|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 04:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
zitam |
#60096 Wysłany:
03 Lis 2007, 16:23; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Hej,
ja też dostałem tylko pilot-scyzoryk oraz zwykły kluczyk. Nie mam innych pilotów. Czy mnie zrobiono w bambuko, czy może jedni dealerzy dawali tylko scyzoryk i zwyklły kluczyk, a inny do zwykłego kluczyka jeszcze 2 piloty do alalrmu?
PS Wku...rzyłem się, bo jeszcze sam dopytywałem się, dlaczego mam tylko 1 pilot do alarmu - w scyzoryku. Powiedziano mi, ze tak dają, jak się zakłada firmowy alarm...
Pozdrawiam serdecznie
Artur
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bbanditoss |
#60105 Wysłany:
03 Lis 2007, 16:34; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
zitam mam tak samo 
|
 |
misiu_k |
#60395 Wysłany:
04 Lis 2007, 13:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Paź 2007, Posty: 113
|
W Grande są dwa rodzaje oryginalnych alarmów. Jeden występuje z jednym pilotem tzw. serwisowym, a drugi nie ma w ogóle pilota. Alarmem steruje się za pomocą oryginalnego kluczyka tzw. scyzoryka. Jeżeli ktoś kupił auto bez fabrycznego sterowania centralnego zamka z pilota to będzie miał problem z zabezpieczeniem bagażnika. Przycisk na desce do otwierania bagażnika będzie działał nawet po zamknięciu drzwi i włączeniu alarmu.
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic
AR MiTo 1.4 TB 120KM Distinctive
Punto Evo 1.4 8v Estiva Blue & Me
|
|
Góra |
|
 |
zitam |
#60423 Wysłany:
04 Lis 2007, 14:41; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
misiu_k Dzięki za informację - rozświetliłeś sprawę.
bbanditoss Czyli mamy tę wersję bez pilota "serwisowego"
A czy ktoś z Was interesował się możliością dokupienia/ewentualnie doprogramowania samego pilota do alamu? Nie mówię już o scyzoryku, ale o drugim pilocie, bo wychodzi na to, że jak zgubimy pilota to będzie kłopot z alarmem. Swoją drogą nie próbowałem jeszcze, jak zachowuje się autko otwierane tylko kluczykiem przy uzbrojonym alarmie. Muszę sprawdzić...
Co do dorobienia pilota fachowiec z ASO, jak się o to zapytałem, powiedział, że jak oni dorobią to będzie to scyzoryk (bo tylko taka jest możliwość), a koszt ok. 1000 zł  Ale teraz muszę spróbować i zapytać się w serwisie z alarmami, czy by mi samego pilota nie doprogramowali - w końcu kluczyk już mam a scyzoryka nie potrzebuję aż tak bardzo, żeby płacić za niego tysiaka
Pozdrawiam ciepło, choć za oknem zimno 
|
|
Góra |
|
 |
roman307 |
#103513 Wysłany:
16 Mar 2008, 17:29; Temat postu: awaria centralki w punto I |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 14 Mar 2008, Posty: 1
|
nie wiem czy ktos mial podobny problem bo nie moge znalesc
mam punto z centralnym zamkiem... pilotem ni chu nie moge otworzyc jedynie kluczykiem;/ zmienilem baterie w pilocie ale to nic nie daje, czasem dziala jak jestem w srodku samochodu ale to przeciez nie o to chodzi;/ ma moze ktos na to lekarstwo?
_________________ Punto elx 75 kobylek:) demon mocy i predkosci;)
|
|
Góra |
|
 |
Klimton |
#602510 Wysłany:
20 Sie 2012, 22:22; Temat postu: Re: Zdalne sterowanie centralnego zamka |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Daniel
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa/Radzymin Rejestracja: 04 Cze 2012, Posty: 119
|
Sorka za mega odkop ale zauważyłem, że mój kluczyk nie zamyka centralnego po stronie kierowcy. Po stronie pasażera też nie. Kluczyk zamyka tylko jedne drzwi albo kierowcy albo pasażera? Wygląda na to, że nie mogę zamknąć wszystkich drzwi samochodu kluczykiem. Lepiej, zmieniłem obudowę kluczyka (scyzoryk) i czasem dziwnie się zachowuje bo nie otwiera centralnego. Zero reakcji, nic się nie dzieje, pomimo, że 5 minut wcześniej wszystko było cacy. Wystarczy odczekać kilka minut i jest ok. W poprzedniej obudowie, coś takiego nie miało miejsca. Lepiej, kiedy kluczyk nie otwierał centralnego, otworzyłem ręcznie (w sensie grotem w drzwiach) i alarm nawet nie zapiszczał jak otworzyłem drzwi? Czy to normalne? Ciekawe czy poprzedni właściciel czegoś mi nie powiedział. Wiem, że autko miało naprawiany zderzak (ponoć tylko) ale przy okazji zmiany chłodnicy wyszło, że przednia rama trzymająca zderzak też jest wymieniona. Mam niestety tylko jeden kluczyk więc w przypadku uszkodzenia, jest klops [ Dodano: 20 Sie 2012 22:22 ]Nikt nie ma pomysłu co z tym zrobić. Zauważyłem, że nie świeci się lampka po przekręceniu zamka kluczykiem. Niestety problem mi dokuczył ostatnio bo pilot nie chciał zadziałać i nie mogłem w ogóle zamknąć samochodu. Ryglował mi albo stronę kierowcy albo pasażera. Tylne drzwi zero reakcji. Z pilota wszystko jest ok. Co powinienem sprawdzić? Czy może to być wina styków w peszlu pomiędzy drzwiami kierowcy i pasażera?
_________________ Mój kropek: http://fiatpunto.com.pl/topic37354.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|