|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 16:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cuspis |
#79740 Wysłany:
09 Sty 2008, 02:45; Temat postu: Podobno cofnieta belka.. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chwaszczyno Rejestracja: 01 Lip 2007, Posty: 489
|
Mam problem jakiś debil w nocy jak cofał przywalił mi lekko w przód, tak, że na zenatrz na tablicy rejestracyjnej jest wgniecenie (jakby od haka), minimalnie wgnieciona maska, pękniety zaczep od reflektora. Jak wymieniłem reflektor i pojechałem na stację diagnostyczną go ustwić, to okazało się, że nie można, ponieważ jak to określił diagnosta (prawdopodobnie przednia belka jest minimalnie cofnięta i światła będą świeć dla policji a nie dla ciebie czyli prawie pod maskę. Chciałbym się dowiedzieć jaki w przybliżeniu jest koszt naprawy tego, gdyż jeździć z tym ciężko, a na koszta to student musi się odpowiednio wczesniej przygotować  . Z góry dzieki za odpowiedź.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#79778 Wysłany:
09 Sty 2008, 09:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Nikt Ci nie powie bo nie masz nawet zdjęcia, a nawet po zdjęciu będzie ciężko ocenić jak mocno Punto ucierpiało  Mysisz sobie poszukać blacharza i on musi Ci powiedzieć co i jak...
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
cuspis |
#79782 Wysłany:
09 Sty 2008, 09:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
dzikidaniel napisał(a): Nikt Ci nie powie bo nie masz nawet zdjęcia, a nawet po zdjęciu będzie ciężko ocenić jak mocno Punto ucierpiało  Mysisz sobie poszukać blacharza i on musi Ci powiedzieć co i jak...
Zdjęcie mogę zrobić ale to nic nie da gdyż na zewnątrz nie widać praktycznie nic  nieważne czy maska jest zamknięta czy otwarta
|
|
Góra |
|
 |
kucz9k |
#79803 Wysłany:
09 Sty 2008, 11:16; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
ale jak belka może być cofnięta i tego nie widać? jedz do kogoś kto się na tym zna, najlepiej, żeby był to jakiś znajomy... bo w serwisach to już prze jaja się dzieją ...
|
|
Góra |
|
 |
cuspis |
#79975 Wysłany:
09 Sty 2008, 18:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#80009 Wysłany:
09 Sty 2008, 19:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Moim zdanie masz mocno przypłaszczony przód. Jak chcesz na minimum kosztów coś poprawić, chociaż powinno się u blacharza, to zdejmij zderzak i przy pomocy wyciągarki spróbuj nieco odciągnąć przód belki.
Blokujesz klinami koła zapinasz belkę na jedną końcówkę wyciągarki a drugą o drzewo. I pokręcasz napinając łańcuch wyciągarki, aż krawędź lampy spotka się z krawędzią maski (tą górną, bo dolna też nie ma właściwego położenia).
Ale pamiętaj, że to rada dla biednego studenta.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
cuspis |
#80016 Wysłany:
09 Sty 2008, 19:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Tezet1956 napisał(a): Moim zdanie masz mocno przypłaszczony przód. Jak chcesz na minimum kosztów coś poprawić, chociaż powinno się u blacharza, to zdejmij zderzak i przy pomocy wyciągarki spróbuj nieco odciągnąć przód belki. Blokujesz klinami koła zapinasz belkę na jedną końcówkę wyciągarki a drugą o drzewo. I pokręcasz napinając łańcuch wyciągarki, aż krawędź lampy spotka się z krawędzią maski (tą górną, bo dolna też nie ma właściwego położenia).
Ale pamiętaj, że to rada dla biednego studenta.
Najprawdopodobniej zrobię to u blacharza bo przy akademiku ciężko o drzewo  tylko proszę napiszcie mi mniejwięcej ile to może być kasy.
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#80019 Wysłany:
09 Sty 2008, 19:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Najlepiej na wsi u blacharza, będzie tańszy. Prostowania na płycie raczej nie potrzebujesz, więc będę strzelał - 200 zł (bez malowania). Gorzej z maską, bo to duży problem do prostowania i cena trudna do przewidzenia, to kwestia dyskusji co się opłaca prostować, czy maska ze szrotu. Trudno mi po zdjęciach ocenić, ale mam nadzieję, że sie da wyprostować.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
cuspis |
#80022 Wysłany:
09 Sty 2008, 20:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Mi tam głównie zależy na tym, żeby można było światła ustawić, wygląd to sprawa drugorzędna
_________________ Jarosław --> Szczecin --> Gdynia --> Gdańsk -->Chwaszczyno
Wcześniej MK1 1.7 TD 1994
Obecnie GP 1.9 MJ 2008
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|