Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

zimówki... jeszcze daleko ale moze coś taniej teraz wyrwę Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
romantg
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 578
Tematy: 6

Post #40691 Wysłany: 22 Sie 2007 21:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam ..
Jak w temacie.. jakie proponujecie zimówki wraz z felami stalowymi ma sie rozumiec.. jakiej firmy?? mam PUNTO II Sporting.. jaka średnica felg? jaki rozmiar opon.? przyznam sie szczerze ze pierwszy raz kupuje zimówki .. jakos wszystkie poprzednie zimy jezdzilem na moich letnich - slikach (łysych) i dawalem rade... ale bylo to w peugeot 106.. wdzieczny bylbym za konkretne linki.. takie male pytanko... jak z srubami w punciaku jaki rozstaw, bo nawet nie wiem :p (wstyd)..
pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 549
Tematy: 30

Post #40707 Wysłany: 22 Sie 2007 21:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rozstaw śrub 4x98, jeśli chodzi o wielkość to myślę, że do mk2 to 14" będą wporządku - napewno opony będą tańsze niż w większych rozmiarach Smile

Puntomaniak

Imię: Daniel
Dni na forum: 516

Post #40738 Wysłany: 22 Sie 2007 23:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja dostałem Debice Frigo 14" 175x70 Cool sztuk 4 spadku jeżdzone jeden sezon. Ogólnie się fajnie jeździ bo są miekkie ( no i mogły by być węższe.. ale nie wybrzydzam). Trzymają sie w miarę dobrze, wysoki profil dobrze znosi zamarznięty i nierówny lód nie przenosząc drgań na samochód. Lamelki dobrze się układają i przyczepnośc jest zadowalająca - jeśli o czymś takim w zimie można mówić. Za to bardzo dobrze się odwadniają - kumpel jak raz jechał za mną to mowił że zostają ślady na mokrym asfalcie bardzo wyraźnie odwodnione.
Question Jedyny minus który ja odczułem: Szum protektora na wiosnę jadąć po asfalcie. Mad

Co do ceny - nie umiem powiedzieć bo to darowane Very Happy

Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 608
Tematy: 35

Post #40760 Wysłany: 23 Sie 2007 06:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://www.opony.com/ - tutaj powinienes coś znaleźc

co do rozmiaru to radziłbym założyc 165/70 R14 (takie sa seryjne w MK2)
a co do producenta to już raczej kwestia upodobania, jedni chwala sobie Dębica Frigo, ja na niej jeździłem jeszcze bravą i jakoś nie byłem zachwycony teraz mam załozone na stalówkach Dayton DW500 i jest lepiej

ipIV

Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #40788 Wysłany: 23 Sie 2007 09:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam frigo2 o rozmiarze 165/65 R14.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 578

Post #40958 Wysłany: 23 Sie 2007 18:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzieki:) .. bede sie rozgladal:) ale czekam na kolejne propozycje i uwagi:) pozdrawiam
Silvan
Puntomaniak

Dni na forum: 598
Tematy: 4

Post #41016 Wysłany: 24 Sie 2007 07:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też zamierzam kupić jeszcze na długo prze zimą i upatrzyłem sobie coś takiego: http://www.netcar.pl/x_C_I__P_115526255-115510002.html?skad=ceneo

Czytałem o nich dobre opinie, do tego niedrogie i transport gratis.

Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 666
Tematy: 16

Post #43205 Wysłany: 04 Wrz 2007 18:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Chciałbym zapytać jakie polecacie opony zimowe (jakie firmy). Dodam że podjazd do domu z gółwnej drogi mam dość stromy i raczej interesuję mnie oponki "nie " kierunkowe, gdyż zdarza się tak że wyjeżdżam na wstecznym Smile.
Aha zamierzam także kupić jakieś felgi stalowe no i nie wiem czy wybrać 13 czy 14 calowe?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 669
Tematy: 17

Post #43241 Wysłany: 04 Wrz 2007 22:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

felgi takie jak oryginalnie byly bodajze 14 terazniejsze opony nie wymagaja juz takich zmian na zime jak to bywalo ze na wezsze opony sie zmienialo....
a jezeli chodzi o oponki to z zimowek niezle sa Frigo directional 2 ( to sa akurat kierunkowe opony ale wydaje mi sie ze nie straca zbyt duzo na swoich wlasciwosciach jezeli bedziesz wyjezdzal tylem zima w koncu w wiekszosci sie jezdzi przodem Wink ) cena tez jest przystepna oraz z takich tanszych a dobrych sa tez opony Barum Bravuris bodajze ale dokladnie nie pamietam nazwy jak cos to prosze mnie poprawic Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
EDi
Moderator

Post #43262 Wysłany: 05 Wrz 2007 07:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

temat juz rozgrzebany tutaj - http://fiatpunto.com.pl/topic2805.html

i co by nie robic koledze przykrości że znowu Smile zamkne jego temat to go dołacze do tamatego

[ Dodano: 05 Wrz 2007 08:00 ]
Thomas opona Barum Bravuris to opona letnia (mam taka obecnie założoną u siebie na alusach) zimówka Baruma to Polaris
co do zimówek to
EDi napisał:
http://www.opony.com - tutaj powinienes coś znaleźc

a co do producenta to już raczej kwestia upodobania, jedni chwala sobie Dębica Frigo, ja na niej jeździłem jeszcze bravą i jakoś nie byłem zachwycony teraz mam załozone na stalówkach Dayton DW500 i jest lepiej

Ostatnio zmieniony przez EDi dnia 05 Wrz 2007 07:21, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
RzLukas
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 666
Tematy: 16

Post #43264 Wysłany: 05 Wrz 2007 07:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
temat juz rozgrzebany tutaj - http://fiatpunto.com.pl/topic2805.html

i co by nie robic koledze przykrości że znowu Smile zamkne jego temat to go dołacze do tamatego

[ Dodano: 05 Wrz 2007 08:00 ]
Thomas opona Barum Bravuris to opona letnia (mam taka obecnie założoną u siebie na alusach)
co do zimówek to
EDi napisał:
http://www.opony.com - tutaj powinienes coś znaleźc

Niestety nie zauważyłem go wcześniej Wink

Uwagi:
to prosze sprawdzac przed założeniem nowego czy podobny tematcik już nei istnieje, opcja szukaj nie gryzie Wink //EDi
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tweety
Forumowicz

Dni na forum: 458
Tematy: 0

Post #51593 Wysłany: 07 Paź 2007 12:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jaką firmę zimówek polecacie, dodam tylko, że moje autko jest tylko do dojazdów do pracy po mieście i używane jak drugie w rodzinie Smile Nie chcę w nie zbyt dużo inwestować Wink
Mxs
Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 502
Tematy: 7

Post #51667 Wysłany: 07 Paź 2007 15:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To co ty robisz na forum sympatykow PUNTO skoro nie chcesz w nie inwestowac ;O

EDi
Moderator

Post #51826 Wysłany: 08 Paź 2007 06:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kolego Tweety przy takim podejściu do samochodu jak twoje i sposobie użytkowania to jakie nie kupisz bedą dobre (byle by to była zimówka i rozmiar sie zgadzał)

niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 469
Tematy: 24

Post #55483 Wysłany: 19 Paź 2007 07:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja przestraszyłem się zapowiedzi śnieżnego weekendu (co narazie sie nie sprawdza) i wczoraj zmieniłem oponki na zimowe frigo 165/70 R14. dostałem tak owy komplecik w czasie zakupu kropka, a że szwagier ma całą maszynerię do zmieniania więc przekładka opon gratis Smile na wiosne trzeba zaopatrzyć sie w alunki Smile

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat