|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 21:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
slawtaz |
#283192 Wysłany:
29 Sie 2009, 15:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sławek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: k/Bielsko-Biała Rejestracja: 27 Sie 2009, Posty: 192 Pomógł: 4
|
Ok dzieki
Edit:
W poniedziałek jade z moim przyszłym puntem na diagnostyke, o co mam pytać pana podczas diagnostyki?? [ Dodano: 29 Sie 2009 15:19 ]Musze podbić temat, bo pewnie moja edycja sie nie wyświetla jako nowy post i nikt tu nie zajrzy :] sorki
Jeszcze jedno pytanie:
Czy w stacji kontroli pojazdów zrobią mi taką samą diagnostykę jak w ASO ?? Pytam bo dzwoniłem do ASO Fiata i najbliższy wolny termin mają za kilka dni, co mi bardzo nie odpowiada 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
niedziu |
#283347 Wysłany:
29 Sie 2009, 15:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: małopolskie [K]
|
|
Góra |
|
 |
slawtaz |
#283435 Wysłany:
29 Sie 2009, 20:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dzięki za wskazówki niedziu Jak sie wszystko uda to bede miał to samo punto co ty, tylko kolor jasno zielony
Pytanie z innej beczki, jeśli mogę tutaj, bo nie znalazłem na forum :]
Uświadomiłem sobie dzisiaj, że po zakupie bede musiał odwiedzić Urząd Skarbowy, ale co mam zrobić jak nie mam jeszcze NIP'u. Złożyć jednocześnie wniosek o przyznanie NIP'u, a w druku PCC-3 zostawić puste miejsce ??
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D VERDE DEMETRA VR
|
|
Góra |
|
 |
piotrq |
#284339 Wysłany:
01 Wrz 2009, 10:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotr
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 27 Sty 2009, Posty: 306
|
W ASO raczej bez pytań powinni udzielić wszystkich istotnych informacji. Też jestem przed zakupem i myślę, że warto będzie zapłacić za solidne sprawdzenie autka. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Kolejne autko z moich poszukiwań; sprzedawca gwarantuje, że wszystko wymieniane było na czas. W tym amortyzatory,hamulce, kompletny rozrząd, pompa wody, układ wydechowy. Mam nadzieję, że warto pojechać i obejrzeć , tym bardziej, ze przebieg ledwo przekroczył 100 000km.
_________________ Grafitowy Fiat Punto 2 `01 http://fiatpunto.com.pl/topic18236-25.html?sid=ace088abe993b9ede215ab679126fcc8
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#284353 Wysłany:
01 Wrz 2009, 10:41; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Cytuj: Uświadomiłem sobie dzisiaj, że po zakupie bede musiał odwiedzić Urząd Skarbowy, ale co mam zrobić jak nie mam jeszcze NIP'u. Złożyć jednocześnie wniosek o przyznanie NIP'u, a w druku PCC-3 zostawić puste miejsce ??
Hmmm, trzeba ich odwiedzać? 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
slawtaz |
#284520 Wysłany:
01 Wrz 2009, 19:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Odwiedzać nie trzeba, bo mozna wysłać listem, ale i tak trzeba zapłacić podatek.
Chyba że sie myle to niech ktoś mnie naprostuje, bo to moja pierwsza rejestracja pojazdu :]
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D VERDE DEMETRA VR
|
|
Góra |
|
 |
Paweł A. |
#284598 Wysłany:
01 Wrz 2009, 23:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 14 Kwi 2009, Posty: 745
|
Jak kupujesz samochód na podstawie umowy kupna-sprzedaży, warty powyżej 1000zł musisz zapłacić 2% podatek od czynności cywilno prawnych.
BTW: wbrew obiegowej opinii PCC nie jest konieczne do zarejestrowania pojazdu.
|
|
Góra |
|
 |
kedlaw |
#314066 Wysłany:
03 Gru 2009, 22:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Waldek
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#314070 Wysłany:
03 Gru 2009, 22:37; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
kedlaw napisał(a): Szukam P II, zobaczcie na fotkach czy coś wam nie pasuje? wszystkie komentarze mile widziane http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10639091
-podejrzanie mały przebieg, jak na sprowadzony z Niemiec, a że ma książkę serwisową to dla mnie nic nie znaczy, niestety za łatwo można taką podrobić
-tylny zderzak ma chyba jakieś rysy
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
krzysiek82 |
#314096 Wysłany:
03 Gru 2009, 23:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzyś
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Cult
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: łódź i okolice Rejestracja: 20 Sty 2009, Posty: 282
|
Przed zakupem obowiązkowa sprawa to przegląd nadwozia pod kątem korozji, zwłaszcza tylnego nadkola, które w 99% aut jest skorodowane. Więc bądź uważny. Jeśli robisz spore przebiegu kupuj diesla JTD.
_________________ Instalacje gazowe LPG - profesjonalnie, strojenie AFR GSM: 600-827-446
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#314102 Wysłany:
03 Gru 2009, 23:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
mysle ze warto go ogladnąc. co do rys na zderzaku to podejzane że są tylko wokolo m-ca zaczepienia linki holowniczej. ale to akurat moze byc zbieg okolicznosci.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
michal_pn |
#335046 Wysłany:
12 Lut 2010, 13:50; Temat postu: Punto II-brać czy nie brać :) |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 12 Lut 2010, Posty: 3
|
Witam wszystkich
Na wstępie chciałbym się przedstawić. Jest to mój pierwszy post na forum, więc tym bardziej wypada trzy słowa o sobie powiedzieć.
Mam na imię Michał mam 23 lata mieszkam w Poznaniu, studiuje, pracuje i korzystam z życia
Przejdźmy jednak do rzeczy.
Od 3lat przemierzam świat moją Toyotą Corollą z 1996 roku. Jest dość leciwa, przejechane ma prawie 250 tys. (nie wiem, czy nie więcej  ) Brakuje mi ABSów, a poza tym ma wszystko czego potrzebuje. Generalnie jestem z niej dość zadowolony.
Jednak moja mam jeździ(ła) Punto II. Kilka dni temu Kupiła nową Toyotę Yaris. Pojawiła się opcja, żebym sprzedał swój samochód i kupił od mamy Punto za rozsądną cenę. Tą rozsądną ceną ma być 8tys. zł. No i mam dylemat.
Teraz kilka słów o PUNTO:
Moja mama jest pierwszym właścicielem. Samochód był kupiony w salonie. Jest to rocznik 2003 przed liftem. Silnik 1,2 60km. Wersja wyposażenia Dynamic. Samochód ma przejechane jakieś 75 tys. km. Generalnie nie było w nic nic wielce serwisowane (standardowe wymiany oleju, klocków hamulcowych, urwany tłumik itd.) Poza tym, że ma tendencje do nie odpalania zimą (nigdy nie diagnozowaliśmy tego) to jest w nim wszystko ok (wiem że trzeba wymienić przednie amortyzatory, bo jeden puścił olej i coś delikatnie cieknie pod miską olejową, ale to drobiazgi). Chciałbym się Was zapytać czy jest sens brać go od mamy? Czy Punto to rzeczywiście tak awaryjne samochody jak powszechnie się uważa? Jakie czynności serwisowe powinienem wykonać przy przebiegu 75tys? Jakie koszta mogą one wygenerować? Dodam, że samochód nigdy nie uczestniczył w wypadku (poza stłuczką- pęknięty zderzak).
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#335057 Wysłany:
12 Lut 2010, 14:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Witaj
Ja bym się na Twoim miejscu raczej nie zastanawiał. Przebieg 75 tys. km jak na rocznik 2003 jest naprawdę niezły (czyt. mały). Problem z odpaleniem zimą zapewne jest z winy akumulatora. Dziwne trochę, że jeden amortyzator już do wymiany i miska (jeśli przerdzewiała) lub uszczelka pod nią. Mimo wszystko wydaje mi się, że należy go brać.
michal_pn napisał(a): Jakie czynności serwisowe powinienem wykonać przy przebiegu 75tys?
Jeśli nie był wymieniony pasek rozrządu, to należy go niezwłocznie wymienić (po 5 latach w Twoim przypadku należało to zrobić). Jeśli byś w ASO to robił to koszt ok. 600 zł z robocizną (przynajmniej taka cena jest w przypadku jednostek 16v). Do tego wypadało by wymienić olej, płyn chłodzący oraz płyn hamulcowy (jeśli nie były wymieniane, bo o tym nie napisałeś  ). Oczywiście koniecznie sprawdzić stan hamulców.
Sam mam PII z 2002r. i nie narzekam. Co prawda mam inny silnik, ale ogólnie jest ok.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
michal_pn |
#335344 Wysłany:
13 Lut 2010, 20:24; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
domin45670 napisał(a): Dziwne trochę, że jeden amortyzator już do wymiany i miska (jeśli przerdzewiała) lub uszczelka pod nią Pozostałe amortyzatory mają nadal wysoką skuteczność, z tego poprostu ulotnił się olej  domin45670 napisał(a): Jeśli nie był wymieniony pasek rozrządu
nie był
reszta to standardowe dla każdego modelu czynności serwisowe z którymi się liczyłem.
A jak z tą usterkowością w Punto? Można ją zgeneralizować, czy dużo zależy od szczęścia?
|
|
Góra |
|
 |
Łodziak |
#335352 Wysłany:
13 Lut 2010, 20:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#335360 Wysłany:
13 Lut 2010, 20:43; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
michal_pn napisał(a): A jak z tą usterkowością w Punto? Można ją zgeneralizować, czy dużo zależy od szczęścia?
Trochę od szczęścia, ale przede wszystkim od tego jak poprzedni/obecny właściciel dbał. Jak rzeczy eksploatacyjne były wymieniane na czas, auto nie było ogólnie zaniedbane i jakoś dobijane, to nic nieplanowanego nie powinno się dziać, może poza pękającym alternatorem, ale tu też reguły nie ma.
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
michal_pn |
#335398 Wysłany:
13 Lut 2010, 23:11; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Łodziak napisał(a): michal_pn jaki masz silnik w tej corolli bo moze byc tak ze po przesiadce na punto bedziesz odczuwal brak mocy
W Corolli mam 1.4 75km. Jeśli chodzi o moc to czuć różnice... niestety... zwłaszcza przy przyspieszaniu między 90km/h-140km/h. Myślę jednak, że do tego byłbym w stanie przywyknąć. STax napisał(a): Trochę od szczęścia, ale przede wszystkim od tego jak poprzedni/obecny właściciel dbał.
Ja raczej nie mam problemów z dbanie o auta. Wymieniam zawsze wszystko zawczasu, żeby spokojnie jeździć.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#335588 Wysłany:
14 Lut 2010, 21:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
michal_pn jesli auto jest pewnego pochodzenia to mysle ze warto. Większość usterek które ludzie mają (po za tymi TTTM/typowymi ale to drobnostki) sa spowodowane tym że auta używane które kupują są w kiepskim stanie. Generalnie w PII z tym silnikiem nie psuje się nic co kosztowało by "majątek". Co do rozrządu to koniecznie zmień. Co prawda 1.2 8v jest bezkolizyjny w razie urwania paska ale 7lat to stanowczo za duzo jak na warunki polskie, choćby atmosferyczne.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
Ostatnio edytowany przez buladag, 14 Lut 2010, 21:35, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#335595 Wysłany:
14 Lut 2010, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
michal_pn napisał(a): A jak z tą usterkowością w Punto? Można ją zgeneralizować, czy dużo zależy od szczęścia?
wszyscy co maja autko od nowosci nie narzekaja
sam piszesz, ze od poczatku w tym puncie wymieniane byly tylko podstawowe elementy eksploatacyjne
cena swietna, auto ze znana przeszloscia, nawet sie nie zastanawiaj
a za rok czy dwa, sprzedajac je dostaniesz pewnie podobna (lub wyzsza) kwote co teraz zaplacisz 
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#335627 Wysłany:
14 Lut 2010, 23:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
Jak ja szukałem Punciaka mój Ojciec kilku ludzi się pytał jak się sprawują tak poprostu na ulicy i mówili pozytywnie , znasz ten samochód dobrze skoro Mama jeździła, a kupisz coś innego to pewnie sporo jeszcze włożysz, więc ja bym brał za ten rocznik i cenę warto
Jak się dba tak się ma 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#335632 Wysłany:
14 Lut 2010, 23:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Co do auta to myślę ze w tej cenie w lepszym stanie (chodzi mi o to że nie jest złożony z 2óch na przykład) nie znajdziesz nic lepszego.
Co do silnika to te 60KM daje w miarę dynamicznie jeździć po mieście jak jedziesz sam lub w dwie osoby. jak więcej no to wiadomo. Trasa to tak do 120km/h jedzie się przyjemnie.
|
|
Góra |
|
 |
delorian |
#335661 Wysłany:
15 Lut 2010, 10:03; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 09 Mar 2009, Posty: 24
|
ja mam dokladnie taki sam silnik z tego samego roku  i nie narzekam - choc ostatnio wymienilem wachacze i amorki z przodu ale po 7 latach to niezly wynik - nasze polskie dziury sa spore i nie zawsze bylem w stanie wychamowac  ///
poza tym nic wiekszego sie nie dzialo  standardowe wymiany oleje filtry
raz musialem miske wymienic bo juz przerdzewiala (jakies pol roku temu), jak ruszylem szczotka druciana to olej sie polal
co do odpalania zima - oczysc klemy naladuj aku i bedzie OK - choc warto alternator sprawdzic czy laduje
_________________ Punto 2 1.2 v8 3D
|
|
Góra |
|
 |
pyz3rs |
#353025 Wysłany:
06 Kwi 2010, 18:03; Temat postu: Pomoc w kupnie. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Cześć, pomyślałam że może tutaj ktoś pomoże mi odpowiedzieć na kilka pytań. Jestem zainteresowana kupnem fiata Punto 2 1,2 8v na allegro wyselekcjonowałam z Warszawskich punciaków tą sztukę
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12342112
Wiem że ciężko stwierdzić coś przez internet, ale zapewne jest tutaj kilku specjalistów którzy mogą coś wypatrzeć już w samej aukcji.
Podstawowe pytanie to czy warto kupić ten egzemplarz za taką cenę?
Jeśli możecie powiedzcie coś na temat, tego samochodu ogólnie, czy sprawdzi się dla kobiety? czy to dobre miejskie auto? jak z awaryjnością? itp. itd. Każda cenna uwaga się liczy. Najważniejsze dla mnie to jednak wspomaganie, którego w tym aucie nie ma, z tego co słyszałam podobno prowadzi się dobrze bez wspomagania, czy mógłby to ktoś zweryfikować, wcześniej jeździłam Fiatem Uno bez wspomagania i od tamtej pory trochę boje się takich samochodów.
Umówiłam się na jutro lub środę na spotkanie i oględziny. Możecie powiedzieć na co powinnam zwracać uwagę? Co jest dość awaryjne w tym samochodzie i można to dostrzec gołym "kobiecym okiem".
Dziękuję z góry za poświęcony czas na odpisywanie i trafne uwagi, oraz proszę o obiektywizm.
Pozdrawiam serdecznie !
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#353031 Wysłany:
06 Kwi 2010, 18:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ja odradzam.
Po pierwsze auto jest malowane, wywnioskowac to mozna chociazby po tym iż zakończenie progu przy tylnim kole jest w kolorze nadwozia - fabrycznie powinno być czarne. Przód poskładany jest niedbale. po drugie nie jest to wersja sx a zwykły golas czyli s (brak wspomagania + podstawowy licznik, szyby na korbkę).
Wszędobylskie zapachy moga sugerowac że np w aucie ktos palił. Z tyłu zderzak fabrycznie przykręcany jest pomalowanymi na czarno srubami, gasnica natomiast jest w zupełnie innym miejscu, co moze sugerować iż np auto było puknięte i poskładane byle jak.
Co do opisu: sprzęgło w tym modelu zwyczajnie nie pada po 86tyś km.
jesli rozrząd wymieniany był rzekomo przy 85tyś km w 2009r to była to juz conamniej druga wymiana (pasek wymienia się po 5latach bez względu na przebieg).
na dość niewyraźnym zdjęciu wnętrza widac starty do gołego pedal, prawdopodobnie sprzęgła. To niestety nie dzieje się przy 92tys km.
Pomijając kwestię tego egzemplarza,
pyz3rs napisał(a): czy sprawdzi się dla kobiety? moim zdaniem tak, auto pojemne, pakowne, mało awaryjne, tanie w eksploatacji. mozna w nim zmieścic spokojnie cos więcej niz torebkę.  pyz3rs napisał(a): jak z awaryjnością? w wersji "s" nie psuje się nic, to mogę potwierdzić z autopsji.  pyz3rs napisał(a): którego w tym aucie nie ma, z tego co słyszałam podobno prowadzi się dobrze bez wspomagania, mnie jako facetowi ten brak zupełnie nie przeszkadza, szczególnie przy tak wąskich oponach jak fabryczne i przy tak lekkim silniku jak 1.2 8v pyz3rs napisał(a): Co jest dość awaryjne w tym samochodzie i można to dostrzec gołym "kobiecym okiem".
wyciek z pod pokrywy zaworów (foto sa na forum), jest to pierdółka, tania w naprawie i prosta, ale zawsze może to byc argument do zbicia ceny.
PS: jako iż od nowosci posiadam punto identyczne jak to z Twojego ogłoszenia, to możesz sobie popatrzec w moim profilu jak to wszytsko powinno wygladac fabrycznie. (link w podpisie)
Pozdrawiam!
PS2: taka rada ode mnie, jesli szukasz auta i już upolujesz jakis egzemplarz to weź ze sobą jakiegos znajomego, kolegę lu najlepiej mechanika który może doradzic to i owo.
Ostatnio edytowany przez buladag, 06 Kwi 2010, 18:37, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
wałek |
#353033 Wysłany:
06 Kwi 2010, 18:36; Temat postu: |
|
 |
Mr Schaft |
 |
Wersja: ELX
Miejscowość: Pszczyna Rejestracja: 29 Wrz 2008, Posty: 1691
|
Jeśli szukasz miejskiego autka to fiat punto 2 na pewno takim jest, ale przede wszystkim wersje ze wspomaganiem city, ta wersja z aukcji to jedna z biedniejszych i nie ma wspomagania. Jezdziłem taką wersją i np w porównianiu z moim (też p2 - wspomaganie podwojne(city) to jest masakra i bardzo ciężko się kręci kierownicą...
Fakt faktem wersje bez wspomagania mają 13 koła czyli najmniejsze ale to i tak nie pomaga w kręceniu kołami
Ja na twoim miejscu dołożył bym jeszcze pieniążków i szukał troszkę bogatszej wersji, żeby chociaż było to wspomaganie.
PS. Jak dla kobiety to może wersja 3 drzwiowa (polecam)
No chyba że masz rodzinę 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|