|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 01:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Barrtek96 |
#389782 Wysłany:
21 Sie 2010, 21:53; Temat postu: |
|
|
pitman A jaki masz silnik dokładnie?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pitman |
#389865 Wysłany:
22 Sie 2010, 09:08; Temat postu: |
|
|
Silnik chyba najzwyklejszy czyli 1.4 8v..
|
|
Góra |
|
 |
Barrtek96 |
#389887 Wysłany:
22 Sie 2010, 11:05; Temat postu: |
|
|
1.4 8V - obroty maksymalne 6500 obr/min, wtedy następuje odcięcie.
Czyli praktycznie do odcięcia są bezpieczne obroty, inna sprawa, że aż tam się nie opłaca kręcić, bo moc maksymalna jest niżej, potem to już tylko hałas.
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#389967 Wysłany:
01 Wrz 2010, 10:07; Temat postu: |
|
|
Jasne Barrtek....zrobię jeszcze około 2500 km i zmienie olej na Quaker state...to chyba ostatnia opcja poprawy czego kolwiek w ramach gwarancji..chyba że macie jakieś naprawdę sprawdzone sposoby...
[ Dodano: 27 Sie 2010 18:42 ] kurde...stuka jednak nadal.......nie obedzie sie bez serwisu...tylko czy w końcu coś znajdą....
[ Dodano: 01 Wrz 2010 10:07 ] koiec świata..serwis do mnie zadzwonił i pytali czy się uspokoiło...skoro nie to jak zorganizują auto zastępcze i zabiorą mojego punciaka żeby dalej szukać (oby to nie było tylko wypalanie paliwa na bezowocnych próbach) nie chce mi się wierzyć że to w końcu znajdą ale może ta ,,walka o klienta,, czymś pozytywnym zaskutkuje...oby nie tak jak przy pierwszej wizycie(rozpieprzony akumulator)....na razie mam nadzieję bo jeśli nie to nie kupię nigdy więcej żadnego nowego fiacika...cdn
|
|
Góra |
|
 |
gorbash |
#394981 Wysłany:
11 Wrz 2010, 18:47; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: NML Rejestracja: 18 Wrz 2009, Posty: 734 Pomógł: 1
|
Chlopie pisz od razu do FAP,bo widze,ze naprawde jestes bardzo wyrozumialy i to przez duze W...Z serwisami roznie bywa,ale poki co to ty wydajesz kolo 40 tysia na samochod,ktory teoretycznie przez 3 lata gwarancji ma jezdzic i nie pitolic sie za kazdym razem...Ja do tego podchodze i poki co jest ok...Zycze powodzenia!!!
|
|
Góra |
|
 |
rajtek |
#394990 Wysłany:
11 Wrz 2010, 19:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
|
miałem mozliwośc poruszać sie jakiś czas słuzbowym GP 77 KM z klimą i...nigdy nie doszły mnie jakieś niepokojące objawy pracy silnika z załączona klima,że słabszy-ok normalka,ale dzwięk silnika nie był inny niż z wyłaczona klimą-układ sterowania jest zaprogramowany na prace z większym obciążeniem w postaci klimy,więc...,najprościej idź do innego salonu i zapal głupa,że chcesz kupićtakie grande i sie przejedź i włącz se klimę i sprawdźco i jak i już,a co do silnika-te 77 KM to wg mnie nieporozumienie,niby to jedzie ,ale.....90 KM to minimum za miastem,fakt,spalanie jest nawet akceptowalne
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#394991 Wysłany:
11 Wrz 2010, 19:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Pamiętaj, że jesli naprawa trwała by długo to mozesz upominac się o przedłużenie gwarancji o okres przez który auto stało w serwisie bo "mechanicy" rozkładali ręce.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#395003 Wysłany:
11 Wrz 2010, 20:54; Temat postu: |
|
|
ech...no może i masz rację....dziś doszło jeszcze niegłośne tykanie gdzieś w okolicy kierownicy przy skręcaniu i wyczuwalne w tym momencie drgnięcie (kierownicy)...nie chce mi się nawet im nic mówić na ten temat(znowu wielkie zdziwione oczy o co mi chodzi)...a może tak wszyscy mają????....poczekam chyba aż coś konkretnie piepsznie..żeby nie było wątpliwości....
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#395009 Wysłany:
11 Wrz 2010, 21:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Polecałbym raczej odwiedzić inne, "obce" ASO, gdzie będą się starać, aby pozyskać klienta. I zgłaszaj wszystkie watpliwości bo auto jest nowe i pewne rzeczy/usterki jesli się do nich przyzwyczaisz i tak po jakimś czasie wyjdą.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#397095 Wysłany:
19 Wrz 2010, 09:45; Temat postu: |
|
|
hey...dzwoniła w piątek jakaś pani ,powiedziała że z RZymu z fiata w sprawie ankiety czy coś w tym rodzaju , tylko nie miałem czasu rozmawiać i umówiłem sie na poniedziałek....mieliście coś takiego???
|
|
Góra |
|
 |
koola |
#397097 Wysłany:
19 Wrz 2010, 10:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Gdzie Rejestracja: 08 Sie 2010, Posty: 597 Pomógł: 2
|
do mnie dzwoniła z taką ankietą i się bedzie pytać w skali od 1do 10 twoje zadowolenie z ASO, więc masz szansę powiedziec im prawdę i nawet tej lasce co bedzie robic ankietę opowiedz o twojej sprawie.\
Ale z Rzymu cos ci sie chyba pomyliło ? one dzwonią z Fiata Polska

Moja nowa Kropka
|
|
Góra |
|
 |
Wicher |
#397289 Wysłany:
19 Wrz 2010, 19:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Jerzy
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 2215 Pomógł: 5
|
pitman-chyba coś Ci się pomyliło i źle usłyszałeś 
|
|
Góra |
|
 |
koola |
#397536 Wysłany:
20 Wrz 2010, 19:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jak z rzymu to by po włosku gadała haa

Moja nowa Kropka
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#397762 Wysłany:
21 Wrz 2010, 19:42; Temat postu: |
|
|
heh...Panowie dzwoniła wczoraj to po pierwsze tak jak wyżej zadowolenie z ASO...i tak jak mówiłem wcześniej a upewniałem się w rozmowie.z Rzymu..i po polsku......zgodziłem się na imienne info dla ASO....w końcu mówiłem tylko smutną prawdę...i.mam dobry słuch....jestem też aktywnym muzykiem..heh wicher ....teraz czekam na telefon z ASO.....ale chyba im więcej nie dam autka..szkoda poprostu...stuki same wygasają(marna pociecha)...mam jeszcze prawie 3 latka...pozdrawiam wszystkich..zainteresowanych...
Pitman
|
|
Góra |
|
 |
Wicher |
#397763 Wysłany:
21 Wrz 2010, 19:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Jerzy
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 2215 Pomógł: 5
|
pitman-bez urazy,nie wątpie,że jesteś muzykiem,tylko dziwi mnie to,że do wszstkich z forum dzwonili z Polski a do Ciebie aż z Rzymu.Może Ty jesteś jakimś wybrańcem... 
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#397768 Wysłany:
21 Wrz 2010, 19:58; Temat postu: |
|
|
buhahah..jestem wybrańcem i dla tego trafiło mi sie kulawe punto...i nie łatwo mnie obrazić spoko!!!!....nie wiem pani po drugiej stronie drutu tak się przedstawiała na wszelki wypadek pytałem dwa razy...nie ważne.....pozdro
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#397782 Wysłany:
21 Wrz 2010, 20:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
prędzej by chyba z Turynu a nie z Rzymu 
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
koola |
#397825 Wysłany:
21 Wrz 2010, 22:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hm dziwne ? a może miała na nazwisko coś podobnie Rzym?
Ale prawdę im powiedz i się nie bój ASO oni po dupie trochę dostaną

Moja nowa Kropka
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#397850 Wysłany:
21 Wrz 2010, 23:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#398016 Wysłany:
22 Wrz 2010, 18:19; Temat postu: |
|
|
buladag...dzięki  za wsparcie i ten link...
ja naprawde nie mam kompleksów i jak dla mnie to mogą dzwonić i z Lubartowa(szacunek dla mieszkańców Lubartowa)napisałem o Rzymie bo sam sie zdziwiłem...jeśli ktoś w to wątpi proponuję kliknąć na link podany przez kolegę jw.....ponieważ nie ma w tym co mówię żadnej ściemy zgodziłem sie żeby pani podała serwisowi ankiete imienna...spodziwam sie telefonu z aso z ul .Prusa ale juz tam sie raczej nie wybieram po tej checy z akumulatorem...
|
|
Góra |
|
 |
Borat |
#398348 Wysłany:
23 Wrz 2010, 18:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW Rejestracja: 12 Gru 2009, Posty: 424
|
buladag napisał(a): Pamiętaj, że jesli naprawa trwała by długo to mozesz upominac się o przedłużenie gwarancji o okres przez który auto stało w serwisie bo "mechanicy" rozkładali ręce.
Nie "Możesz" tylko masz prawnie przedłużoną gwarancje o dni gdy nie mogłeś korzystać ze swojego pojazdu przez okres dłuższy niż 12 roboczo-godzin powyżej 8 roboczo-godzin przysługuje auto zastępcze. Wszystko opisane jest w książce gwarancyjnej 

Fiat Bravo TourDe Pologne 2010 T-Jet seria 139.8 Km 237,4 Nm Maranello Rosso Szport post319724.html#319724 Grande Punto 2009 1.4 16v StarJet 95 KM Dynamic Szary Revival od 9.12.2009 ----SPRZEDANE! Prostuj Wydech REGULARNIE!
FIAT Brava 1.6 16V HSX Limited od 2000r do 2009
|
|
Góra |
|
 |
koola |
#398392 Wysłany:
23 Wrz 2010, 20:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
dobrze niech nawet i z haiti dzownią tylko żeby te opinie nasze nie trafiay w próżnię, tylko niech trafiają do ludzi niekompetentnych w ASO

Moja nowa Kropka
|
|
Góra |
|
 |
Borat |
#437832 Wysłany:
06 Lut 2011, 14:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW Rejestracja: 12 Gru 2009, Posty: 424
|
|
Góra |
|
 |
Pepcio |
#438712 Wysłany:
08 Lut 2011, 23:39; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Piekary Śląskie Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 52
|
Niestety kolego - FIAT słynie z kilku rzeczy, z dość kiepskiej jakości swoich wyrobów, z dobrych silników JTD , i beznadziejnych serwisów zwanych ASO. ASO Fiata to :
- 0 kompetencji
- 0 podejścia do Klienta
- 0 fachowości i pomyślunku
oczywiście są wyjątki, nie mniej z doświadczenia powiem (a pracowałem kilka lat w ASO Fiata), ze świecą takich szukaj.
Nie ma tam ludzi z prawdziwą pasją, takich którzy czerpią radość z uczenia się i rozwiązywania problamów, zdecydowana większość pracuje tam za ,,karę'', a krzywdą dla nich jest kiedy muszą pomyśleć przy robocie.
Nie odpuszczaj , dzwoń do fiata i zgłoś problem, żądaj pełnej naprawy wszelkich szkód + pokrycia kosztów dojazdu itp.
_________________ GP Estiva Blue&Me - nigdy więcej tego bubla!
|
|
Góra |
|
 |
pitman |
#511682 Wysłany:
16 Paź 2011, 13:29; Temat postu: |
|
|
Witam po rocznej przerwie....mam teraz na liczniku około 12 tyś i czas na wnoski:
-strzały w podwozie przy odbjaniu same ustąpiły (wcale nie jestem z tego powodu zadowolony)
-klima hałasuje jak hałasowała(być może pompa czynnika)średnia wydajność urządzenia w naprawde upalne dni , ale działa więc olewam temat
-silnik jak silnik....tylko ta beznadziejna moc z klimą totalna porażka , na plus-przez 8 tys km praktycznie zero zużycia oleju to chyba nie źle..jak na tę konstrukcję
-wspomaganie,hamulce super , skrzynia ok...
-beznadziejne pomysły?-guzik otwierania bagażnika z prawej strony kierownicy i brak oświetlenia w bagażniku
-kiepskiej jakości plastiki na osłonie środkowych słupków , wystarczy kilka razy nieostrożnie puścić rozpięte pasy i już mamy gotowe brzydkie ślady po uderzeniu klamry...
W aso na Mełgiewskiej jeszcze nie byłem i nie wybieram się do nich aż nie będę musiał..
Ogólne kiepskie wyciszenie karoseri ale pali , jeździ najwyżej daję głośniej audio i wio...w sumie o to chodzi....
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|