You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna
Autor Wiadomość

Post #20297 Wysłany: 19 Kwi 2007, 22:41; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podbeskidzie
Hehe :mrgreen:
Ale czasem na prawdę tak jest, że jak przyjdę do salonu to wiem więcej znacznie od nich :D o niemal wszystkim :D ale to nie temat o tym.

Trzeba iść pojeździć 8)

Post #20305 Wysłany: 19 Kwi 2007, 23:11; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Morąg
Wogóle poziom wiedzy ludzisk z salonów jest bardzo różny... Czasami bardzo wysoki, a czasami powalająco niski. Akurat w RESMA w Olsztynie można pogadać. Tam wiedzą co sprzedają... :]
W sobote wybieram sie na dni otwarte. Jeszcze zobaczymy jak kolega "gp" sie wyrobi, bo chcemy się spotkać w salonie. ;)

Post #20318 Wysłany: 20 Kwi 2007, 07:11; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Będzin
golab napisał(a):
Już śmigają po ulicach u Ciebie? Smile

To była chyba tylko jakaś jazda testowa i to na krótkim odcinku bo nieopodal gdzie go widziałem jest salon Fiata w którym również stały dwa Brava :D

[ Dodano: Pią Kwi 20, 2007 6:13 am ]
Dzisiaj pierwszy dzień dni otwartych. Muszę się przejechać z ojcem i zobaczyć nowe cacuszko Fiata.

golab napisał(a):
Wogóle poziom wiedzy ludzisk z salonów jest bardzo różny... Czasami bardzo wysoki, a czasami powalająco niski. Akurat w RESMA w Olsztynie można pogadać. Tam wiedzą co sprzedają... Smile

Jak jeździłem GP na jeździe próbnej to kolo też sporo wiedział. Opowiedział o wszystkich nowinkach samochodu.

Fan włoszczyzny :)

Post #20333 Wysłany: 20 Kwi 2007, 10:47; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

U mnie w salonie już stoi :) KAWAŁ BRYKI ... Niestety brak radia mnie powala (chodź w salonie było radio wbudowane oczywiście) ... O cenach już mówiłem i nie będę się powtarzał ... W każdym razie z ojcem doczekaliśmy się obniżki GP :) ... Teraz trwają rozmyślania co wziąść :roll: GP czy Bravo ...

Post #20338 Wysłany: 20 Kwi 2007, 12:49; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

A jak ktoś nie chce fabrycznego radia to po co mają mu montować? Tak powinno być, że klient wybiera czy chce radio, czy nie.

Rzeczywiście Bravo to kawał bryki i dopiero na żywo można go w pełni ocenić. 8) Od dziś do niedzieli Dni Otwarte. Jutro sie wybieram... :)

Post #20348 Wysłany: 20 Kwi 2007, 13:33; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: 3miasto
właśnie wróciłem z jazdy próbnej - jestem pod wielki wrażeniem M E G A wypas :D. Lepiej nie wsiadajcie - jeździłem ok 15 minut po skończonej jazdzie przesiadłem sie na GP - wystarczyło 15 minut aby na nowo uczyć sie jazdy kropka :D :lol: (testowałem diesel 120 KM czekam aż w salonie pojawi sie 150 KM)

Komfort jazdy super wnętrze wyciszone - silnika nie słychać co najdziwniejsze słychać tylko wiatraczek od klimy 8) a nie gazowanie przy zmianach biegów.
Wykończenie w środku pierwsza klasa - fiat nie odbiega od toyoty czy innych marek można sie pokusić o stwierdzenie ze przewyższa.

PS aż w trakcie jazdy chciało sie śpiewać Meravigliosa creatura!!! :twisted: jak w reklamie fiata :lol:

Post #20356 Wysłany: 20 Kwi 2007, 13:46; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: w-m
Radio CD z MP3 jest w pakiecie z klimą zwykłą za 4 tyś. zł.
Myślę, że to jest dobra propozycja bo mało kto zdecyduje się na bravo bez klimy.

Post #20357 Wysłany: 20 Kwi 2007, 13:51; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles
golab napisał(a):
A jak ktoś nie chce fabrycznego radia to po co mają mu montować? Tak powinno być, że klient wybiera czy chce radio, czy nie.

VW ma taka polityke. Nie daje nic w serii w trosce o klienta zeby mogl sobie spersonalizowac pojazd :E

Post #20360 Wysłany: 20 Kwi 2007, 14:05; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Akurat VW to sobie kosmiczne ceny ustala za te opcjonalne radyjka... :] I nie tylko za radyjka. Pamiętam jak kiedyś ojcicec pytał ile kosztuje ESP do Polo i jak usłyszał, że w wersji Trendline "jedyne" 7800-pare ziko, to po jego minie wiedziałem co sobie pomyślał. POJE**ŁO? :E Teraz tam sie te ceny pozmieniały w dół - wiadomo, konkurencja...

Toyota daje te swoje śmieszne (choć i tak coraz lepsze) radyjka w serii do każdego auta.

Post #20367 Wysłany: 20 Kwi 2007, 14:45; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

golab napisał(a):

Rzeczywiście Bravo to kawał bryki i dopiero na żywo można go w pełni ocenić. 8) Od dziś do niedzieli Dni Otwarte. Jutro sie wybieram... :)

Bez przesady ... Radio to standard przecież ... Jakby ktoś nie chciał a było w standardzie bankowo mu wymontują i dadzą "Przystosowanie" ... Po za tym wypaśne caraudio wymaga duuuuuużo większych kosztów ...

Cytuj:
Radio CD z MP3 jest w pakiecie z klimą zwykłą za 4 tyś. zł.
Myślę, że to jest dobra propozycja bo mało kto zdecyduje się na bravo bez klimy.

I to jest IMHO zajefajny pakiet ... W salonie czytając ulotke mile się zaskoczyłem ...

Post #20377 Wysłany: 20 Kwi 2007, 15:32; 
 Temat postu:
Puntoświr

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm
Jaco napisał(a):
Hehe :mrgreen:
Ale czasem na prawdę tak jest, że jak przyjdę do salonu to wiem więcej znacznie od nich :D o niemal wszystkim :D ale to nie temat o tym.

Dużo zależy od ilości osób w salonie. Jeśli dealer ma 10 czy 20 sprzedawców to role w nich są ściśle podzielone. Każy ma jakąś działkę. Jeden jest sprzedawcą osobowych inny ciężarowych, inny ubezpiecza, inny robi kredyty/leasing etc. I w takim przypadku dany sprzedawca może wiedzieć wszystko, co należy do jego działki. O wiele trudniej, gdy jest mało sprzedawców i 1 osoba zajmuje się i sprzedażą ( musi wiedzieć wszystko o 10 modelach (+konkurencja ) a to niewykonalne)), i ubezpieczeniami, i kredytami i leasingiem i co tam jeszcze.
Tego jest ogrom.

Post #20380 Wysłany: 20 Kwi 2007, 15:40; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podbeskidzie
Się z tym zgadzam :)
Tylko czasem w praktyce jest różnie ;) nawet jak ktoś jest od danej działki ;) nie chodzi mi tylko o salon Fiata raczej ogółem. Zależy jak się kto przykłada do swojej działki i pracy. Chodź bywa i tak, że czasem można się bardzo pozytywnie zaskoczyć 8)

Post #20384 Wysłany: 20 Kwi 2007, 16:06; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: w-m
emil napisał(a):
O wiele trudniej, gdy jest mało sprzedawców i 1 osoba zajmuje się i sprzedażą ( musi wiedzieć wszystko o 10 modelach (+konkurencja ) a to niewykonalne))

Nie do końca się z tym zgodzę. Nowe modele nie wchodzą na rynek co 3 dni. Każdy sprzedający ma trochę czasu i sporo materiałów firmowych, żeby przygotować się do prezentacji danego modelu lepiej ... niż potencjalny klient. Trzeba tylko chcieć wedzieć i "czuć temat" ;-)

Post #20390 Wysłany: 20 Kwi 2007, 17:02; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Dobra Panowie, nie o tym tu będziem gadać... ;D

verbatino napisał(a):
Bez przesady ... Radio to standard przecież ... Jakby ktoś nie chciał a było w standardzie bankowo mu wymontują i dadzą "Przystosowanie" ... Po za tym wypaśne caraudio wymaga duuuuuużo większych kosztów ...

Ja uważam, że każdy samochód powinien mieć instalację radiową z głośnikami przynajmniej klasy tych z GP. Radio powinno być dostępne na zamówienie, bo jeśli ktoś nie chce to po kiego ma przyjeżdżać do salonu auto z radiem i mają ci wyciągać. :mysli: Co innego jak da się normalnie wyjąć, a wyjmij sobie radio w Toyocie Yaris! :D

Post #20401 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:12; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Powinno być tak żeby radio było bez dopłaty. Jeżeli klient chce mieć radio to zaznacza taką opcje i już. Jeżeli jednak ktoś woli kupić sobie swoje radio to powinien zaznaczyć to przy kupnie auta. Za 1 300 zł można już kupić naprawdę dobrej jakości radio. Niestety jeśli doliczyć cenę głośników i ich montaż to na radio pozostaje nam bardzo mało pieniędzy.
Bardzo dobrze że jest pakiet z radiem i klimom. Jak wiadomo klimatyzacja jest obecnie bardzo cenionym dodatkiem wśród kierowców więc myślę że wiele osób się na niego skusi. Problem w tym że wtedy cena rośnie do 53 tyś za podstawowy model z najsłabszym silnikiem, a to już mniej konkurencyjna cena. Za 46 tyś możemy kupić kię Cee'd która jest zdecydowanie lepiej wyposażona i ma mocniejszy silnik.

Post #20402 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:17; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Wlasnie patrzylem na konfigurator i doszedlem do wniosku, ze Bravo to drogie auto. Najmniejszy diesel u mnie to 120KM. Rozsadnie wposazona wersja (bez szalenstw) to Dynamic (druga z kolei), po dobraniu klimy, lakieru etalik, felg i zestawu glosnomowiacego kosztuje prawie 22tys euro!!! Za tyle mozna miec juz kupe roznych aut, od citroena w bardzo wypasionej wersji, przez Kia, VW, Toyote, Forda na Seacie konczac...

Post #20403 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:24; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

miejmy nadzieje że to nie będzie kolejna porażka Fiata podobnie jak Stilo

Post #20405 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:29; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

C4 w tej cenie ma 110KM i jest w najbogatszej wersji Exclusive z Bixenonami, szklanym dachem i jeszcze innymi rzeczami, ktoych nie ma Bravo...

Post #20409 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:44; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Cena fiata tylko z pozoru jest niska. Może wersja Fresh z 90 konnym silnikiem jest niska ale nie oszukujmy się jej wyposażenie jest ubogie... . Nie mamy bocznych poduszek ( co już w kompaktach staje się standardem) ESP lakierowanych lusterek etc.
Modele z mocniejszym silnikami są już dużo droższe i ich ceny są porównywalne z liderami tej klasy.
Szczególnie ciekawą propozycją jest silnik T-Jet lub M-Jet niestety 66 990 zł to już spora sumka za którą możemy kupić dwu/trzyletnie audi lub BMW.

Post #20413 Wysłany: 20 Kwi 2007, 19:52; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Fiat bedzie musial wprowadzic spore znizki, bo tak naprawe jego konkurentem jest Kia, ktora ma rozniez nowy model w dodatku lepiej wyposazony i na lepszych warunkach gwarancyjnych. Pozatym Kia ma opinie "mlodego gniewnego" w segmencie a Fiat... No chyba kazdy wie jaka... ;) Bravo jest ciekawa propozycja w segmencie, ale jesli nie wprowadza min. 1500-2000 euro znizek, to nie wroze mu sukcesu.

Post #20421 Wysłany: 20 Kwi 2007, 21:16; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Widze, że już skazaliście Bravo na porażkę. No więc szefowie Fiata nie chcą, aby Bravo było porównywane z jakąś KIĄ, toteż (podobno!) przyłożyli starania, by auto było solidne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ciekaw jestem, czy cena na poziomie japońskich kompaktów jest zapowiedzią tej solidności.

Grzyws napisał(a):
Szczególnie ciekawą propozycją jest silnik T-Jet lub M-Jet niestety 66 990 zł to już spora sumka za którą możemy kupić dwu/trzyletnie audi lub BMW.

Za tą cene można mieć Civica z podstawowym silnikiem, z którym auto jest wolniejsze od GP 1.4 8V. Bo mówimy tu o nowych samochodach. :]

Post #20423 Wysłany: 20 Kwi 2007, 21:23; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

golab napisał(a):
No więc szefowie Fiata nie chcą, aby Bravo było porównywane z jakąś KIĄ

Ale to nie Fiat ecyduje, tylko rynek i konsumenci...

Post #20426 Wysłany: 20 Kwi 2007, 21:30; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Szczególnie gdy w Polsce liczy się niska cena, Niemcy mają jeden wybór czyli Golf.... Fiat ma jeszcze jedną przeszkodę mianowicie szybki spadek wartości i zła opinia. W sporą popularnością wśród kompaktów cieszyła się Toyota Corolla, nie ma się czemu dziwić już samo słowo Toyota kojarzy się wszystkim z niezawodnością. Kia też jak na razie nie zrobiła furory pewnie za sprawą słabej opinii o marce.

Post #20428 Wysłany: 20 Kwi 2007, 21:40; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Grzyws napisał(a):
Ale to nie Fiat ecyduje, tylko rynek i konsumenci...

Nie napisałem że Fiat decyduje. Fiat zrobił swoje, a teraz się okaże co z tego wyszło tj. z czym to będzie można porównać. :]

Grzyws napisał(a):
Niemcy mają jeden wybór czyli Golf....

Widzisz niekoniecznie, bo jednak Golf nie jest liderem sprzedaży wśród kompaktów w Niemczech.

Grzyws napisał(a):
Kia też jak na razie nie zrobiła furory pewnie za sprawą słabej opinii o marce.

Do tej pory na KIA Cee'd wpłynęło w Polsce tyle zamówień, ilu KIA spodziewała się do końca roku!

Ostatnio edytowany przez golab, 20 Kwi 2007, 21:42, edytowano w sumie 1 raz

Post #20429 Wysłany: 20 Kwi 2007, 21:41; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

golab napisał(a):
Do tej pory na KIA Cee'd wpłynęło w Polsce tyle zamówień, ilu KIA spodziewała się do końca roku!

Dziwne bo jeszcze ani jednej nie widziałem na drodze...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)