|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 19:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
MiSiOn |
#215533 Wysłany:
04 Lut 2009, 18:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
|
morfi82d napisał(a): Czyli przypuszczalnie u mnie też wsadzili jakies zamienniki. Tylko jak to im udowodnić? Stuków w aucie już nie ma. Pozostaje jedynie sprawa bezpieczeństwa.
Wiesz, mogli mieć na stanie bądź zamówić te z roku 2006 lub 2007 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
filolog |
#215550 Wysłany:
04 Lut 2009, 18:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: małopolska Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 106
|
Cytuj: Przypominam iż dzis rano zlozylem zazalenie przez strone fiata, takze szybka reakcja.
Gdzie tam jest możliwość złożenia zażalenia, reklamacji?
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
Bronek |
#215555 Wysłany:
04 Lut 2009, 18:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 16 Sty 2009, Posty: 11
|
filolog napisał(a): Cytuj: Przypominam iż dzis rano zlozylem zazalenie przez strone fiata, takze szybka reakcja. Gdzie tam jest możliwość złożenia zażalenia, reklamacji?
http://www.fiat.pl/index.php?pid=90
Poprostu kontakt, na stronie fiata i wypelnilem formularz.
Opisałem cała sprawe i o godz. 15:30 otrzymałem telefon.
|
|
Góra |
|
 |
dawidsca |
#215564 Wysłany:
04 Lut 2009, 19:08; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Dąbrowa Rejestracja: 26 Sty 2009, Posty: 1
|
Szumen napisał(a): Moje auto stoi od poniedziałku w ASO. Czekają na pozmianowe odbojniki i osłony amortyzatorów. Fiat podobno za każdym razem musi zaakceptować naprawę stukającego zawieszenia po czym przysyła części. Moje mają być w piątek. Tydzień bez auta bo zastępczaki są poza zasięgiem.
Witam, ja byłem w piątek w ASO w Opolu i tam Pan własnie mnie poinformował ze niedawno dopiero zaczaili o co chodzi z tymi stukami i tak mieli na stanie takie odbojniki, nazwali to "bałwanki" ale właśnie im zeszły, i umowilem sie na dzis. Niedawno odebrałem Autko i nareszcie błoga cisza:) i spotkałem kolejnego człowieka który właśnie sie umawiał na usunięcie tej samej usterki.
Ciekawe czy teraz wszystko bedzie OK, ale w sumie jestem pod wrażeniem obsługi w ASO - duzy plus
|
|
Góra |
|
 |
Adas |
#215584 Wysłany:
04 Lut 2009, 20:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
Góra |
|
 |
Tomzo |
#215630 Wysłany:
04 Lut 2009, 21:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 21 Sie 2008, Posty: 17
|
Jutro 7.00 ASO zobaczymy 
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215659 Wysłany:
04 Lut 2009, 22:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Adas napisał(a): Ma ktoś fotkę jak to wygląda ?:D
Na stronie 10 tematu jest cały McPerson.
Zastanawia mnie tylko jak ma się odbojnik taki z GP:
Do takiego z Seicento montowango w poniektórych ASO na zamianę:

|
|
Góra |
|
 |
Szumen |
#215665 Wysłany:
04 Lut 2009, 22:21; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
MiSiOn napisał(a): Szumen, tak patrzę na Twój podpis. I powiem tak: było jechać na jazdę próbną. I byłem. Tylko, że tamten miał 9kkm i nie stukał
Nie chodzi mi tylko o stuki z zawieszenia. Nigdy takiego niedopracowanego auta nie miałem. To auto projekowali księgowi a nie inżynierowie. Zabrałem żonie nową pandę, bo zastępczaka jak zwykle nie dali, i okazało się, że w porównaniu z GP to MERCEDES !!
Zakup GP to życiowa pomyłka.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215671 Wysłany:
04 Lut 2009, 22:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Szumen napisał(a): MiSiOn napisał(a): Szumen, tak patrzę na Twój podpis. I powiem tak: było jechać na jazdę próbną. I byłem. Tylko, że tamten miał 9kkm i nie stukał Nie chodzi mi tylko o stuki z zawieszenia. Nigdy takiego niedopracowanego auta nie miałem. To auto projekowali księgowi a nie inżynierowie. Zabrałem żonie nową pandę, bo zastępczaka jak zwykle nie dali, i okazało się, że w porównaniu z GP to MERCEDES !! Zakup GP to życiowa pomyłka.
Niestety, jak zapytałem pana z FAP czy czyta np opinie internautów i czy brane są one pod uwagę szybciutko przeskoczył na inny temat. Powinni wziąć sobie do serca opinie użytkowników jak będą projektować następne GP.
|
|
Góra |
|
 |
swit |
#215712 Wysłany:
04 Lut 2009, 23:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lis 2008, Posty: 26
|
Dzisiaj odebrałem samochód z ASO. Serwisanci potwierdzili, że problem dotyczy gumowych odbojów amortyzatorów. Podobno od producenta przyszła wadliwa cała partia i problem dotyczy wielu egzemplarzy GP (to wiemy). Teraz przyszła nowa partia części i podobno jest ok. Odboje zostały wymienione i faktycznie stukanie ustąpiło  Wygląda na to, że takie jest rozwiązanie stuków w zawieszeniu. ASO nie robiło żadnych problemów. Problem znany i na bieżąco usuwany.
Nie przyglądałem się naprawie, więc nie wiem jak wyglądają odboje które zamontowali.
|
|
Góra |
|
 |
Grzyws |
#215727 Wysłany:
05 Lut 2009, 00:03; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 23 Cze 2006, Posty: 1324
|
Przeczytałem cały wątek, powiem tak. Pomimo iż według mnie FAP dał plamę to bardzo ucieszyła mnie postawa ASO. Z tego co wyczytałem to chcieli oni pomóc i mimo iż nie dostali od FAP żadnych wskazówek sami doszli co jest przyczyną. Cieszy mnie również postawia forumowiczów wielki szacunek za wytrwałość która jak widać się opłaciła. To też w jakimś stopniu dzięki Wam serwisanci znaleźli przyczynę stuków. Dobrze że sami sugerowaliście pracownikom co może być przyczyną.
Życzę wszystkim posiadaczom wadliwych modeli aby po naprawie stuki już nie powróciły.
Pozdrawiam.
_________________ Anonima Lombarda Fabricca Automobili
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
misiek_poznan |
#215829 Wysłany:
05 Lut 2009, 12:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 5
|
wczoraj odebralem GP z serwisu i...nic nie stuka...wymienili gumy z w przednim zawieszeniu i lewy amortyzator,chociaz mnie to dziwi bo autko ma przejechane dopiero 2500 km. zobaczymy jak dalej bedzie sie sprawowac
_________________ GP Estiva Blue&Me X.2008
|
|
Góra |
|
 |
Pro15 |
#215838 Wysłany:
05 Lut 2009, 12:39; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: wlkp Rejestracja: 19 Gru 2008, Posty: 87
|
Misiek w którym ASO byłeś w Poznaniu?
_________________ GP - 2008 - Blue&Me - 5d - szary chemical - 1.4
|
|
Góra |
|
 |
misiek_poznan |
#215882 Wysłany:
05 Lut 2009, 14:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 5
|
w pol-car na gorzyslawa,dostalem zastepczapandena czas naprawy,ok 4 dni
_________________ GP Estiva Blue&Me X.2008
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215904 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Szanowni koledzy. Dziś byłem w ASO. Wymienili mi te przeklęte odbojniki i nic nie stuka- aż miło jechać po nierównościach.
Oczywiście nie odpuszczam tematu i czekam na odpowiedź FAP z innymi poruszonymi tematami
Zwróćcie uwagę czy zamówione odbojniki to są te prawidłowe.
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#215906 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:04; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215908 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Lukis napisał(a): MiSiOn napisał(a): Szanowni koledzy. Dziś byłem w ASO. Wymienili mi te przeklęte odbojniki i nic nie stuka- aż miło jechać po nierównościach.
No to się ciesze, że wreszcie jesteś zadowolony ze swojego GP 
Zawsze byłem i nadal uważam, że jest to najlepszy wybór w swojej klasie pod względem cena/jakość/wyposażenie.
Jest tylko kilka niedoróbek, ale mam nadzieję, że to usuną. Choć nie twierdzę, że tak powinno być w nowym aucie za przecież nie małą kasę.
|
|
Góra |
|
 |
Tomzo |
#215910 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:18; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 21 Sie 2008, Posty: 17
|
Ja też już jestem po wymianie odbojników  i ciszaaaaa:) [ Dodano: 05 Lut 2009 15:18 ]MiSiOn zgadzam sie z tobą . [ Dodano: 05 Lut 2009 15:18 ]MiSiOn zgadzam sie z tobą .
|
|
Góra |
|
 |
filolog |
#215917 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): Lukis napisał(a): MiSiOn napisał(a): Szanowni koledzy. Dziś byłem w ASO. Wymienili mi te przeklęte odbojniki i nic nie stuka- aż miło jechać po nierównościach.
No to się ciesze, że wreszcie jesteś zadowolony ze swojego GP  Zawsze byłem i nadal uważam, że jest to najlepszy wybór w swojej klasie pod względem cena/jakość/wyposażenie. Jest tylko kilka niedoróbek, ale mam nadzieję, że to usuną. Choć nie twierdzę, że tak powinno być w nowym aucie za przecież nie małą kasę.
No to na jakie odbojniki ci wymienili?
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215930 Wysłany:
05 Lut 2009, 15:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Cytuj: No to na jakie odbojniki ci wymienili?
Ponoć są już dostępne jakieś odbojniki po zmianach.
|
|
Góra |
|
 |
filolog |
#215937 Wysłany:
05 Lut 2009, 16:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
A na telefon w Fiat Auto Poland będą już znali ten problem?
Pomogą?
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#215949 Wysłany:
05 Lut 2009, 17:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
filolog napisał(a): A na telefon w Fiat Auto Poland będą już znali ten problem? Pomogą?
Zależy na kogo trafisz. Jak ja rozmawiałem bodajże w poniedziałek z facetem chyba wysoko postawionym w FAP to twierdził, że szukają przyczyny więc niby w jeden dzień mieli by sprowadzić nie wadliwe elementy z Włoch- raczej nierealne.
|
|
Góra |
|
 |
filolog |
#215950 Wysłany:
05 Lut 2009, 17:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Poczekam ze dwa tygodnie i potem zapytam. Może coś się u nich ruszy. 
|
|
Góra |
|
 |
randal |
#216017 Wysłany:
05 Lut 2009, 20:13; Temat postu: stuki w zawieszeniu |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: randal
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 13
|
Witam wszystkich! Dzisiaj odebrałem z salonu Grande Punto Estiva Blue & Me 1.4 77km. Mój pierwszy NOWY SAMOCHÓD!!! Wyjazd z salonu 4km na liczniku, tankowanie, dojazd do domu i na nierównościach stuki!!!  O mało co zawał! Powrót do salonu i kierunek serwis!!! Samochód do odebrania po naprawie niby jutro 6.02. Panowie z ASO - przemili - prowadzą wnikliwą analizę i podobno wiedzą co dolega mojemu Grandziakowi. Coś z przednim prawym amortyzatorem. Będzie jakaś część do wymiany! Czekam na rezultat. Napewno napiszę co dalej.
Gdybym może czytał wcześniej forum na temat GP, to nie wiem czy nie zrezygnowałbym z zakupu. Teraz mam tylko nadzieję, że jak piszą wcześniej użytkownicy GP, ASO już wie co robić! Nocka z głowy! 
|
|
Góra |
|
 |
Michal_0603 |
#216042 Wysłany:
05 Lut 2009, 20:38; Temat postu: Re: stuki w zawieszeniu |
|
 |
Puntoświr |
|
randal napisał(a): Witam wszystkich! Dzisiaj odebrałem z salonu Grande Punto Estiva Blue & Me 1.4 77km. Mój pierwszy NOWY SAMOCHÓD!!! Wyjazd z salonu 4km na liczniku, tankowanie, dojazd do domu i na nierównościach stuki!!!  O mało co zawał! Powrót do salonu i kierunek serwis!!! Samochód do odebrania po naprawie niby jutro 6.02. Panowie z ASO - przemili - prowadzą wnikliwą analizę i podobno wiedzą co dolega mojemu Grandziakowi. Coś z przednim prawym amortyzatorem. Będzie jakaś część do wymiany! Czekam na rezultat. Napewno napiszę co dalej. Gdybym może czytał wcześniej forum na temat GP, to nie wiem czy nie zrezygnowałbym z zakupu. Teraz mam tylko nadzieję, że jak piszą wcześniej użytkownicy GP, ASO już wie co robić! Nocka z głowy! 
No to kolejny , właściciel GP ... niestety dalej te same problemy . Niecierpliwie czekam na info co Ci to zrobią , żeby zlikwidować stuki
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|