|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 00:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Valdhaka |
#777385 Wysłany:
04 Cze 2015, 17:19; Temat postu: ABS, ASR, ESP, HillStop nie do dyspozycji...zuzycie paliwa ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Jarek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: podkarpackie [R]
|
Czołem, jadę dziś swoim GP, zrobiłem jakieś 100km spokojnej jazdy i nagle "dzyń" wszystkie wyświetlacze zaczęły migać jak choinka na święta. komunikat ABS, ASR, ESP, HillStop nie do dyspozycji...ble ble ble. Zatrzymałem się nieźle podkurzony, po chwili zapalam, ok chula. Przełączam żeby pokazał aktualne spalanie, a tu na 4b przy 70km po płaskim pokazuje 12-14l, zmiana biegów nic nie pomaga, choinka znowu się zapala. Znowu staję, gaszę. Po chwili odpalam i wszystko wróciło do normy, dojechałem do domu (80km) i nic, wszystko dobrze. Czy to możliwe, że zaczął palić 3x to co normalnie? żadnej siwej chmury za sobą nie widziałem, nic. Ogólnie o co może chodzić? (BTW kiedyś po myciu nadkoli i okolic kół myjką, wyskoczył błąd wspomagania i nie działało, ale po ponownym odpaleniu działa i zrobiłem już 1000km i działa bez zarzutu.) Czy to wina jakiś czujników czy co?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jerry1960 |
#777390 Wysłany:
04 Cze 2015, 18:23; Temat postu: Re: ABS, ASR, ESP, HillStop nie do dyspozycji...zuzycie pali |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
|
Sprawdź połączenie masy z silnikiem i sterownikiem , poszarp kablami. Sprawdź też stan akumulatora i ładowanie.
|
|
Góra |
|
 |
Valdhaka |
#777392 Wysłany:
04 Cze 2015, 18:40; Temat postu: Re: ABS, ASR, ESP, HillStop nie do dyspozycji...zuzycie pali |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Jarek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
|
Właśnie zastanawiam się nad wymiana tego aku. Tam zdaje się jest 60A 510ah. To nie mało na taki silnik? Jak go kupiłem, aktualizowałem Blue&me i po godzinie własnie aktualizacji padł aku tak, że nawet nie zakręcił...nie wiem nie znam się na tym na tyle ale wiem, że coś jest nie tak.
|
|
Góra |
|
 |
Liam |
#777436 Wysłany:
04 Cze 2015, 23:14; Temat postu: Re: ABS, ASR, ESP, HillStop nie do dyspozycji...zuzycie pali |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Piotr
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|