|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 05:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Vaszko |
#575758 Wysłany:
27 Kwi 2012, 20:58; Temat postu: Punto II 1.9 JTD problem z elektroniką |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Paweł
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
|
Witam. Moja matula kilka tyg temu zakupiła Punto 2 1.9 JTD z 2001 roku i ostatnio były problemy ze wspomaganiem. Własnie sobie o tym poczytałem i dowiedziałem się, że bez podłączenia pod komputer nic nie zdziałam. Więc wziąłem jej autko i pojechałem do diagnosty, ale powiedział mi, że komputer łączy się tylko z silnikiem i poduszkami, a ze wspomaganiem czy np ABS już nie. Przy pierwszym podłączeniu mówił o jakims błędzie z magistralą, ale ponowił próbę i błąd się nie powtórzył, ale dalej połączenia niema. I tutaj moje pytanie: jakie mogą być przyczyny braku połączenia, czy to sprzedający mógł jakoś spowodować, żeby kupujący nie mógł znaleźć błędów na komputerze. A może ktoś z forumowiczów jest z okolicy Częstochowy i pomoże bezpośrednio? Za każdą wartościową odpowiedź wielkie dzięki. Paweł
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wojtass18 |
#575760 Wysłany:
27 Kwi 2012, 21:07; Temat postu: Re: Punto II 1.9 JTD problem z elektroniką |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|