|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
dr gore |
#86171 Wysłany:
29 Sty 2008, 00:16; Temat postu: Początki za kierownicą |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Koło Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 269
|
ile czasu zajęło wam nabranie wprawy? ja jezdze od miesiąca i czuję sie coraz lepiej ale na początku sikałem w majty np na trasie
a jak się czujecie w ruchu miejskim w dużych miastach? nie wyobrazam sobie jazdy po np Poznaniu. Jak wjezdzacie gdzieś gdzie jest trudno macie problemy??
tylko szczerze 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
adi.degora |
#86175 Wysłany:
29 Sty 2008, 00:27; Temat postu: Re: poczatki za kierownicą |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
dr gore napisał(a): a jak się czujecie w ruchu miejskim w dużych miastach? nie wyobrazam sobie jazdy po np Poznaniu. Jak wjezdzacie gdzieś gdzie jest trudno macie problemy?? tylko szczerze 
Heheh  Ja tam w korkach (bo korki to 90% "ruchu miejskiego"  ) czuje sie nieźle , ba , kiedys nawet lubiłem sobie postac w korku  Ale juz mi przeszło.
Mogę stac w korku, przeciskac sie przez zatłoczone ulice, jezdzic objazdami, użerac sie z krawężnikami, NR-kami i wszelkim innym elementem, ale jedno mnie wkurza- bezmyślni kierowcy. Np taki co nie widzi że juz sie nie zmiesci na skrzyzowaniu, i wjeżdza na nie na krzywy ryj zamiast przystanac przed nim. I pozniej ekipa z przeciwnego kierunku w ogóle nie moze ruszyc z miejsca bo sznur idiotów stoi w poprzek na srodku krzyżówki albo ronda. Ostatnio mialem taką sytuację na rondzie Kopernika (dawniej Kaponiera, moze kojarzysz), baba stanęła mi idealnie w poprzek na całej szerokosci pasa. I jeszcze zywo gestykulowała jaki to idiota musial przed nią jechac ze sie nie zmieściła. Nic tylko wysiąsc i natłuc kluczem do kół po łbie.
Nie muszę dodawac ze równie irytujący są kolesie którzy trąbią jak oszalali stojąc za mną na światłach, gdy jako kierowca myślący i przewidujący nie wjeżdzam na rondo widząc że nie ma tam dla mnie miejsca. A matoł z tyłu widzi tylko że zielone światło, i napier****la tym klaksonem do oporu 
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
luk-asz |
#86177 Wysłany:
29 Sty 2008, 00:33; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
adi.degora napisał(a): Nic tylko wysiąsc i natłuc kluczem do kół po łbie.
Ciebie spotkac na drodze to strach 
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#86180 Wysłany:
29 Sty 2008, 00:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
luk-asz napisał(a): adi.degora napisał(a): Nic tylko wysiąsc i natłuc kluczem do kół po łbie. Ciebie spotkac na drodze to strach 
Nie no, do celów zaczepno- obronnych to woże pomiędzy fotelami nogę od taboretu z metalową końcówką  Pasuje jak ulał, jak wyposazenie fabryczne  No i w razie W jeden ruch i mogę trzaskac
Ale przed ewentualnym użyciem w/w sprzętu najpiew dałbym sygnał ostrzegawczy uzywajac klaksonu 
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#86182 Wysłany:
29 Sty 2008, 00:45; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#86197 Wysłany:
29 Sty 2008, 02:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Jazda po "wielkim" zatłoczonym mieście, gdzie korki, światła i tramwaje to naprawdę nie jest nic strasznego dla początkujących kierowców.
Ruchem i tak sterują światła lub korki. Największym zagrożeniem jest brawura i idioci, którzy myślą że ulice to tor wyścigowy. Oraz agresja - na takich mam 0,5m maczetę w firmowym aucie
Ostatnio przekonałem się, że też starsi ludzie. Jakiś dziadek kierował Maluszkiem, używał tylko pierwszych 2 biegów, jego reakcja po zajechaniu drogi dużemu dostawczemu była żadna pomimo trąbienia, pisku opon i kłebu dymu z nich. Gdy kawałek dalej i kilkanaście munut później przypadko znów trafiłem na niego jadącego z naprzeciwka chciałem go przepuścic bo skręcał w lewo. Spowodował korek na kilkaset metrów, nie reagował na moje machanie ręką i mruganie światłami oraz trąbienie tych z jego tyłu. Takiej masakry nie widziałem jeszcze.
A żeby dojść do wprawy to tylko jedna rada, jeździć  Jeździć jak najwięcej i nie bać się wyzwań. Nie jeździć jedną wyuczoną trasą tylko próbować inych.
W swoim przypadku nie pamiętam kiedy nabrałem wprawy [prawko mam 11lat], chociaż pamiętam początki gdy nie widziałem wszystkiego co się działo wokół auta. Pierwszą stłuczkę miałem gdy sadziłem, że jestem debeściak - wszystkiego nie da się przewidzieć.
A sam jestem uważany za b.dobrego kierowcę i już pare osób [chyba z 6] zaraziłem jazdą i podszkoliłem na kierowcę 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#86233 Wysłany:
29 Sty 2008, 10:09; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
Ja mam prawko już prawie 2,5 roku  Niby mało, ale wprawy nabrałem chyba w trakcie kursu, bo od dnia odbioru prawka jeżdżę codziennie bez zadnego stresu. Z początku może nie szalałem, ale cisnąłem z auta jak tylko się dało, wysokie obroty na każdym biegu, od czasu do czasu palenie gumy... Ale mi przeszło (chociaż dalej lubię "dynamiczną" jazdę  ). Póki co bez stłuczek, ale ostatnio mam u siebie niepokojącą tendencję do ćwiczenia techniki w ruchu miejskim  (ręczny, hamowanie prawą nogą itd). Moi znajomi dzielą się na tych, którzy uważają że jestem świetnym kierowcą (i sam się za takiego uważam, a co!  :E:E) i na tych którzy boją się ze mną jeździć 
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
Emef |
#86253 Wysłany:
29 Sty 2008, 11:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 01 Sty 2008, Posty: 107
|
po zdobyciu prawka przez 2 lata nie miałem okazji pojeździć. Pierwsze 3000km zrobiłem Fordem Transitem po holenderskich drogach wszelkiego rodzaju, duże miasto, autostrada, wioski. I to była czysta przyjemność, ludzie są uprzejmi, przestrzegają przepisy, a jeżdżenie dużym, lecz słabym pojazdem uczy pokory  W Polsce zupełnie inaczej trzeba rozważać wszystkie scenariusze, bo kierunkowskazy sporo ludzi uważa jako zbędny gadżet. Przekonałem się niestety niedawno, że niedoświadczony kierowca zachowania własnego pojazdu też nie zawsze może przewidzieć ...
_________________ Fiat Punto I 55 SX 5D bye! Fiat Punto IIFL 60 3D bye! Fiat Bravo 80 16V bye! Fiat Bravo T-Jet 150 Sport
|
|
Góra |
|
 |
Tacowski |
#86259 Wysłany:
29 Sty 2008, 11:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Artur
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 1148 Pomógł: 5
|
Ja już nie pamiętam początków... Wiem że nigdy sie nie bałem bo nie majac prawka juz jezdzilem. Młodzieńcza głupota...
Teraz pracuje jako kierowca i to chleb codzienny....
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#86307 Wysłany:
29 Sty 2008, 13:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Wersja: GT
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
A ja powiem że by złapać ten "dryg" to trzeba przejechać ok 10kkm i potem jest juz tylko z górki
Co do początków to powiem że zaraz po zdaniu prawa jazdy wogóle nie umiałem jeździć  Najpiękniejsze było jak stanełem passatem z przyczepą na środku skrzyżowania bo się zawachałem jechać na żółtym
Co do innych kierowców to jak wiadomo młodzi i gniewni poruszający się w "niemcach" to sa mistrzowie szos i lepiej takich puścić  Ale jeszcze większym niebezpieczeństwem są dziadkowie którzy jadą 60km/h w terenie niezabudowanym, bo wolniej jest bezpieczniej... Co tam że za nim jedzie 30 samochodów i próbują w każdym możliwym mniejscu wyprzedzić... Ważne że dziadek jedzie "bezpiecznie"... Nic tylko stanąc i zabrać kluczyki 
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Lutek |
#86315 Wysłany:
29 Sty 2008, 13:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
"hamowanie prawą nogą itd" Stax a normlanie hamujesz lewa?? Dla mnie hamowanie prawa to norma ja lewa nie umiem bo brak wyczucia.
_________________ Punto 1 1,2(jedno punktowy wtrysk 60Km) 93rocznik 140000km. 3 dzwi.
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#86320 Wysłany:
29 Sty 2008, 13:40; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
|
Lutek napisał(a): STax napisał(a): hamowanie prawą nogą itd Stax a normlanie hamujesz lewa?? Dla mnie hamowanie prawa to norma ja lewa nie umiem bo brak wyczucia.
Hehe, złapałeś mnie na błędzie  , nogi mi się pomieszały  - Ćwiczę lewą 
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
Góra |
|
 |
Góral |
#86323 Wysłany:
29 Sty 2008, 13:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzesiek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 11 Gru 2007, Posty: 123 Pomógł: 1
|
dr gore Na początku trochę ciężko było mi ogarnąć to co się dzieje wokół mnie ale to kwestia przyzwyczajenia, podejścia no i czasu. Na kursie niewiele się nauczyłem ale może to wada "starego systemu".
Jeśli chodzi o duże miasta to jedyne rozwiązanie to podejście na "luzaka" tzn nie martw się na zapas tym że tych aut jest dużo, że praktycznie każdy jeździ "tasując" między innymi autami, itp. Spokój dystans do tego wszystkiego i opanowanie...
Chcesz się doskonalić? Uczęszczaj na Mini-Sprinty, KJSy, trenuj na zamkniętych placach jazdę, poślizgi, hamowanie lewą nogą...
Pozdrawiam
P.S. STax Z całym szacunkiem i bez obrazy ale po 2,5 roku nie da się być jak to określiłeś świetnym kierowcą - mało tego, przez takich "świetnych" kierowców jest najwięcej tragedii...
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#86331 Wysłany:
29 Sty 2008, 14:18; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
|
Góral_ napisał(a): P.S. STax Z całym szacunkiem i bez obrazy ale po 2,5 roku nie da się być jak to określiłeś świetnym kierowcą - mało tego, przez takich "świetnych" kierowców jest najwięcej tragedii...
Hehe, wiedziałem, że ktoś na to zareaguje...
Cóż, nie uważam, że bycie dobrym kierowcą wyraża się przez dzikie wyprzedzanie, jazdę 100km/h po mieście, wymuszanie pierwszeństwa itd. Jedynym przepisem jaki naruszam (notorycznie  ) jest prędkośc poza terenem zabudowanym, ale to robi 99% kierowców. Po prostu zdarzyło mi się już kilka sytuacji, gdzie rolę grał refleks i umiejętności (nie tylko przy jeździe punciakiem) i wychodziłem z nich w 100% cało... Dlatego uważam się za conajmniej dobrego kierowcę  A i pracowałem jeszcze przez pewien czas jako kierowca, więc moje doświadczenie rośnie baaardzo szybko 
Ostatnio edytowany przez STax, 29 Sty 2008, 14:42, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
dr gore |
#86340 Wysłany:
29 Sty 2008, 14:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
to ja dodam jeszcze, że moze dużą rolę odgrywa szczęście. Ja np miałem w mieście kilka sytuacji że gdyby nie samochód jadacy przede mną służący mi za wzór ( bo akurat jechał tam gdzie ja ) to bym wypierniczył już 3 razy np na krzyżówce skręcałem w lewo na żółtym i mi go głowy nie przyszło, że mimo zielonego stosuje się zasadę ze ten co prosto albo w prawo z przeciwka ma pierwszeństwo )
hehe SW Krzysztof czuwa
|
|
Góra |
|
 |
xspeed99 |
#86346 Wysłany:
29 Sty 2008, 14:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gostynin Rejestracja: 25 Sty 2008, Posty: 318
|
Ja prawko mam też coś koło 2.5 roku
Jako pierwsze auto kupiłem po pół roku malucha  W tym czasie pojechałem do niemiec kilka razy i.... zupełna odmiana jak w polsce jeżdzilem max 120 bo czym więcej  To tam prędkośći po autostradzie cos koło 170 i wiecej to norma
Po maluchu kupiłem seata ibizę 1.2 na porshe  (teraz na sprzedanie  ) i nią jeżdzę jakieś półtora roku i zrobiłem coś koło 30 kkm
W sumie zrobilem grubo ponad 100 kkm i nadal wiem że można się czegoś nauczyć bo nigdy nie jest się w stanie przewidzieć wszystkiego na drodze.
Tak jak pisali poprzednicy to trasa jak i miasto ma swoje wady i zalety.
Sporym zagrożeniem są tzw.dresy w porozbijanych wrakach ze znaczkiem bmw czy opla.W mieście trzba uważąc na bardzo dobrych kierowców poruszajacych się autami z napisem taxi  Ci to jeżdzą jak chca.
Ogólnie trzeba bardzo uważąć i jeżdzić jak najwięcej
Bo wtedy łapiesz sporą wiedzę przydatna na drodze 
_________________ Było
126p el
ibiza 1.2 system porsche
ibiza 1,5 system porsche
punto mk1 1.1
Jest vectra B 1.8 16V
Piszę poprawnie po polsku.
Masz jakiś problem dotyczący auta??od tego jest forum
gg zostawmy ewentualnym interesom.
|
|
Góra |
|
 |
Dela |
#86348 Wysłany:
29 Sty 2008, 14:55; Temat postu: |
|
 |
Swój chłop |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 27 Wrz 2007, Posty: 930
|
ja mam prawko od dwóch tygodni, więc póki co niewiele mogę powiedzieć...
U mnie na jazdach wyglądało to tak, że jeździłem mało dynamicznie, nie byłem pewien manewrów które chciałbym wykonać, no i ogólnie jeździłem bardzo nieuważnie, byłem jakiś taki roztargniony. Natomiast sądzę, że po odebraniu prawa jazdy nabrałem jako takiej pewności siebie, zawsze upewniam się czy napewno mogę jechać, oczywiście autko nie jest przeze mnie zamulane (oczywiście tylko wtedy kiedy mogę sobie na to pozwolić, wiem że nie spowoduję zagrożenia).
Jazda na mieście jest dla mnie raczej bezproblemowa...
adi.degora napisał(a): ba , kiedys nawet lubiłem sobie postac w korku ... ja to teraz mam, hehe
A trasa ? jeszcze trochę za mało kilometrów po trasie przejechałem, nie jestem jeszcze (jeśli można tak powiedzieć) przyzwyczajony do prędkości rzędu 100-120 km/h... ale to przejdzie po przejechaniu kilkuset km
No, póki co to chyba byłoby na tyle 
_________________ Grafitowy Mk1 1.1S (LPG) '98 <- zapraszam Pomarańczowy Mk2 1.2 16V ELX '00 <- zapraszam
|
|
Góra |
|
 |
dr gore |
#86388 Wysłany:
29 Sty 2008, 17:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
za to dla mnie trasa to cos co lubie bardzo. Pykam sobie 100kmh i jest git
nawet zero stresu ( chociaz musze przyznac ze znam mój odcinek dom - szkoła na pamięć i nigdzie indziej na trasie nie jechałem )dopiero w miescie sie doluje jak dojezdzam - stop jedynka stop jedynka dwójka stop korek rondo i tłok ........
|
|
Góra |
|
 |
Tacowski |
#86394 Wysłany:
29 Sty 2008, 17:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Artur
Silnik: 1.2 8V 73KM
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 1148 Pomógł: 5
|
Zapraszam do Gdyni w godzinach szczytu.
Wtedy wlaczasz bieg N i stoisz  Pełen luz 
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#86438 Wysłany:
29 Sty 2008, 20:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
STax napisał(a): Cóż, nie uważam, że bycie dobrym kierowcą wyraża się przez dzikie wyprzedzanie, jazdę 100km/h po mieście, wymuszanie pierwszeństwa itd. To znaczy, że swieży pokursant jest dobrym kierowcą, bo nie szaleje, nie wyprzedza itp
Ja uważam, że dobry kierowca to ten co przejechał pół miliona kilometrów bez stłuczki.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#86450 Wysłany:
29 Sty 2008, 20:50; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
|
Tezet1956 napisał(a): STax napisał(a): Cóż, nie uważam, że bycie dobrym kierowcą wyraża się przez dzikie wyprzedzanie, jazdę 100km/h po mieście, wymuszanie pierwszeństwa itd. (1)To znaczy, że swieży pokursant jest dobrym kierowcą, bo nie szaleje, nie wyprzedza itp (2)Ja uważam, że dobry kierowca to ten co przejechał pół miliona kilometrów bez stłuczki.
ad1. - chodziło mi o to, że tak chyba uważa większość "szybkich i wściekłych" w golfach, bmw i itd, którzy właśnie tak jeżdżą
ad2. - mógł po prostu mieć szczęście  Albo jeździć gdzieś, gdzie jest mały ruch... Doświadczenia nie da się sprowadzić do ilości przejechanych kilometrów czy lat posiadania prawa jazdy...
|
|
Góra |
|
 |
Mirko |
#86488 Wysłany:
29 Sty 2008, 21:53; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Stalowa Wola/Poznań Rejestracja: 09 Gru 2007, Posty: 42
|
a ja... a ja po prostu kocham prowadzić samochód
_________________ Szerokiej drogi!
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#86489 Wysłany:
29 Sty 2008, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
|
|
Góra |
|
 |
xspeed99 |
#86490 Wysłany:
29 Sty 2008, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gostynin Rejestracja: 25 Sty 2008, Posty: 318
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#86508 Wysłany:
29 Sty 2008, 22:38; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Mikołaj
Samochód: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 1476
|
Ja wprawę nabieram na Italjecie i całkiem nieźle mi idzie. Nie stwarzam problemów, a wybieram się czasem do tak ruchliwego miasta, jakimi są Katowice ;-).
_________________ Moja Vectra.
 Pozdrawiam! Do zobaczenia na drogach!
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|