Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Jakie GP 1.3 MultiJet 90 KM czy 1.4 T-Jet Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
boloSr
Sympatyk kropek

Imię: Arek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 667
Tematy: 5

Post #59100 Wysłany: 31 Paź 2007 19:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam chcialem sie was poradzic gdyz przymierzam sie do GP ale nie wiem czy brac pod uwage GP z silnikiem diesla 1.3 90KM czy raczej patrzec na 1.4 T-jet bo jezeli chodzi o kwestie cenowa to T-Jet jest tanszy i szybszy niz benzyna ale nie wiem czy to za duzo nie bedzie palio bo aktualnie mam Punto II 1.2 16v z instalcja LPG. Very Happy Wiec jak myslicie co bedzie lepsze Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 549
Tematy: 30

Post #59102 Wysłany: 31 Paź 2007 19:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja bym brał T-Jet'a Smile szkoda, że go nie było w ofecie jak kupowałem kropke Sad

Sympatyk kropek

Post #59105 Wysłany: 31 Paź 2007 19:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
ja bym brał T-Jet'a Smile szkoda, że go nie było w ofecie jak kupowałem kropke Sad

ciekawi mnie spalanie jak bedzie wygladalo
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 549
Tematy: 30

Post #59107 Wysłany: 31 Paź 2007 19:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

boloSr najlepiej byłoby dorwać gdzieś takie do jazd próbnych i sprawdzić Wink

Sympatyk kropek

Post #59111 Wysłany: 31 Paź 2007 19:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
boloSr najlepiej byłoby dorwać gdzieś takie do jazd próbnych i sprawdzić Wink

no najlepiej by bylo chyba jak bede w warszawie to sprobuje podjechac do fiata i zobacze bo u mnie na wiosce nie maj tego modelu Sad
a w warszawce bede w przyszlym tygodniu a tu nie powini miec
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 811
Tematy: 20

Post #59115 Wysłany: 31 Paź 2007 19:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zalezy od tego ile bedziesz robil nm kilometrow i jak dlugo chcesz uzytkowac to auto. Jesli duzo jezdzisz, szczegolnie jesli robisz dlugie trasy to jednak lepiej bedzie kupic diesla. Natomiast T-jet napewno bedzie przyjemniejszy w uzytkowaniu, cichszy, szybszy itp.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
boloSr
Sympatyk kropek

Post #59119 Wysłany: 31 Paź 2007 19:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Synek napisał:
Zalezy od tego ile bedziesz robil nm kilometrow i jak dlugo chcesz uzytkowac to auto. Jesli duzo jezdzisz, szczegolnie jesli robisz dlugie trasy to jednak lepiej bedzie kupic diesla. Natomiast T-jet napewno bedzie przyjemniejszy w uzytkowaniu, cichszy, szybszy itp.

w sumie to ja rocznie robie 15-20 tys ale auto che na 5 lat albo dluzej bo srednio uzywane auta mam na 3 lata a to ze bedzie nowe chcialbym dluzej miec dla siebie tylko.
Jaco
Moderator

Dni na forum: 680
Tematy: 12

Post #59171 Wysłany: 31 Paź 2007 21:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

boloSr

Ciężka decyzja Very Happy bo ceny porównywalne Smile do tego jakiś pakiet z klimą i super.

T-JET - nowość Wink zyskujesz dużo większą dynamikę ale też większe spalanie Smile ale no właśnie - jak będziesz jeździł ostrożnie to znowu tak dużo nie weźmie Smile

MultiJet - ekonomiczny, w miarę dynamiczny kiedy potrzeba, tańsze paliwo Wink

Powiem Ci Twój wybór heh. Ale T-JET kusi - bo jeżdząc spokojnie nie powinien dużo spalić, a Ty tak wiele nie jeździsz. Ale jak teraz miałeś z LPG to i tak dostaniesz po kieszeni Wink a z Dieslem jednak taniej Wink i Dieselek na większy przebieg jak chcesz auto mieć dłużej też może trochę lepszy.

Trudna decyzja Wink

Sympatyk kropek

Post #59613 Wysłany: 01 Lis 2007 22:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco napisał:
boloSr

Ciężka decyzja Very Happy bo ceny porównywalne Smile do tego jakiś pakiet z klimą i super.

T-JET - nowość Wink zyskujesz dużo większą dynamikę ale też większe spalanie Smile ale no właśnie - jak będziesz jeździł ostrożnie to znowu tak dużo nie weźmie Smile

MultiJet - ekonomiczny, w miarę dynamiczny kiedy potrzeba, tańsze paliwo Wink

Powiem Ci Twój wybór heh. Ale T-JET kusi - bo jeżdząc spokojnie nie powinien dużo spalić, a Ty tak wiele nie jeździsz. Ale jak teraz miałeś z LPG to i tak dostaniesz po kieszeni Wink a z Dieslem jednak taniej Wink i Dieselek na większy przebieg jak chcesz auto mieć dłużej też może trochę lepszy.

Trudna decyzja Wink

no wlasnie jedno to ma lepsze drugie to ale po pierwsze to te T-Jest to nowosci sa a MultiJety juz od daswan chodzia i jak dotat nic nie slyszalem zeby padlo wiec moze jedank w tymi kierunku pujde zobaczymy Very Happy

W poszukiwaniu traktora !
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 672
Tematy: 19

Post #59738 Wysłany: 02 Lis 2007 11:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to zależy od twojego stylu jeżdżenia, jeśli jeździsz ostro cały czas to brał bym m jeta jeśli w miarę spokojnie a czasami chcesz buraczkom nosa utrzeć to t-jeta
zawsze do m jeta możesz sobie wsadzić lekkiego chipsa i tak 100 koników sobie z niego zrobić to zawsze coś Razz a spalanie nadal będzie małe, to t-jeta tez można chipsa wsadzić ale to juz myślę będzie bardziej kręciło to wariactw jak będziesz miał 135 koników Razz to i jeść pewnie zacznie więcej Smile

www.13poziomo.pl
Kuba DST
Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 775
Tematy: 51

Post #59746 Wysłany: 02 Lis 2007 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja byum brał T-jeta.
Turbo jest baardzzzooo dynamiczny. i masz osiągi podobne do 1.9 m-jet. A spalanie. Hmmm...jak nie będziesz kopał to ci mało spali.
A m-jet 90KM będzie napewno oszczędny.

Dane T-jet:
Prędkość maksymalna (km/h) 197
Przyspieszenie 0-100 km/h (s) 9.6
Zużycie paliwa (l/100km) Miasto: 8.7
Poza miastem: 5.6
Mieszane: 6.7

Dane m-jet:
Prędkość maksymalna (km/h) 175
Przyspieszenie 0-100 km/h (s) 11.9
Zużycie paliwa (l/100km) Miasto: 5.9
Poza miastem: 3.9
Mieszane: 4.6

Może alternatywą będzie tutaj 1.4 16V 95KM.
Prędkość maksymalna (km/h) 178
Przyspieszenie 0-100 km/h (s) 11.4
Zużycie paliwa (l/100km) Miasto: 7.7
Poza miastem: 5.3
Mieszane: 6.2

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Jaco
Moderator

Dni na forum: 680
Tematy: 12

Post #59750 Wysłany: 02 Lis 2007 12:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kuba DST napisał:
Może alternatywą będzie tutaj 1.4 16V 95KM.
Prędkość maksymalna (km/h) 178
Przyspieszenie 0-100 km/h (s) 11.4
Zużycie paliwa (l/100km) Miasto: 7.7
Poza miastem: 5.3
Mieszane: 6.2

Porównując go do tamtych dwóch odpada Wink

Bo nie ma sensu po prostu.

Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 775
Tematy: 51

Post #59756 Wysłany: 02 Lis 2007 12:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

boloSr musisz zpbaczyć czy nadwyżka jaką dopłacisz do diesla spłaci ci się. Diesel jest droższy od benzyny, a ceny ropy i Pb są wyrównane. Diesel jest droższy w serwioswaniu. Ale pali mniej. Musisz policzyć czy przy przebiegu jaki ty robisz w ciągu roku zaosczędzisz coś na tym dieslu. Bo często nie jest to takie oczywiste Wink

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
boloSr
Sympatyk kropek

Post #59774 Wysłany: 02 Lis 2007 13:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo napisał:
to zależy od twojego stylu jeżdżenia, jeśli jeździsz ostro cały czas to brał bym m jeta jeśli w miarę spokojnie a czasami chcesz buraczkom nosa utrzeć to t-jeta
zawsze do m jeta możesz sobie wsadzić lekkiego chipsa i tak 100 koników sobie z niego zrobić to zawsze coś Razz a spalanie nadal będzie małe, to t-jeta tez można chipsa wsadzić ale to juz myślę będzie bardziej kręciło to wariactw jak będziesz miał 135 koników Razz to i jeść pewnie zacznie więcej Smile

tylko znajac siebie to ten T-jet bedzie palil spokojnie 10 w miesic ejak nie wiecej bo lubie sobie pocisnac a na trasie staram jechac tez dynamicznie coby ruchu blokowac

[ Dodano: 02 Lis 2007 13:26 ]
1.4 16v odpada bo raczej bedzie wiecej palil niz T-jet a LPG nie zamierzam juz ladowac do auta i chyab zostane przy Multijet

[ Dodano: 02 Lis 2007 13:27 ]
Kuba DST napisał:
boloSr musisz zpbaczyć czy nadwyżka jaką dopłacisz do diesla spłaci ci się. Diesel jest droższy od benzyny, a ceny ropy i Pb są wyrównane. Diesel jest droższy w serwioswaniu. Ale pali mniej. Musisz policzyć czy przy przebiegu jaki ty robisz w ciągu roku zaosczędzisz coś na tym dieslu. Bo często nie jest to takie oczywiste Wink

ta nadwyzka to jest nie duza a uato am byc na 5-6 latek

W poszukiwaniu traktora !
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 811
Tematy: 20

Post #59775 Wysłany: 02 Lis 2007 13:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

boloSr napisał:
tylko znajac siebie to ten T-jet bedzie palil spokojnie 10 w miesic ejak nie wiecej bo lubie sobie pocisnac a na trasie staram jechac tez dynamicznie coby ruchu blokowac

No to zostaje klekot. Nawet przy dynamicznej jezdzie na trasie nie powinien spalic wiecej niz 6,5
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat