|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lionen |
#376400 Wysłany:
24 Cze 2010, 18:08; Temat postu: Problem z wyciekiem plynu chlodniczego |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Mateusz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Joł
Mam mały problem. Otóż parę dni temu zauważyłem plamę czegoś w garażu.Okazało się ze to płyn chłodniczy. Leci z tego złącza z tylu silnika. Tam gdzie te gumowe rury połączone są tymi opaskami metalowymi. Płynu nie ubywa mega dużo, ale po dłuższej jeździe jak wysiadam z samochodu waaali ostro taka spalenizna. Co byście poradzili wymienić tylko te metalowe opaski i mocniej zacisnąć czy trzeba te gumowe węże wymienić?
Znalazlem na forum zdjecie tych rur. Leci z tych zaznaczonych na czerwono miejsc. Głownie z tego wyzej

|
|
Góra |
|
 |
|
|
lioton |
#382946 Wysłany:
24 Lip 2010, 19:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sławomir
Samochód: Lancia Delta
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: RSTR / KRK Rejestracja: 26 Cze 2008, Posty: 1133 Pomógł: 9
|
|
Góra |
|
 |
GND |
#387402 Wysłany:
13 Sie 2010, 15:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 10 Paź 2007, Posty: 1541
|
podlacze sie pod ten temat, chodzi o to ze:
Auto mi sie strasznie grzeje po przejechaniu ok 250m (bez przedniego zderzaka gdzie chlodnica jest na wierzchu gdzie powinna miec chlodzenie lepsze) wlaczyl sie wentylator, ktoregos razu zobaczylem ze plyn uciekl gdzies w okolicy zbiornika wyrownawczego, bo z tamtej strony na zderzaku bylo najbardziej mokro... Chcac sprawdzic co jest nie tak, zagladalem i nic nie znalazlem chlodnica jest cala, weze ktore ida sa cale, opaski sa ok, zbiorniczek wyrownawczy jest dobry... Wiec jedyne co mi pozostaje to : sprawdzenie termostatu ( wydaje mi sie ze jest sprawny bo gdy byl otwarty to bylo mniej wody w zbiorniczku itp) choc do konca nie wiem nie potrafilem go zlokalizowac, tak samo jak pompy wody, czy moglbym prosic o jakies informacje gdzie to sie znajduje w celu sprawdzenia... mile widziane jakies foto. Chodzi o silnik 1.2 8v z gory dziekuje
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V topic6507.html
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#387434 Wysłany:
13 Sie 2010, 18:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|