|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 09:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
kris84 |
#800367 Wysłany:
15 Mar 2016, 20:00; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
Kamillo napisał(a): Przebieg niemały ale za to wielka szansa że prawdziwy. Pewna niekonsekwencja: w opisie napisane że ma go od 3 lat, a powyżej zaznaczona opcja "pierwszy właściciel". Kolor czarny tak odbija że o blacha ch się nic nie wypowiem. Wnętrze OK Ja mysle ze to jest zaznaczone bo to pewnie pierwszy wlasciciel w kraju, sam bym tak zaznaczyl w ogloszeniu. Auto na zdjeciach wyglada OK. Reszte trzeba na zywo ustalic.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Limet |
#800372 Wysłany:
15 Mar 2016, 21:00; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#800373 Wysłany:
15 Mar 2016, 21:07; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Silnik: 1.4 16V 95KM
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Idąc takim rozumowania, data rejestracji w kraju też powinna być datą pierwszej rejestracji 
|
 |
kris84 |
#800374 Wysłany:
15 Mar 2016, 21:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Limet napisał(a): kris84, pierwszy właściciel może byc tylko raz  , pisanie o 1 właścicielu w kraju jest swoistym naciąganiem faktów  to tak jak z cnota  można ją stracić tylko raz  Limet taka niescislosc w ogloszeniu to zadna niescislosc. Osobiscie znacznie bardziej irytuja mnie farmazony typu czujniki deszczu, zmierzchu itp. kiedy ewidentnie widac ze auto tego nie ma.
|
|
Góra |
|
 |
daffy33 |
#800382 Wysłany:
15 Mar 2016, 22:28; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Łukasz
Samochód: Stilo
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
a lampy tylne były w tym modelu z 2006 w takiej kolorystyce?
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#800383 Wysłany:
15 Mar 2016, 22:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
|
To są lampy z Evo, wiele osób na forum wymieniało na właśnie takie.
|
 |
lpql |
#800387 Wysłany:
15 Mar 2016, 22:40; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Włodarz pałki |
 |
Silnik: 1.4 16V 120KM
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 23 Sie 2012, Posty: 1885 Pomógł: 1
|
kris84, jasne, to pierdoła! Ja też zrobię pierwszy właściciel! A to, że w Mysłowicach? no cóż:D
Jakbym zobaczył takie ogłoszenie a potem przy oględzinach kupkę umów kupna/sprzedaży z Niemiec to bym się delikatnie zdenerwował:) Chociaż pewnie bym się nie nastawiał na to widząc te nieścisłości w ogłoszeniu:)
Góra |
|
 |
kris84 |
#800389 Wysłany:
15 Mar 2016, 22:45; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
lpql napisał(a): kris84, jasne, to pierdoła! Ja też zrobię pierwszy właściciel! A to, że w Mysłowicach? no cóż:D
OFFTOP: Lepsze Mysłowice niż Sosnowiec 
|
|
Góra |
|
 |
Dawid K. |
#800396 Wysłany:
15 Mar 2016, 23:48; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Dawid
Samochód: Inny
|
Tak może trochę odbiegając od tematu co sądzicie o następcy GP czyli wersji EVO z 1.6 mjet? Wiem, że nie jest to już legendarne 1.9 wykres momentu mnie przeraża bo jest tylko wtedy kiedy turbo najmocniej dmucha, moment=turbo. Jak z awaryjnością tego silnika? jak bardzo jest gorzej w porównaniu do 1.9? chyba że się myle al bym był zaskoczony ;P
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#800400 Wysłany:
16 Mar 2016, 00:01; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
Moj Tato ma ten silnik w Bravo i totalnie nic się nie popsuło- rocznik 2008 i przebieg rzędu 100 tys km. Dwa najlepsze na świecie silniki diesla o pojemności ok. 1.6 litra mają obecnie PSA i Fiat właśnie.
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
daffy33 |
#800728 Wysłany:
20 Mar 2016, 14:23; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Stilo
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
daffy33 napisał(a): No i zakupione 
|
|
Góra |
|
 |
Dawid K. |
#800831 Wysłany:
21 Mar 2016, 12:48; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
daffy33, Gratulacje zakładaj temat [ Dodano: 21 Mar 2016, 11:48 ]Kamillo, dzieki za odp szybkie 
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#801057 Wysłany:
24 Mar 2016, 10:44; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
 gratulacje. Niech służy wiernie 
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
Dawid K. |
#801158 Wysłany:
25 Mar 2016, 00:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
siema mógłby ktoś z was wrzucić fotę jak wygląda miejsce gdzie znajduje się vin ( nie chodzi mi o lokalizacje wiem, że gdzie jest) oglądałem dzisiaj jednego kropka i było czuć że był malowany i wydaje mi się ze właśnie tam gdzie jest vin bo był strasznie nie czytelny zalany jakby lakierem. wcześniej jak sprawdzałem to brałem zawsze z tabliczki znamionowej w bagażniku a dzisiaj jakoś mnie tknęło i taka oto niespodzianka nie zrobiłem foty bo mi się tel zebał:(
|
|
Góra |
|
 |
mrtobi |
#801307 Wysłany:
26 Mar 2016, 15:55; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: małopolskie [K]
|
Rozważam kupno GP (jutro oględziny ciekawego egzemplarza, który powinien być zadbany) ale przeglądając na forum tematy o usterkach i denerwujących drobiazgach nachodzą mnie wątpliwości  Z drugiej strony ciężko znaleźć rozsądną alternatywę, szukając średniej wielkości auta do 14tyś. Mam już w głowie zamęt. Czego szukać? VW i japońskie może i mniej awaryjne ale w takiej cenie są albo 3-4 lata starsze albo nalatane mają z 2-3 razy więcej, albo jedno i drugie. Rozglądałem się za Yariskami ale trzymają horrendalne ceny. Rozglądałem za Leonem ale diesle wymordowane a benzynowe palą sporo. Francuskie również maja opinię awaryjnych chyba jeszcze bardziej niż włoskie. Zostało mi GP lub VW Polo starszy ze 2 lata. Ewentualnie jakaś Skoda Fabia albo koreańczyk pokroju Hyundai'a Getza, ale wyglądający jakoś biednie przy takim GP. Co robić, jak żyć, jaki model wybrać, czy warto ryzykować GP? 
|
|
Góra |
|
 |
Robs |
#801309 Wysłany:
26 Mar 2016, 16:05; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Inny Fiat
Wersja: Lounge
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 22 Paź 2007, Posty: 897 Pomógł: 6
|
Warto.Trzeba tylko trafić sztukę którą ktoś szanował i naprawiał jak trzeba było.Moja ma 9 lat i złego słowa nie powiem.Choć to tylko fiat jak powie niejeden znafca motoryzacji.
_________________ TIPO 1.4 95KM Lounge+business szary colosseo (09/2016)
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#801327 Wysłany:
26 Mar 2016, 18:44; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hyundai Getz to taki niedoceniany samochód. Mógłbym go mieć, ale.... wolę GP  Fabia -nigdy, przenigdy. Musiałem nią jeździć jako firmowym przez ponad 2 lata i słowo "musiałem" świetnie oddaje co myślę o tym aucie
|
|
Góra |
|
 |
mrtobi |
#801410 Wysłany:
28 Mar 2016, 11:40; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: małopolskie [K]
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#801784 Wysłany:
01 Kwi 2016, 09:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#801793 Wysłany:
01 Kwi 2016, 10:53; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
bbanditoss, dokładnie, ktoś się chwalił, że kupił [ Dodano: 01 Kwi 2016 09:53 ]mrtobi napisał(a): Oglądany GP miał pewne niedoskonałości przez które nie byłem przekonany do zakupu ale same oględziny zachęciły mnie do poszukiwania fajnego egzemplarza właśnie GP. Moglibyście rzucić okiem na poniższe ogłoszenia i sprawdzenia czy coś niepokojącego nie rzuca się w oczy? Przejeździłem już ostatnio sporo paliwa w trakcie poszukiwań i chciałbym ograniczać jazdę na darmo http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... yeFAp.htmlhttp://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... yj6dD.htmlhttp://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... yiFKP.html1. Gdzie on ma te halogeny, chyba H4 w reflektorach  W zbiorniczku wyrównawczym coś zielonego tam widać, wygląda jak płyn do spryskiwaczy  Podejrzanie wygląda osłona poduchy na kierownicy, różnica w kolorze. Zerwana gąbka po prawej stronie, która powinna być uwadzona kołeczkiem do listwy podszybia. Wężyk od spryskiwacza źle poprowadzony. Brak osłony skrzynki bezpieczników na akumulatorze. Grill wygląda na wersję od Emotion, a to jest Active. 6 poduszek to ma, po domalowaniu. Jakoś na siedzeniach ich dostrzec nie mogę. Ekran kompa - podstawowy. 2. Kontroli trakcji to on nie ma, brak przycisku na panelu. Przedni zderzak ma inny odcień, szczeliny wydają się krzywe. Tylny zderzak też podejrzany. Wcale nie tak bogato wyposażony - wersja Active + klima i wbudowane radio. Poduszki boczne i kurtyny to on ma, jak się domaluje. Na oparciach siedzeń poduch bocznych z przodu brak. Ekran kompa podstawowy. 3. Elektrycznie ustawiane fotele, ciekawe  Co najwyżej odcinek lędźwiowy siedzenia kierowcy  Płynu chłodniczego na granicy min., silnik umyty  Coś musiało się dziać z tyłu, bo widać rdzawy nalot nad lewym miejscem odbojnika drzwi bagażnika. Przedni grill z wersji Emotion, a ta wersja nią nie jest. Więcej na zdjęciach dopatrzyć się nie mogę.
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
BartekB |
#801830 Wysłany:
01 Kwi 2016, 17:49; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Bartek
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
|
mam pytanie - czy inny kolor zaślepki poduszki kierowcy świadczy o tym, że poducha była już wymieniana czy też fabrycznie też tak wychodziły ? Interesuje mnie konkretnie to: 
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#801831 Wysłany:
01 Kwi 2016, 17:55; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
BartekB napisał(a): mam pytanie - czy inny kolor zaślepki poduszki kierowcy świadczy o tym, że poducha była już wymieniana czy też fabrycznie też tak wychodziły ? Interesuje mnie konkretnie to:  To swiadczy raczej o tym ze na grillu i na klapie masz nowsze emblematy (czerwone) bo wlasciciel chcial za pare zloty odmlodzic auto a nie stac go juz bylo na wymiane poduchy na kierownicy za kilkaset zlotych  Nie bylo mixu znaczkow. To tylko takie fanaberie wlascicieli grande. Gorzej by bylo jakby auto faktycznie bylo po 2008 a poducha niebieska, wtedy mozna sie martwic bo auto bylo bite  Sprawdz VIN tego auta.
|
|
Góra |
|
 |
BartekB |
#801847 Wysłany:
01 Kwi 2016, 20:25; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Bartek
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
|
kris84 napisał(a): BartekB napisał(a): mam pytanie - czy inny kolor zaślepki poduszki kierowcy świadczy o tym, że poducha była już wymieniana czy też fabrycznie też tak wychodziły ? Interesuje mnie konkretnie to:  To swiadczy raczej o tym ze na grillu i na klapie masz nowsze emblematy (czerwone) bo wlasciciel chcial za pare zloty odmlodzic auto a nie stac go juz bylo na wymiane poduchy na kierownicy za kilkaset zlotych  Nie bylo mixu znaczkow. To tylko takie fanaberie wlascicieli grande. Gorzej by bylo jakby auto faktycznie bylo po 2008 a poducha niebieska, wtedy mozna sie martwic bo auto bylo bite  Sprawdz VIN tego auta. chodziło mi bardziej o widoczną gołym okiem różnicę pomiędzy zaślepką poduszki kierowcy a kolorem obwodu kierownicy. Na zdjęciu widać, że zaślepka jest ciemna(czarna) a obwód kierownicy raczej szary, stąd moje zaniepokojenie... Zastanawiam się czy po prostu nie była wymieniana stąd też pytanie do osób, które mają bezwypadkowe sztuki... A co do nr VIN to jutro jadę obejrzeć (i podłączyć pod ELM 327) wiec będę wiedział coś więcej. Tak czy siak dzięki za podpowiedź 
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#801859 Wysłany:
01 Kwi 2016, 21:08; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Aaaa.... taki byl kontekst pytania, to zle zrozumialem  Kierownice byly rozne, ja mam taka z przeszyciami w 2 typach skory (wersja sport i dynamic jezeli dobrze kojarze) a podstawowe wersje maja wlasnie cala kierownice w jednym typie materialu. Faktycznie, na zdjeciu widac rozjazd kolorystyczny, dobre oko! Moze byc cos na rzeczy.
|
|
Góra |
|
 |
Robs |
#801868 Wysłany:
01 Kwi 2016, 22:06; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Wersja: Lounge
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 22 Paź 2007, Posty: 897 Pomógł: 6
|
Tak ma być.Inny jest kolor wieńca kierownicy, a inny poduszki powietrznej.Najbardziej widać to właśnie wtedy gdy kierownica nie jest obszyta skórą.W przypadku kierownicy skórzanej nie ma takiej różnicy w kolorze.
_________________ TIPO 1.4 95KM Lounge+business szary colosseo (09/2016)
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|