielkości średnicy szklanki (wcale nie przesadzam), w pośpiechu chowałem auto do "szopy", auto ma jedynie kilka wgnieceń.

Nic z nimi nie robie bo wg. mnie szkoda kasy na takie naprawy a u mnie nie wyglądają źle.

[ Dodano: Pon Cze 30, 2008 7:55 pm ]
Dla ciekawostki/przestrogi dorzucam mój filmik z tamtej sytuacji, aby uświadomić potęgę żywiołu:

http://www.youtube.com/watch?v=4Cinu_j74L0

مدير

Post #140316 Wysłany: 30 Cze 2008 20:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
Dla ciekawostki/przestrogi dorzucam mój filmik z tamtej sytuacji,

mój jest po takim Ekhm... tylko że ja narzuciłem plandekę i trzymałem rękoma pod spodem nad dachem....to najwrażliwsze miejsce....

złość czułem do ..... 1 piwa Szczerbol

Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 502
Tematy: 7

Post #140475 Wysłany: 01 Lip 2008 08:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Xyś napisał:
wgniecienia po gradobiuciu da sie wyciagnac za pomoca specjalnego urzadzenia, słuza do tego spcjalne sondy które nie powoduja nawet uszkodzen lakieru wyglada to jak 3 nogi stojak na przyssawkach a na srodku ma umocowana taka jedna wieksza która smaruje sie specjanym klejem ustawia sie to na elemencie i za pomoca dzwigienki odciaga srodkowa przyssawke która wyciaga wgnieciona blache w pierwone miejsce, robiłem cos takiego zestawem wurtha i powiem ze skuteczne w 99%

http://allegro.pl/item385200244_ding_king_juz_nie_potrzebujesz_blacharza_zobacz_.html

Szczerbol Rotfl

Image
agentka
Forumowicz

Imię: Bogusia
Dni na forum: 168

Post #148480 Wysłany: 23 Lip 2008 10:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

borsuk22 napisał:
Witam, no z godze sie z kolega , jest dobry ten magik ( jezeli mowimy o tym samym) mialem wyciagany dach we wczesniejszym aucie po gradzie nawet sladu niebylo po naprawie

Witam!! Very Happy
To prawda, chyba byłam u tego samego magika wczoraj, po gradzie nie zostało ani śladu, gorąco polecam, cena bardzo bardzo przystępna!!!
Pozdrawiam wszystkich Exclamation
Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 415
Tematy: 1

Post #155181 Wysłany: 10 Sie 2008 20:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel a masz namiary na tego gościa z Gdańska?
Ja co prawda nie z gradu tylko babka wjechała mi w przedni lewy błotnik podczas cofania... całe szczęście, że miałem skręcone koło i z 90% uderzenie przejęła opona Szczerbol Niemniej jednak na wytłoczeniu błotnika mam niezły wgniot. Lakier nie został naruszony, odprysk jest jedynie od wnętrza nadkola. Myślę, że dałoby radę do wyciągnąć jakoś.
Jutro podjadę do ASO na wycenę naprawy. Jak zaśpiewają dużo to zgłaszam szkodę i niech ciągną z polisy babki. Na szczęście spisaliśmy dane i stosowne oświadczenie.
Także, jeżeli ktoś z 3miasta lub okolic korzystał z tego typu uług (wyciąganie blachy) to bardzo proszę o namiary.
rafal997
Puntomaniak

Imię: Rafał
Dni na forum: 348
Tematy: 7

Post #155230 Wysłany: 10 Sie 2008 21:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hejka!
dzisaj zauważyłem na dachu lekkie wgnieconko (długo się zastanawiałem i chyba wymyśliłem - jakieś 4miechy temu dostałem konarem podczas jazdy przez las). Wgnieconko jest malutkie, ale jak już wiem że jest, to trzeba to naprawić Smile Znacie jakichś dobrych magików na Śląsku co umieją to wyciągać? Podejrzewam, że dobry spec i za 5minut będzie po bólu

Uwagi:
proszę używaj opcji szukaj...... //Dzióbel

Dzióbel
مدير

Post #155266 Wysłany: 10 Sie 2008 22:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzidek napisał:
Dzióbel a masz namiary na tego gościa z Gdańska?

Proszę uprzejmie -> Wyciąganie wgnieceń <-

oraz -> Wyciąganie wgnieceń 2

Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 549
Tematy: 30

Post #155308 Wysłany: 11 Sie 2008 07:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rafal997 zapytam u mnie w firmie o namiary na wygniotka - może mają i jak co napiszę Ci na PW Wink

Sympatyk kropek

Dni na forum: 699
Tematy: 2

Post #158018 Wysłany: 18 Sie 2008 09:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W piatek 15 bm. o godz. 7.10 w Czeladzi mojego Grandziaka dopadło gradobicie. Przez 15 minut waliło gradem wielkości piłek do golfa. Zamieszczam zdjęcie z tego kataklizmu. Na jaką kolwiek reakcję było za późno, mozna było tylko fotografować. Skutkiem tego gradobicia mam liczne wgniecenia - 7 szczególnie widocznych /3 na masce i 4 na dachu/. Po fakcie i tak bardzo dobrze oceniam blachy Fiata w porównaniu np. z ... generalnie Koreą czy Japonią. No i szyby mam całe. Dziś jade zgłosić szkodę /GENERALI/

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat