|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Hubik |
#631956 Wysłany:
18 Gru 2012, 11:43; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Gent, Belgia Rejestracja: 23 Kwi 2008, Posty: 632 Pomógł: 5
|
Właśnie wyszła nowa wersja FESa (1.2) i pojawiło się: Kod: - Added Cruise control activation function for the newer Grande Punto (>2008) in CAN Setup/PROXI Alignment Czyżby posiadacze nowszych GP doczekali się możliwości dołożenia tempomatu?

od 03.2010: Grande Punto Dynamic 5D | 2005 | 1.3 MultiJet 16V | 6-speed | 75 650 - 136 000 km MOD by CINEK: 111 KM @ 231 Nm | Turbo VNT BorgWarner KKK BV35 @ 1.35 bar | EGR Off
Dołożone: tempomat, fabryczne radio CD z mp3, podłokietnik W planach: przyciemniane szyby tylne, fabryczny subwoofer, nagrzewnica elektryczna
04.2008 - 05.2009: Punto MK1 SX 3D | 1997 | 1.2 8V 75 KM | 187 000 - 201 350 km
|
|
Góra |
|
 |
|
|
taki--jeden |
#631959 Wysłany:
18 Gru 2012, 11:46; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
Hubik napisał(a): Właśnie wyszła nowa wersja FESa (1.2) i pojawiło się: Kod: - Added Cruise control activation function for the newer Grande Punto (>2008) in CAN Setup/PROXI Alignment Czyżby posiadacze nowszych GP doczekali się możliwości dołożenia tempomatu? możliwość aktywacji a techniczna możliwość (body comp obsługujący cc, itp) to 2 różne sprawy.
|
|
Góra |
|
 |
Hubik |
#632078 Wysłany:
19 Gru 2012, 10:33; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Gent, Belgia Rejestracja: 23 Kwi 2008, Posty: 632 Pomógł: 5
|
taki--jeden napisał(a): Hubik napisał(a): Właśnie wyszła nowa wersja FESa (1.2) i pojawiło się: Kod: - Added Cruise control activation function for the newer Grande Punto (>2008) in CAN Setup/PROXI Alignment Czyżby posiadacze nowszych GP doczekali się możliwości dołożenia tempomatu? możliwość aktywacji a techniczna możliwość (body comp obsługujący cc, itp) to 2 różne sprawy. To to ja wiem ale wcześniej w nowszych GP i Evo nie było nawet możliwości aktywacji bo Fiat pozmieniał soft w body.

od 03.2010: Grande Punto Dynamic 5D | 2005 | 1.3 MultiJet 16V | 6-speed | 75 650 - 136 000 km MOD by CINEK: 111 KM @ 231 Nm | Turbo VNT BorgWarner KKK BV35 @ 1.35 bar | EGR Off
Dołożone: tempomat, fabryczne radio CD z mp3, podłokietnik W planach: przyciemniane szyby tylne, fabryczny subwoofer, nagrzewnica elektryczna
04.2008 - 05.2009: Punto MK1 SX 3D | 1997 | 1.2 8V 75 KM | 187 000 - 201 350 km
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#632083 Wysłany:
01 Sty 2013, 23:10; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
za zmianą softów poszły też techniczne ograniczenia - od 2008 jest z 4 wersje body, wcześniej były tylko 2 [ Dodano: 01 Sty 2013 23:03 ]W poszukiwaniu czegoś innego trafiłem na bułgarską stronkę, gdzie autor postu pokazuje jak dolutować diodę do tempomatu w licnziku bez tej diody. http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic. ... 49&start=0Tłumaczyć przez googla. [ Dodano: 01 Sty 2013 23:10 ]I jeszcze wszystko w pigułce http://www.sendspace.com/file/5qg8p4 (niestety załącznik bezpośredni pdf czy zip nie są dozwolone).
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#656023 Wysłany:
31 Mar 2013, 20:30; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#656032 Wysłany:
31 Mar 2013, 20:48; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
lakikwap napisał(a): o czym? Jeśli o działaniu programu to potwierdzam - można tym aktywować CC ale sama aktywacja to za mało. Wcześniej pisałem co trzeba dodać, żeby mieć fabryczne CC.
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#656077 Wysłany:
31 Mar 2013, 22:13; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
taki--jeden, aha okej, juz czytam dział. Myślałem że tylko klik i jest tempomat  Pozdr.
|
|
Góra |
|
 |
adrian1203 |
#661603 Wysłany:
20 Kwi 2013, 22:05; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Województwo: łódzkie [E]
|
czy ktoś coś wie więcej na temat tempomatu w GP z 2008r?
_________________ Grande Punto 1.3 90KM 2008r. - EGR OFF - Przyciemnione szyby - Nakładki progów/podstopnica - Czujniki parkowania Valeo - Skórzana kierownica/gałka zmiany biegów - Tempomat ToDo: - 110KM Mod
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#661604 Wysłany:
20 Kwi 2013, 22:10; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#661661 Wysłany:
21 Kwi 2013, 00:09; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
adrian1203 |
#661666 Wysłany:
21 Kwi 2013, 00:31; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adrian
|
Limet kiedys pytalem tutaj na forum podaj braveemotion (z gory przepraszam za pomylke w nicku) ktory sie tym zajmowal i stwierdzil ze w koncowce grande z 2008 nie da rady ;/ inna wersja kompa i nie da rady. Jeśli masz jakies szczegoly kto, gdzie, za ile to daj prosze znac na PW. manetki zalatwie z allegro - ceny patrzylem i chodza po ok. 300zł, po ile byly wczesniej nie pamietam/nie wiem ;p
_________________ Grande Punto 1.3 90KM 2008r. - EGR OFF - Przyciemnione szyby - Nakładki progów/podstopnica - Czujniki parkowania Valeo - Skórzana kierownica/gałka zmiany biegów - Tempomat ToDo: - 110KM Mod
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#661675 Wysłany:
21 Kwi 2013, 08:04; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
Kiedyś się nie dało. Teraz jest możliwość dzięki pracy mojej i paru innych osób...
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#662222 Wysłany:
23 Kwi 2013, 17:55; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 17 Lut 2013, Posty: 67
|
kwiecien 2008,ready 
_________________ wzbogacono o: -tempomat -oryginalny podłokietnik -kamera przód -kamera tył -światła do jazdy dziennej plany na: -oświetlenie drzwi przednich -podgrzewane fotele -podświetlenie schowka -tylna lampa w podsufitce -lusterko fotochromatyczne
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#662229 Wysłany:
23 Kwi 2013, 18:20; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
Japoon napisał(a): kwiecien 2008,ready  zrobiłeś?
|
|
Góra |
|
 |
rabor |
#672072 Wysłany:
02 Cze 2013, 22:40; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Radek
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Ciechanów Rejestracja: 15 Kwi 2010, Posty: 9
|
W jaki sposób sprawdzić czy mój GP obsłuży tempomat? GP 1,4 Estive B&M 2009
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#672077 Wysłany:
02 Cze 2013, 22:51; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
taki--jeden napisał(a): Japoon napisał(a): kwiecien 2008,ready  zrobiłeś? TAK 
_________________ wzbogacono o: -tempomat -oryginalny podłokietnik -kamera przód -kamera tył -światła do jazdy dziennej plany na: -oświetlenie drzwi przednich -podgrzewane fotele -podświetlenie schowka -tylna lampa w podsufitce -lusterko fotochromatyczne
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#672114 Wysłany:
03 Cze 2013, 05:53; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
Japoon napisał(a): TAK  Świetnie. A może coś więcej napiszesz czy trzeba sypnąć $$$?
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#672130 Wysłany:
03 Cze 2013, 09:37; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hahaha, na tym forum wszyscy sypią dopóki nie pomożesz. Potem kontakt się urywa.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
|
|
Góra |
|
 |
rabor |
#672161 Wysłany:
03 Cze 2013, 12:46; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Radek
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Ciechanów Rejestracja: 15 Kwi 2010, Posty: 9
|
sprawdzi mi ktoś po VIN czy moje auto nada się do tempomatu?
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#672221 Wysłany:
03 Cze 2013, 17:19; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
taki--jeden napisał(a): Japoon napisał(a): TAK  Świetnie. A może coś więcej napiszesz czy trzeba sypnąć $$$? Co cię trapi? 
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#672297 Wysłany:
03 Cze 2013, 21:22; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
|
Japoon napisał(a): taki--jeden napisał(a): Japoon napisał(a): TAK  Świetnie. A może coś więcej napiszesz czy trzeba sypnąć $$$? Co cię trapi?  No opisz co i jak, co zrobiłeś, jak, ile wydałeś na potrzebne elementy. Zawsze wydawało mi się, że od tego są takie fora, ale tutaj niektórzy tylko się pochwalą, że coś zrobili i nic więcej.
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#672304 Wysłany:
03 Cze 2013, 21:40; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Manetka plus robota w aso 550....po znajomosci.
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#672354 Wysłany:
03 Cze 2013, 23:16; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
taki--jeden napisał(a): No opisz co i jak, co zrobiłeś, jak, ile wydałeś na potrzebne elementy. Zawsze wydawało mi się, że od tego są takie fora, ale tutaj niektórzy tylko się pochwalą, że coś zrobili i nic więcej. Ja się nie chwalę. Jak ktoś czegoś chce to pisze na PW. Drażni tylko, że jeśli nie odpowiesz jak ktoś oczekuje, czyli krok po kroku, to jest obraza majestatu. A chwilę wcześniej pisanie o wynagrodzeniu. A jak przychodzi co do czego, to cisza. Albo rozliczanie, jak to jeden z aptekarzy rozliczył. 5 minut rozmowy telefonicznej przemnożył przez stawkę, którą sam zaproponował, potem coś tam odjął i dodał. I tak naprawdę informację miał za darmo. Więc mnie po prostu już się nie chce pisać. Nie dalej jak tydzień temu jeden z forumowiczów wręcz błagał, aby mu zamontować w aucie. Podesłał vin, sprawdziłem, odpisałem że jak chce niech przyjedzie. Stwierdził, że ma za daleko, ale jak mu pomogę, to przeleje mi tyle i tyle, a ja mu wyślę części. Odpisałem uczciwie, że bez sensu abym mu słał, skoro może sobie kupić sam. Pisał kilka razy na dzień, aby mu szybko sprawdzić, odpisać bo części ma gdzieś tam dostępne. Odpisałem, pomogłem. Pytał o licznik, o instalację, o schematy, itd. Odpisałem. Pochwalił się, że ma piracki program i co mu jeszcze potrzeba, najlepiej z numerami części. Pomogłem i w kompletacji części. Po tygodniu jak się nie odzywał zapytałem czy się udało. "udało się, dzięki kolego". Na pytanie "czy to wszystko co wcześniej mówił" odpowiedzi nie uzyskałem. Więc sam oceń zachowanie ludzi. Mnie by zwykła przyzwoitość nie pozwoliła aby nie dochować umowy. Internet hoduje troli, a do takich należą właśnie tacy użytkownicy. Są to pijawki, które spijają co mogą, bo liczą że internet daje pełną anonimowość. Daje. Do czasu, kiedy będzie potrzebował pomocy to napisze. A cierpią następni.
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#672395 Wysłany:
04 Cze 2013, 07:08; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Silnik: 1.4 16V 95KM
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
bravoemotionmjet, forum służy zazwyczaj do dzielenia sie informacjami, opisywaniem różnych czynności itp. BEZPŁATNIE ! Jeśli Ty chcesz pobierać jakiekolwiek korzyści z tytułu dzielenia się swoją wiedzą itd. to otwórz sobie własną działalność w takiej dziedzinie... Jakoś inni użytkownicy, którzy coś dokładają do aut potrafią napisać co jest potrzebne, ile czasu potrwa, gdzie co podpiąć itp. [ Dodano: 04 Cze 2013 07:08 ]BTW. Proszę wszystkich, którym pomoc zostanie oferowana w zamian za korzyści finansowe lub rzeczowe, o zgłaszanie tego typu zdarzeń administracji forum.
|
 |
bravoemotionmjet |
#672401 Wysłany:
04 Cze 2013, 08:27; Temat postu: Re: Tempomat [ montaż ] |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Skarbie. User sam proponuje $$$ za pomoc w celu pozyskania informacji a nie ja pisze "daj tyle to pomoge". Bo pomagam bezinteresownie na pw.
I tu zaczyna powoli robic sie patologia. Bo ja nie pobieram profitow od informacji. I nie zamierzam. Sam zreszta chciales informacji to udzielilem Ci takowej...
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|