|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 10:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
buladag |
#723144 Wysłany:
27 Mar 2014, 13:21; Temat postu: A |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Widuję czesto kilka sztuk 500L i 500XL (czy jak to tam sie zwie, 7 miejscowy w każdym razie) i zwracają na siebie uwagę dwoma rzeczami. Pierwsza to oryginalne kolory (butelkowy zielony fajny), druga to wygląd bałwanka Bouli na malutkich kółkach. Ciezko wiec sie nie zgodzic z opinią przytoczona tu powyżej.
Mnie ta stylistyka nie leży, dlatego tez chyba z uwagi na wygląd nie kupilbym Np. Pandy, ktora jest ciekawsza od Np. Citigo, ale mimo wszystko odpychająca jeśli o wnętrze chodzi
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
yacek _b |
#723245 Wysłany:
28 Mar 2014, 08:06; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 25 Kwi 2010, Posty: 339 Pomógł: 1
|
Koledzy , wczoraj byłem w jednym z salonów fiata w Gdańsku ( wznawiałem ubezpieczenie ) i w chwili wolnego czasu pooglądałem autka . Generalnie otwarcie trzeba przyznać BIEDA  . Stoją te potworki 500L , Treking . Oczywiście mała 500-tka . Stało jedno punto , nie było żadnego Bravo  . Pooglądałem 500 Treking , co mnie się nie podoba : cena , cena , cena . Fotele - na moje dupsko jakieś dziwne , twarde a oparcie mało wyprofilowane , siedziałem jak na taborecie . Wnętrze mi osobiście się nawet podoba . Ale cena .... Zwróciłem jeszcze na jedną rzecz , przy wysiadaniu i brudnych progach zawsze upierdzielisz sobie spodnie , no chyba że trzeba sobie wyrobić specjalna technikę wysiadania . Kompletnie nie rozumiem polityki Włochów , ale obudzą się z ręką w nocniku , spoko ... Sprzedawca nawet miły gość próbował coś tam zachwalać , ale na pytanie ile " tego " ( mutacji 500 ) sprzedajecie , już nic nie powiedział . Bravo tylko teraz z dieslem , punto niby coś ma być ( tak powiedział ) , ja mu na to że w motor też czytam i o tym pisali . Lipa panowie , lipa ... Obok jest salon Kia , panowie , nowe Rio sedan , niczego sobie .... 
_________________ Punto Evo Estiva Blue&Me (był ) Ford Focus Trend Sport 1.6 Ti-VCT 125 KM ( jest )
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723261 Wysłany:
28 Mar 2014, 09:54; Temat postu: Re: Radykalne zmiana - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Rio z zewnątrz spoko, ale w środku plastiki straszne jak za takie pieniądze.
Co do Fiata to wydaje mi sie ze chcą przezimować kryzys w Europie trzepiac kase w Amerykach. Pewnie za parę lat wyskoczą z czymś ciekawym, a teraz tylko takie parchy puszczają żeby utrzymac siec salonów i serwisów.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
BogdanK |
#723267 Wysłany:
28 Mar 2014, 11:19; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bogdan
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2012, Posty: 2114 Pomógł: 51
|
yacek _b napisał(a): Pooglądałem 500 Treking , co mnie się nie podoba : cena , cena , cena . Fotele - na moje dupsko jakieś dziwne , twarde a oparcie mało wyprofilowane , siedziałem jak na taborecie . Wnętrze mi osobiście się nawet podoba . Ale cena ....
Też byłem w salonie Fiata w Katowicach i oglądałem 500L i Treking. Odczucia mam identyczne, szczególnie te fotele wydają się takie małe (tak jakby Fiat we wszystkich modelach serii 500 montował identyczne fotele, bez względu na wielkość auta).
Góra |
|
 |
19robertoo64 |
#723528 Wysłany:
30 Mar 2014, 01:02; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Lounge
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 18 Maj 2013, Posty: 245
|
Ogólnie te 500tki nie są aż takie złe. Gdyby je sensownie skonfigurować mam na myśli odpowiedni kolor felgi itd byłoby ciekawie. Ale nie ma co ukrywać, że stylistyka jest trochę dziwna i cena stanowczo za wysoka.
_________________ Był Fiat Punto Estiva Nero Carbonio
http://fiatpunto.com.pl/topic41997.html
Jest Fiat Tipo SW
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723535 Wysłany:
30 Mar 2014, 08:57; Temat postu: Re: Radykalne zmianata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#723558 Wysłany:
30 Mar 2014, 12:58; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 3d
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
ohyda...kropki wizualnie bija je na głowę 
|
|
Góra |
|
 |
Znamienny |
#723616 Wysłany:
30 Mar 2014, 21:03; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Z Europy środkowej Rejestracja: 27 Gru 2009, Posty: 278
|
Ba, a co dopiero Alfa 4C, to dopiero bije 500L na głowę!  ) Ale trzeba przyznać, że coś z Nyski w nim jest 
_________________ ... 1998.1.1.55.SX ...
|
|
Góra |
|
 |
karolina1639 |
#723681 Wysłany:
31 Mar 2014, 09:55; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Adam
Paliwo: ON
Miejscowość: Knurów Rejestracja: 02 Kwi 2012, Posty: 56
|
A ja Wam powiem tak - kupiłem 500L Trekking za 60 tys. - dostałem 13 tys. rabatu. W samochodzie jest max wyposażenie oprócz automatycznej klimy i pierdoł, które nikomu do życia i tak się nie przydają. Szukałem w 10 salonach samochodu do 60 tys. i co... Gó... za przeproszeniem. Skoda Rapid ? Mam jeździć czymś co ma 1000000000 Polaków ? Za 60 tys. nawet nie ma połowy wyposażenia Fiata. Silnik 1.2 Tsi fajny ale na hali stały 3 Skody z takimi silnikami do wymiany - bo są felerne. Nissan Note ? - ogółem byłem już prawie pewny zakupu - po jeździe próbnej i silniku 1.2 100km - tragedia - w środku warkot jak w Maluchu. Reakcji na gaz zero. I czynnik w klimatyzacji ! Nabicie samej klimy to koszt 1200 zł ! PARANOJA ! Nissan Qaszkai (czy jak się to pisze) - mały, mały, mały ! I cena... Opel Mokka - jeszcze mniejszy niż Nissan... Silniki bez rewelacji, a cena... Nie wspomnę. Suzuki te Nowe od Korzeniowskiego... Plastiki i ogółem wnętrze jak stara Sienna. Chyba z Łady je wsadzają. Cena też z kosmosu. Silnik w miarę ok, ale bez szału. Dacia - co ja powiem. Silnik diesla fajny. Ale wnętrze znowu porażka. Dużo miejsca ale nawet po liftingu nie jest fajnie. Renault - Captur - auto dla dwóch osób - z tyłu nie ma wcale miejsca. Clio Kombi - jeszcze gorzej z tyłu nikt nie usiądzie nawet dziecko, gdy ja jestem za kierowcę ! Chevrolet - fajne auta i silniki ale przeraziła mnie wizja tego, że wycofują się z rynku. I co ja Wam powiem. Nie będę zachwalał bo i tak macie inne zdanie ! Ale proszę brać pieniądze i szukać samochodu. To zmienicie zdanie. Wiem, może nie jest za ładny (chociaż dla mnie JEST!) i silniki słabe (chociaż mój 1.4 95km jest spoko ! Ładny dźwięk o dziwo !), ale za to WIELKI ! Ja mam 185 cm wzrostu a miejsca mam jak na jachcie ! Jak się rozłożę to nawet z tyłu usiądzie drugi JA ! A żona to ma z przodu noga, na nogę i jeszcze jest miejsce Bagażnik taki sobie jest, ale ratuje wszystko odsuwana kanapa Ogółem jestem za Fiatem - mimo, że schodzą na psy. Nie ma to jak Fiat w rodzinie od 30 lat 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723687 Wysłany:
31 Mar 2014, 10:13; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Na pewno był to lepszy wybór niż Nissan - jakikolwiek.
Ogólnie zgadzam się ze wszystkim poza tym, że chvrolety są fajne, bo jakość plastików i smród wewnątrz jest gorszy niż w dacii.
Nie wiem czego potrzebowałeś, ale ja poza wymienionymi zastanowiłbym się jeszcze nad 2008, 3008 (zdecydowanie), C4 Aircross, względnie 308SW, nie wiem jak tam wygląda w tym segmencie oferta Forda. Na pewno do każdego z wymienionych Fiat nie ma podejścia z jakością wykonania wnętrza, a upust przeszło 20% od ceny cennikowej jest do uzyskania w każdym momencie roku, nawet przez kogoś kto by go nie chciał.
Ostatnio edytowany przez buladag, 31 Mar 2014, 12:00, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#723696 Wysłany:
31 Mar 2014, 11:45; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Zrobiłem 500L z silnikiem 1,4 95km jakieś 500km (trasa Katowice-Zakopane ; Zakopane - Katowice) i nie chciałbym tego auta z tym silnikiem nawet za 40tyś zł. Może teraz jak jest T-jet w ofercie to zacznie to jakkolwiek jeździć 
|
 |
karolina1639 |
#723697 Wysłany:
31 Mar 2014, 12:01; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntomaniak |
|
Nie wiem jak Wy jeździcie, ale mi do ojca rodziny nie potrzebne więcej koni mechanicznych. Do pracy mam raptem 7 km - więc nie muszę robić tego w czasie 1.30 sekund. Samochód jest do wożenia dzieci i wózka do nadchodzącego maleństwa. Więc rodzina 2 + 2 a nie wyścigi na torze Monte Carlo W porównaniu do Poprzedniego Grande Punto 65km - a teraz i tak jest różnica. Ten mimo, że ma tylko 95 km i jest cięższy chodzi i zbiera się o wiele lepiej. Oglądałem Mitsubishi ASX - 1.6 116 km bo kolega kupił - dał 67 tys. - ale szału nie ma. Silnik fajny, ale w środku wygląda jak kredens z przed 20 lat. Więc to nie dla mnie. Ford jak dla mnie stara maksyma mówi - "Ford gów... wort  " Oglądałem B-Maxa - za 65 tys silnik 1.0 100 km - masakra - niby fajnie się zbiera, niby wcale nie czuć że to 3-cylindy - ale spalanie  katastrofa - i nie ładny dźwięk. Do Citroenów wcale mnie nie ciągnie. Patrzałem na kilka modeli ale wszystko na wyświetlacz dotykowy mnie odstrasza. A 3008 - za duży tunel środkowy - jakoś nie cierpię być osłonięty jak na poligonie. Za to cena z moim wyposażeniem - łooooo - prawie 80 tys. puk puk chyba ich boli coś.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723699 Wysłany:
31 Mar 2014, 12:16; Temat postu: Re: Radykalne z Fiata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Aha W takim razie milej jazdy.  PS: Z ciekawosci, co masz w swoim wyposażeniu czego nie ma w gołym 3008 z podstawowym silnikiem za niecałe 6 dych czy w pozostałych, które są tańsze?
|
|
Góra |
|
 |
yacek _b |
#723703 Wysłany:
31 Mar 2014, 12:38; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 25 Kwi 2010, Posty: 339 Pomógł: 1
|
karolina1639 - zdaję sobie sprawę że na razie jesteś na maxa zagrzany nowym nabytkiem , ale powiedz jak oceniasz fotele ( przednie ) w porównaniu z Grande punto , bo ja za cholerę jakoś nie mogę się przekonać to ich " wyprofilowania " , może trzeba "coś " podregulować " ?  Aha , trochę zbyt surowo oceniasz wygląd wnętrza niektórych aut , myślisz że ten polakierowany kawałek blachy u ciebie w środku jest fajny ? Chyba dla kawalera co będzie codziennie przecierał go by nie widać było odcisków palców , lub osoby totalnie zlewającej na czystość wnętrza .
_________________ Punto Evo Estiva Blue&Me (był ) Ford Focus Trend Sport 1.6 Ti-VCT 125 KM ( jest )
|
|
Góra |
|
 |
karolina1639 |
#723706 Wysłany:
31 Mar 2014, 13:20; Temat postu: Re: Radykalne z Fiata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntomaniak |
|
buladag napisał(a): Aha W takim razie milej jazdy.  PS: Z ciekawosci, co masz w swoim wyposażeniu czego nie ma w gołym 3008 z podstawowym silnikiem za niecałe 6 dych czy w pozostałych, które są tańsze? Nie orientuje się co jest w 3008 bo samochód jest dla mnie po prostu nie ładny i nawet mnie nie zainteresował. O gustach się zresztą nie dyskutuje. A gołych 3008 (PS za 60 tys. jest stara buda, której i tak już nie ma ze tę cenę) za 70 tys. nie dostaniesz - chyba, że będziesz na nie czekał 5 miesięcy - bo tyle to trwa z tego co się dowiadywałem w salonach, gdzie ja auto potrzebowałem na już. yacek _b napisał(a): karolina1639 - zdaję sobie sprawę że na razie jesteś na maxa zagrzany nowym nabytkiem , ale powiedz jak oceniasz fotele ( przednie ) w porównaniu z Grande punto , bo ja za cholerę jakoś nie mogę się przekonać to ich " wyprofilowania " , może trzeba "coś " podregulować " ?  Aha , trochę zbyt surowo oceniasz wygląd wnętrza niektórych aut , myślisz że ten polakierowany kawałek blachy u ciebie w środku jest fajny ? Chyba dla kawalera co będzie codziennie przecierał go by nie widać było odcisków palców , lub osoby totalnie zlewającej na czystość wnętrza . Zgrzany ? Proszę Was - poszukiwałem auta przez 2 miesiące. Nowe, używane, poflotowe, poleasengowe, sprowadzone itd. Każdy Wydaje swoje zarobione pieniądze dla siebie nie dla kogoś. Fotele - więc tak - w Grande bolał mnie kręgosłup po 5 minutach jazdy, tutaj jest o niebo lepiej ! Przynajmniej na wysokości lędźwi i samego kręgosłupa. Choć oczywiście szału nie ma. Na pewno lepsze fotele ma grupa VW bo sam bym kupił fotele z np Yeti oraz np. Nissan ale tylko Note (choć były ciut za wąskie) i je wsadził do Fiata. Ale nie można (w sumie może i można). Po co mam brać 3008 gdzie fotele są super - ale nie mogę się nimi w pełni cieszyć bo tunel środkowy wchodzi mi prawie na głowę. Nawet nie mogę rozłożyć nóg na boki gdy mam włączone tempomat. Co to deski - po to są opcję kolorystyczne - zrobić Wam zdjęcie jak po 2 tygodniach jeżdżenia nic nie widać na białej desce ? Była do wyboru czarna lub czerwona i biała. Na czarnym widać wszystko na białym nic.
|
|
Góra |
|
 |
pata74 |
#723709 Wysłany:
31 Mar 2014, 13:34; Temat postu: Re: Radykalne z Fiata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.7 70KM TD
Wersja: S
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Dźwierzuty Rejestracja: 23 Lut 2013, Posty: 254 Pomógł: 1
|
karolina1639 napisał(a): zrobić Wam zdjęcie jak po 2 tygodniach jeżdżenia nic nie widać na białej desce ? Była do wyboru czarna lub czerwona i biała. Na czarnym widać wszystko na białym nic. Zrób. 
_________________ http://fiatpunto.com.pl/topic42301.html
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#723722 Wysłany:
31 Mar 2014, 15:01; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Ekstremista |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
|
bbanditoss napisał(a): Zrobiłem 500L z silnikiem 1,4 95km jakieś 500km (trasa Katowice-Zakopane ; Zakopane - Katowice) i nie chciałbym tego auta z tym silnikiem nawet za 40tyś zł. Może teraz jak jest T-jet w ofercie to zacznie to jakkolwiek jeździć  Masa większa o 200 kg od GP + walce 205 mm jak w klasie średniej + spełnienie przez silnik euro 6 zamiast 4 = kiepsko.
|
|
Góra |
|
 |
karolina1639 |
#723736 Wysłany:
31 Mar 2014, 16:05; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntomaniak |
|
zoon napisał(a): bbanditoss napisał(a): Zrobiłem 500L z silnikiem 1,4 95km jakieś 500km (trasa Katowice-Zakopane ; Zakopane - Katowice) i nie chciałbym tego auta z tym silnikiem nawet za 40tyś zł. Może teraz jak jest T-jet w ofercie to zacznie to jakkolwiek jeździć  Masa większa o 200 kg od GP + walce 205 mm jak w klasie średniej + spełnienie przez silnik euro 6 zamiast 4 = kiepsko. 225 / 45 / 17 
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#723851 Wysłany:
01 Kwi 2014, 10:04; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
karolina1639 napisał(a): 225 / 45 / 17  Brzmi jak post z 1 kwietnia, ale to jednak marzec. Dentysta mam nadzieję dobry (i tani) 
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723853 Wysłany:
01 Kwi 2014, 10:11; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
karolina1639 |
#723862 Wysłany:
01 Kwi 2014, 12:00; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntomaniak |
|
zoon napisał(a): karolina1639 napisał(a): 225 / 45 / 17  Brzmi jak post z 1 kwietnia, ale to jednak marzec. Dentysta mam nadzieję dobry (i tani)  Taki profil jest w Trekkingu. To nie Prima Aprilis 
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#723866 Wysłany:
01 Kwi 2014, 12:23; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
|
Góra |
|
 |
karolina1639 |
#723869 Wysłany:
01 Kwi 2014, 12:47; Temat postu: Re: Radykalne zmiany u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bra |
|
 |
Puntomaniak |
|
zoon napisał(a): To by było rozsądne jako opcja dla świadomych takiego wyboru. W sumie małe auto a koła jak w BMW 7 czy czymś takim, które mają jednak odpowiednie zawieszenie. Ciekawy tekst: http://www.magazynauto.pl/porady/eksplo ... Id,1364252To był standard. Więc wyboru nie było. Tylko 500L zwykły ma 16 cali w standardzie.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#723885 Wysłany:
01 Kwi 2014, 13:18; Temat postu: Re: Radykalne y u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Nie wiem o co halo, jak to tylko ~1cm niższy profil niż w popularnym balonie pokroju 185/65 Przy tej szerokości opony to nie jest profil na którym można felgę stracic na 1szej lepszej dziurze. [ Dodano: 01 Kwi 2014 12:18 ]zoon napisał(a): To by było rozsądne jako opcja dla świadomych takiego wyboru. W sumie małe auto a koła jak w BMW 7 czy czymś takim, które mają jednak odpowiednie zawieszenie. Ciekawy tekst: http://www.magazynauto.pl/porady/eksplo ... Id,1364252Co powiesz na DS3 na fabrycznych 18' albo C3 na 17'?
|
|
Góra |
|
 |
zoon |
#723893 Wysłany:
01 Kwi 2014, 14:11; Temat postu: Re: Radykalne y u Fiata - nie będzie nowego Punto i Bravo |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
buladag napisał(a): Nie wiem o co halo, jak to tylko ~1cm niższy profil niż w popularnym balonie pokroju 185/65
Dobrze policz. [ Dodano: 01 Kwi 2014 14:05 ]buladag napisał(a): Co powiesz na DS3 na fabrycznych 18' albo C3 na 17'? Na naszych starych i zniszczonych drogach? Ryzykowne i niekomfortowe. To nie temat na takie dyskusje.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|