You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Post #389782 Wysłany: 21 Sie 2010, 21:53; 
 Temat postu:
pitman A jaki masz silnik dokładnie?

Post #389865 Wysłany: 22 Sie 2010, 09:08; 
 Temat postu:
Silnik chyba najzwyklejszy czyli 1.4 8v..

Post #389887 Wysłany: 22 Sie 2010, 11:05; 
 Temat postu:
1.4 8V - obroty maksymalne 6500 obr/min, wtedy następuje odcięcie.
Czyli praktycznie do odcięcia są bezpieczne obroty, inna sprawa, że aż tam się nie opłaca kręcić, bo moc maksymalna jest niżej, potem to już tylko hałas.

Post #389967 Wysłany: 01 Wrz 2010, 10:07; 
 Temat postu:
Jasne Barrtek....zrobię jeszcze około 2500 km i zmienie olej na Quaker state...to chyba ostatnia opcja poprawy czego kolwiek w ramach gwarancji..chyba że macie jakieś naprawdę sprawdzone sposoby...

[ Dodano: 27 Sie 2010 18:42 ]
kurde...stuka jednak nadal.......nie obedzie sie bez serwisu...tylko czy w końcu coś znajdą....

[ Dodano: 01 Wrz 2010 10:07 ]
koiec świata..serwis do mnie zadzwonił i pytali czy się uspokoiło...skoro nie to jak zorganizują auto zastępcze i zabiorą mojego punciaka żeby dalej szukać (oby to nie było tylko wypalanie paliwa na bezowocnych próbach) nie chce mi się wierzyć że to w końcu znajdą ale może ta ,,walka o klienta,, czymś pozytywnym zaskutkuje...oby nie tak jak przy pierwszej wizycie(rozpieprzony akumulator)....na razie mam nadzieję bo jeśli nie to nie kupię nigdy więcej żadnego nowego fiacika...cdn

Post #394981 Wysłany: 11 Wrz 2010, 18:47; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: NML
Chlopie pisz od razu do FAP,bo widze,ze naprawde jestes bardzo wyrozumialy i to przez duze W...Z serwisami roznie bywa,ale poki co to ty wydajesz kolo 40 tysia na samochod,ktory teoretycznie przez 3 lata gwarancji ma jezdzic i nie pitolic sie za kazdym razem...Ja do tego podchodze i poki co jest ok...Zycze powodzenia!!!

Post #394990 Wysłany: 11 Wrz 2010, 19:50; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
miałem mozliwośc poruszać sie jakiś czas słuzbowym GP 77 KM z klimą i...nigdy nie doszły mnie jakieś niepokojące objawy pracy silnika z załączona klima,że słabszy-ok normalka,ale dzwięk silnika nie był inny niż z wyłaczona klimą-układ sterowania jest zaprogramowany na prace z większym obciążeniem w postaci klimy,więc...,najprościej idź do innego salonu i zapal głupa,że chcesz kupićtakie grande i sie przejedź i włącz se klimę i sprawdźco i jak i już,a co do silnika-te 77 KM to wg mnie nieporozumienie,niby to jedzie ,ale.....90 KM to minimum za miastem,fakt,spalanie jest nawet akceptowalne

Post #394991 Wysłany: 11 Wrz 2010, 19:58; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;)
Pamiętaj, że jesli naprawa trwała by długo to mozesz upominac się o przedłużenie gwarancji o okres przez który auto stało w serwisie bo "mechanicy" rozkładali ręce.

Post #395003 Wysłany: 11 Wrz 2010, 20:54; 
 Temat postu:
ech...no może i masz rację....dziś doszło jeszcze niegłośne tykanie gdzieś w okolicy kierownicy przy skręcaniu i wyczuwalne w tym momencie drgnięcie (kierownicy)...nie chce mi się nawet im nic mówić na ten temat(znowu wielkie zdziwione oczy o co mi chodzi)...a może tak wszyscy mają????....poczekam chyba aż coś konkretnie piepsznie..żeby nie było wątpliwości....

Post #395009 Wysłany: 11 Wrz 2010, 21:23; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Polecałbym raczej odwiedzić inne, "obce" ASO, gdzie będą się starać, aby pozyskać klienta. I zgłaszaj wszystkie watpliwości bo auto jest nowe i pewne rzeczy/usterki jesli się do nich przyzwyczaisz i tak po jakimś czasie wyjdą.

Post #397095 Wysłany: 19 Wrz 2010, 09:45; 
 Temat postu:
hey...dzwoniła w piątek jakaś pani ,powiedziała że z RZymu z fiata w sprawie ankiety czy coś w tym rodzaju , tylko nie miałem czasu rozmawiać i umówiłem sie na poniedziałek....mieliście coś takiego???

Post #397097 Wysłany: 19 Wrz 2010, 10:14; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Gdzie
do mnie dzwoniła z taką ankietą i się bedzie pytać w skali od 1do 10 twoje zadowolenie z ASO, więc masz szansę powiedziec im prawdę i nawet tej lasce co bedzie robic ankietę opowiedz o twojej sprawie.\
Ale z Rzymu cos ci sie chyba pomyliło ? one dzwonią z Fiata Polska

Moja nowa Kropka :)

Post #397289 Wysłany: 19 Wrz 2010, 19:59; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Jerzy
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka
pitman-chyba coś Ci się pomyliło i źle usłyszałeś :hahaha:

Post #397536 Wysłany: 20 Wrz 2010, 19:51; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

jak z rzymu to by po włosku gadała haa

Post #397762 Wysłany: 21 Wrz 2010, 19:42; 
 Temat postu:
heh...Panowie dzwoniła wczoraj to po pierwsze tak jak wyżej zadowolenie z ASO...i tak jak mówiłem wcześniej a upewniałem się w rozmowie.z Rzymu..i po polsku......zgodziłem się na imienne info dla ASO....w końcu mówiłem tylko smutną prawdę...i.mam dobry słuch....jestem też aktywnym muzykiem..heh wicher ....teraz czekam na telefon z ASO.....ale chyba im więcej nie dam autka..szkoda poprostu...stuki same wygasają(marna pociecha)...mam jeszcze prawie 3 latka...pozdrawiam wszystkich..zainteresowanych...
Pitman

Post #397763 Wysłany: 21 Wrz 2010, 19:45; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Jerzy
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka
pitman-bez urazy,nie wątpie,że jesteś muzykiem,tylko dziwi mnie to,że do wszstkich z forum dzwonili z Polski a do Ciebie aż z Rzymu.Może Ty jesteś jakimś wybrańcem... :E

Post #397768 Wysłany: 21 Wrz 2010, 19:58; 
 Temat postu:
buhahah..jestem wybrańcem i dla tego trafiło mi sie kulawe punto...i nie łatwo mnie obrazić spoko!!!!....nie wiem pani po drugiej stronie drutu tak się przedstawiała na wszelki wypadek pytałem dwa razy...nie ważne.....pozdro

Post #397782 Wysłany: 21 Wrz 2010, 20:30; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew
prędzej by chyba z Turynu a nie z Rzymu :)

fiat Seicento
fiat Grande Punto
Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport
jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge

Post #397825 Wysłany: 21 Wrz 2010, 22:53; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Hm dziwne ? a może miała na nazwisko coś podobnie Rzym?
Ale prawdę im powiedz i się nie bój ASO oni po dupie trochę dostaną

Post #397850 Wysłany: 21 Wrz 2010, 23:27; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

koola napisał(a):
Hm dziwne ? a może miała na nazwisko coś podobnie Rzym?

No już nie róbcie z kolegi idioty. :E :E

Wystarczyło w google wpisać "fiat rzym" i mamy: http://www.fiatbravoklub.pl/forum/viewt ... f=15&t=101

Wniosek z tego, że mają tam jakąś centralę.

Post #398016 Wysłany: 22 Wrz 2010, 18:19; 
 Temat postu:
buladag...dzięki :) za wsparcie i ten link...
ja naprawde nie mam kompleksów i jak dla mnie to mogą dzwonić i z Lubartowa(szacunek dla mieszkańców Lubartowa)napisałem o Rzymie bo sam sie zdziwiłem...jeśli ktoś w to wątpi proponuję kliknąć na link podany przez kolegę jw.....ponieważ nie ma w tym co mówię żadnej ściemy zgodziłem sie żeby pani podała serwisowi ankiete imienna...spodziwam sie telefonu z aso z ul .Prusa ale juz tam sie raczej nie wybieram po tej checy z akumulatorem...

Post #398348 Wysłany: 23 Wrz 2010, 18:17; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW
buladag napisał(a):
Pamiętaj, że jesli naprawa trwała by długo to mozesz upominac się o przedłużenie gwarancji o okres przez który auto stało w serwisie bo "mechanicy" rozkładali ręce.

Nie "Możesz" tylko masz prawnie przedłużoną gwarancje o dni gdy nie mogłeś korzystać ze swojego pojazdu przez okres dłuższy niż 12 roboczo-godzin powyżej 8 roboczo-godzin przysługuje auto zastępcze. Wszystko opisane jest w książce gwarancyjnej :E

Fiat Bravo TourDe Pologne 2010 T-Jet seria 139.8 Km 237,4 Nm Maranello Rosso Szport
post319724.html#319724
Grande Punto 2009 1.4 16v StarJet 95 KM Dynamic Szary Revival od 9.12.2009 ----SPRZEDANE!
Prostuj Wydech REGULARNIE!

FIAT Brava 1.6 16V HSX Limited od 2000r do 2009

Post #398392 Wysłany: 23 Wrz 2010, 20:20; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

dobrze niech nawet i z haiti dzownią tylko żeby te opinie nasze nie trafiay w próżnię, tylko niech trafiają do ludzi niekompetentnych w ASO

Post #437832 Wysłany: 06 Lut 2011, 14:16; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW
I co tam w temacie wyjaśniło się coś?

Fiat Bravo TourDe Pologne 2010 T-Jet seria 139.8 Km 237,4 Nm Maranello Rosso Szport
post319724.html#319724
Grande Punto 2009 1.4 16v StarJet 95 KM Dynamic Szary Revival od 9.12.2009 ----SPRZEDANE!
Prostuj Wydech REGULARNIE!

FIAT Brava 1.6 16V HSX Limited od 2000r do 2009

Post #438712 Wysłany: 08 Lut 2011, 23:39; 
 Temat postu:
Puntomaniak

Miejscowość: Piekary Śląskie
Niestety kolego - FIAT słynie z kilku rzeczy, z dość kiepskiej jakości swoich wyrobów, z dobrych silników JTD , i beznadziejnych serwisów zwanych ASO. ASO Fiata to :
- 0 kompetencji
- 0 podejścia do Klienta
- 0 fachowości i pomyślunku
oczywiście są wyjątki, nie mniej z doświadczenia powiem (a pracowałem kilka lat w ASO Fiata), ze świecą takich szukaj.
Nie ma tam ludzi z prawdziwą pasją, takich którzy czerpią radość z uczenia się i rozwiązywania problamów, zdecydowana większość pracuje tam za ,,karę'', a krzywdą dla nich jest kiedy muszą pomyśleć przy robocie.
Nie odpuszczaj , dzwoń do fiata i zgłoś problem, żądaj pełnej naprawy wszelkich szkód + pokrycia kosztów dojazdu itp.

Post #511682 Wysłany: 16 Paź 2011, 13:29; 
 Temat postu:
Witam po rocznej przerwie....mam teraz na liczniku około 12 tyś i czas na wnoski:
-strzały w podwozie przy odbjaniu same ustąpiły (wcale nie jestem z tego powodu zadowolony)
-klima hałasuje jak hałasowała(być może pompa czynnika)średnia wydajność urządzenia w naprawde upalne dni , ale działa więc olewam temat
-silnik jak silnik....tylko ta beznadziejna moc z klimą totalna porażka , na plus-przez 8 tys km praktycznie zero zużycia oleju to chyba nie źle..jak na tę konstrukcję
-wspomaganie,hamulce super , skrzynia ok...
-beznadziejne pomysły?-guzik otwierania bagażnika z prawej strony kierownicy i brak oświetlenia w bagażniku
-kiepskiej jakości plastiki na osłonie środkowych słupków , wystarczy kilka razy nieostrożnie puścić rozpięte pasy i już mamy gotowe brzydkie ślady po uderzeniu klamry...
W aso na Mełgiewskiej jeszcze nie byłem i nie wybieram się do nich aż nie będę musiał..
Ogólne kiepskie wyciszenie karoseri ale pali , jeździ najwyżej daję głośniej audio i wio...w sumie o to chodzi....
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)