|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 15:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
biegan259 |
#193428 Wysłany:
24 Lis 2008, 18:47; Temat postu: problem z punciakiem POMOCY |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Opole Rejestracja: 24 Lis 2008, Posty: 3
|
witam moze ktos mi pomoze mam punciaka 1100 95r. + LPG kiedys praklo mi paliwa i prawdopodobnie zapowietrzyla mi sie pompa paliwa. nie wiem jak to jest mozliwe ale od tego czasu jezdrze i odpalam na samym gazie. az do teraz zrobilo sie zimniej punciak odpala bez problemu z rana troche kopci na bialo na poczatku jak jest zimny przy dojechaniu do skrzyzowania i chamowaniu gasnie i ciezko odpala ale gdy juz sie zagrzeje to problem znika. w czym jest problem czy wystarczy zebym wymienil pompe paliwa i bedzie ok czy cos jeszcze dzieki za pomoc
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Daniels |
#193456 Wysłany:
24 Lis 2008, 19:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 24 Maj 2008, Posty: 309
|
To w końcu ty opisujesz o paliwie czy o gazie bo z opisu cie nie zrozumjałem , ciezko ci odpala na benzynie czy na gazie?
_________________ Śpiesz się powoli.
PUNTO 1.2 75km ELX 5D 1995-1996
|
|
Góra |
|
 |
biegan259 |
#193464 Wysłany:
24 Lis 2008, 20:01; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
odpala i jezdi tylko i wylacznie na gazie tylko ostatnio cos jeszcze zaczal szarpac
|
|
Góra |
|
 |
tjsz |
#193638 Wysłany:
25 Lis 2008, 10:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Giżycko Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 129
|
Z paliwem to musisz pogrzebac i posluchac czy przy przekreceniu kluczyka pompa paliwa pompuje i robi taki pyk  .
A to ze ciezko Ci odpalic na gazie na zimnym silniku po zgasnieci to jest wina gazu i zimnych swiec. Gaz jest na tyle zimny, ze gdy silnik zgasnie (jak swiece sa jeszcze zimne) to sie mocno osadza na swiecach, a do tego zimnosc na podworku - i to jest wlasnie powod ciezkiego odpalania na zimno po zagaszeniu silnika.
Jak robilem tak (jak mialem UNO na LPG) ze przed zgaszeniem przelaczalem na benzyne i po chwili gasilem....Pomagalo...
Szerokosci!!
_________________ Pozdrawiam:
TOmcio
Punto I 1.1S benzyna, 1998
|
|
Góra |
|
 |
biegan259 |
#193771 Wysłany:
25 Lis 2008, 17:12; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
ale u mnie bezyny wogole nie ma i jedzdzil i odpalal na samym gazie dzis wyjechalem z garazu odpalil od razu przejechalem z 200m zgasl i nie odpalil wrocilem z pracy i odpalil od razu i puzniej znowu zgasl co to moze byc pompa paliwa wogole nie dziala chyba
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#193788 Wysłany:
25 Lis 2008, 17:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Jak się nie stosujesz do zasad używania instalcji gazowych to tak masz.
Nie używasz benzyny, to pompa paliwa nie ma znaczenia, bo ona pompuje benzynę, nie gaz.
Jest zimno, a na gazie powinno się jeździć jak silnik jest ciepły. Na zimnym silniku może ci po prostu parownik zamarzać.
Uruchom instalację paliwową, odpalaj na benzynie, a potem przechodź na gaz.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
panjavor |
#193819 Wysłany:
25 Lis 2008, 19:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Skarżysko Rejestracja: 08 Kwi 2008, Posty: 403
|
na zimnym silniku przy temperaturze jaka panuje obecnie na dworzu gaz nie jest w stanie sie rozprezyc stad ciezkie odpalanie auta. Jezeli w baku nie masz w ogole benzyny to pompa mogla sie zatrzec gdyz jest ona chlodzona wlasnie paliwem  . Sasiad ma poldka na gaz i jego metoda jest taka: gotujesz wode, idziesz z garczkiem i scierka do garazu czy na parking gdzie trzymasz auto zanurzasz scierke w goracej wodzie i kladziesz na parownik. Odpalasz auto. W zeszkym roku jako jedyny odpalal w ten sposob na gazie przy mrozach siegajacych 30 stopni
Cytuj: Uruchom instalację paliwową, odpalaj na benzynie, a potem przechodź na gaz.
to jest najlepsze wyjscie z sytauacji  silnik nie jest bardzo ekploatowany nie zuzywa sie tak szybko i wiesz ze zawsze dojedziesz w razie awarii ktoregos z ukladow zasilania 
_________________ #1 Mercedes-Benz W123 '77, Niech mu Ruda lekką będzie...
#2 Fiat Punto '96
#3 Yamaha XJ 600 Diversion '92
Puntolotek 1,2 SX 60HP Rosso Swift
--------------------------------------------------------
Twoja pierwsza próba wymuszenia pierwszeństwa może być moją ostatnią....
-=Panjavor=-
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|