You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 18:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 988 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Następna
Autor Wiadomość

Post #217899 Wysłany: 11 Lut 2009, 11:37; 
 Temat postu:
Puntoświr

Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
olos47 napisał(a):
Czy ktoś może mi powiedzieć, które ASO we Wrocławiu lub w Siedlcach i okolicy znają problem stukania zawieszenia i wadliwych odbojników?? Chciałbym uniknąć kilku wizyt w ASO (nie mam na to czasu) i załatwić temat za jedną wizytą, najszybciej jak się da. :?: o_O

We Wrocławiu nie radzę. No, może ten na Robotniczej ale na jego temat słyszałem kilka mało pochlebnych opinii. 66 kilometrów autostradą dalej masz serwis w Legnicy- zaraz przy zjeździe z autostrady. Problem znają- dwie godziny roboty i po bólu.

Post #217900 Wysłany: 11 Lut 2009, 11:37; 
 Temat postu:
Admin
Awatar użytkownika

Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk
Dzióbel napisał(a):
(W dniu wczorajszym zapoznałem z tym wątkiem pracownika FAP.....)

FAP po zapoznaniu się z tym wątkiem poczynił odpowiednie kroki. Zapraszamy wszystkich do serwisów w celu umówienia się na wymianę nowych - nie wadliwych odbijaczy. ASO znają temat....
Gdyby jednak okazało się, że któreś z ASO nie znało problemu, to poproszę o info na PW.

Tyle.....

:wink:

Post #217902 Wysłany: 11 Lut 2009, 11:41; 
 Temat postu:
Puntoświr

Dzióbel napisał(a):
Dzióbel napisał(a):
(W dniu wczorajszym zapoznałem z tym wątkiem pracownika FAP.....)

FAP po zapoznaniu się z tym wątkiem poczynił odpowiednie kroki. Zapraszamy wszystkich do serwisów w celu umówienia się na wymianę nowych - nie wadliwych odbijaczy. ASO znają temat....
Gdyby jednak okazało się, że któreś z ASO nie znało problemu, to poproszę o info na PW.

Tyle.....

:wink:

Wiadomości z pierwszej ręki :?:
:mrgreen:

Ja nadal nie otrzymałem od nich pisma.

Swoją drogą to nigdzie nie ma oficjalnej o tym informacji a mają środki przekazu (czytaj internet) by się z użytkownikami swoją wiedzą podzielić.

Post #217905 Wysłany: 11 Lut 2009, 11:52; 
 Temat postu:
Admin
Awatar użytkownika

[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 11:52 am ]
Cytuj:
Swoją drogą to nigdzie nie ma oficjalnej o tym informacji

wkrótce podam jeszcze kod naprawy....choć nie jest to konieczne w tym momencie.....
informacja jest ..... na www.fiatpunto.com.pl

Post #217907 Wysłany: 11 Lut 2009, 11:57; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK
Dzióbel jeżeli możesz to podaj ten kod jeszcze raz. Dzisiaj lub jutro wybieram sie do ASO z tym problemem. ASO "DARIMEX" w Siedlcach twierdzi, że pierwsze słyszy o problemie - pewnie beda z nimi klopoty :(

Post #217913 Wysłany: 11 Lut 2009, 12:07; 
 Temat postu:
Puntoświr

Cytuj:
informacja jest ..... na www.fiatpunto.com.pl

:hahaha:

olos47 kod naprawy jaki podał kolega Bronek to W24.

Post #217919 Wysłany: 11 Lut 2009, 12:37; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Dzwonilem dzisiaj do ASO "DARIMEX" w Siedlcach - powiedzieli mi ze jest jakas akcja serwisowa i zeby podjechac to sprawdza czy moje auto jest nia objete. Troche glupie gadanie bo nawet jak nie jest a w aucie stuka i samochod jest na gwarancji to i tak musza zrobic. No ale sie zobaczy w najblizszych dniach czy ASO rozwiaze problem. :E

Post #218115 Wysłany: 11 Lut 2009, 22:59; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: mazury
MiSiOn napisał(a):
olos47 kod naprawy jaki podał kolega Bronek to W24.

W informacji o wykonanej naprawie u mnie też jest wpisany kod W24.
Od wczoraj błoga cisza, przejechałem 150km, po trasie kilka przejazdów kolejowych na których waliło niemiłosiernie, teraz cisza!!!!

Post #218193 Wysłany: 12 Lut 2009, 00:53; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Zbrosławice
Kod W24 nic nie znaczy. Ja miałem kilka wad usuwanych i na każdym jest napisane W24.

Post #218335 Wysłany: 12 Lut 2009, 18:41; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Niestety, nie wszystkie ASO wiedza o problemie z odbojnikami. 'DARIMEX" w Siedlcach na ul. Terespolskiej np. nie wie i dalej rzna glupa. Patalachy totalne, az zal komentowac!!! :evil:

Post #218576 Wysłany: 13 Lut 2009, 12:00; 
 Temat postu:
Puntoświr

Niestety od wczoraj nie mogę się dodzwonić do Pana w FAP, który się zajmuję sprawą. Teoretycznie pismo z odpowiedzią powinno już być gotowe i wysłane (poczta oczywiście działa jak działa) ale dla usprawnienia procesu komunikacji chciałem, by przesłano mi to na maila. Niestety nie podnoszą telefonu :?

Post #218577 Wysłany: 13 Lut 2009, 12:02; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Ja też się kontaktowałem. Dostałem odpowiedź na maila. Niestety az do wczoraj 12 lutego ASO z którymi mialem do czynienia dalej nie wiedza o problemie. :(

Post #218642 Wysłany: 13 Lut 2009, 16:18; 
 Temat postu: Re: Stukające zawieszenie z przodu. UWAGA!!!
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Lublin
Cholera, a ja się poważnie zastanawiam nad wywaleniem swoich oszczędności na nowego GP - w wersji Dynamic 1,4 16V lub właśnie Estiva B&M 1,4 8V... :roll: Po przeczytaniu Waszych postów widzę, że muszę się zastanowić jeszcze raz i dobrze przemyśleć ewentualny wybór... :shock: Wady typu źle działających spryskiwaczy lub parujących reflektorów byłbym jeszcze w stanie zaakceptować, ale notoryczne i nagminne stuki w zawieszeniu, to już nie jest "pikuś"... :?
MiSiOn - gratuluję rozkręcenia tematu i wytrwałości!
Pzdr!

Post #218647 Wysłany: 13 Lut 2009, 16:32; 
Puntoświr

pepe napisał(a):
Cholera, a ja się poważnie zastanawiam nad wywaleniem swoich oszczędności na nowego GP - w wersji Dynamic 1,4 16V lub właśnie Estiva B&M 1,4 8V... :roll: Po przeczytaniu Waszych postów widzę, że muszę się zastanowić jeszcze raz i dobrze przemyśleć ewentualny wybór... :shock: Wady typu źle działających spryskiwaczy lub parujących reflektorów byłbym jeszcze w stanie zaakceptować, ale notoryczne i nagminne stuki w zawieszeniu, to już nie jest "pikuś"... :?
Pzdr!

Powiem Ci, że jak na razie cała sprawa przypomina mi walkę z wiatrakami, ale się nie poddaję.
Ja nadal widzę i uważam, że GP jest jednym z lepszych samochodów w swojej klasie zarówno rynkowej jak i cenowej. To zaś utwierdza mnie w przekonaniu, że obecnie auta produkuje się po to by się one psuły. I coraz bliżej jestem zdania, że mimo olbrzymich możliwości jakie daje gwarancja i "niezgodność towaru z umową" to tak na prawdę nic one nie dają. Zgodzę się, że stuki w moim i innych przypadkach zostały usunięte w ramach gwarancji, ale co z tego jak zaraz (u mnie na szczęście nie) pojawiają się nowe np. z tyłu.

Post #218656 Wysłany: 13 Lut 2009, 16:58; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Lancia Delta
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie
Nie myślcie sobie, że inne firmy produkują cudowne samochody. W firmie w której pracuję są służbowe Aurisy. Oczywiście nowe. W kilku już wymieniali poduszki w tylnym zawieszeniu przy przebiegu między 10kkm-15kkm z powodu niemiłosiernych stuków. A przecież Auris jest droższym autem od GP. W końcu to kompakt. I do tego jaki brzydki. Mój znajomy ma ostatnie Clio i również te same problemy z zawieszeniem co użytkownicy GP.

Ford Fiesta MK7 GoldX 82KM (2011)
Jest:
Ford Fiesta MK7FL EcoBoost 125KM (2012)<<<link
Lancia Delta MOMO 1,9TT Boosted by Cinek (2013)<<<link
Seicento 1,1MPI (2005)

Post #218659 Wysłany: 13 Lut 2009, 17:21; 
 Temat postu:
Puntoświr

Tomo napisał(a):
Nie myślcie sobie, że inne firmy produkują cudowne samochody. W firmie w której pracuję są służbowe Aurisy. Oczywiście nowe. W kilku już wymieniali poduszki w tylnym zawieszeniu przy przebiegu między 10kkm-15kkm z powodu niemiłosiernych stuków. A przecież Auris jest droższym autem od GP. W końcu to kompakt. I do tego jaki brzydki. Mój znajomy ma ostatnie Clio i również te same problemy z zawieszeniem co użytkownicy GP.

To niestety potwierdza moją opinię wyżej. Jeśli chodzi o Toyotę to uważam, że najlepszym jej produktem była Corolla, której produkcję zakończono bodajże w 2006 roku.

Post #218660 Wysłany: 13 Lut 2009, 17:23; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz
MiSiOn napisał(a):
To niestety potwierdza moją opinię wyżej. Jeśli chodzi o Toyotę to uważam, że najlepszym jej produktem była Corolla, której produkcję zakończono bodajże w 2006 roku.

właśnie czytam, że kolejne 15 000 Yarisek znowu musi iść do serwisu :/

było :/
Fiat Punto Sporting 1.2 16v 80KM
Fiat Bravo Dynamic Sport 1.4 T-Jet 16v 120KM
Fiat Seicento Sound almost Sporting 1.1 8v 54KM
Suzuki SX4 Comfort 1.6 16v 120KM

Post #218665 Wysłany: 13 Lut 2009, 17:44; 
Puntoświr

Miejscowość: ze Śląska ;)
pepe napisał(a):
Pzdr!

Wg mnie nie masz się czym przejmować.
Wszystko co jest produkowane ma swoje fabryczne wady: od samochodów (wszystkie), przez rowery (większość), pociągi (FLIRT - EN75 - fabrycznie 'zwalone' falowniki,zawieszenie, trzeszczące wnętrze itp...), ubrania, biżuterię, komputery (procesory, dyski...), telewizory, lodówki... można by nocami i dniami wymieniać... podałem przypadki, które na co dzień zauważam... oczywiście w 100% wady te można naprawić.

Kolega napisał wyżej, że nawet jak naprawi się przednie zawieszenie to zacznie stukać tylne - przy 'naprawie' przedniego możemy od razu zwrócić się z 'nasmarowaniem tyłu' (podobno to pomaga...)... jeśli nie - pojedziemy 2 raz...

Z tego co wiem, to nawet w Audi A3 są problemy z zawieszeniem, Fordy Mondeo praktycznie wszystkie wersje mają problemy (głownie z silnikami) i to nie takie 'błahe' jak zawieszenie, w Almerze parują reflektory, 1.8 bierze olej, Fiesty mają problemy z zawieszeniem i rdzą...itp...itd... są to przypadki (jak wyżej pisałem) z którymi się spotykam na co dzień - u znajomych, rodziny, sąsiadów...

Post #218667 Wysłany: 13 Lut 2009, 17:55; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Dokladnie. Problem nawet nie tyle z autem bo te odbojniki nie maja wplywu na bezpieczenstwo. Poprostu ich praca jest denerwujaca. Poza tym autko naprawde fajne do jezdzenia.
Dla przykladu powiem ze w moim drugim aucie skodzie tez sie nie obylo bez paru wizyt w ASO na gwarancji. A auto znacznie drozsze niz GP :lol: Inna rzecza jest niekompetencja ASO i podejscie do klienta - to niestety zniecheca

Post #218669 Wysłany: 13 Lut 2009, 17:59; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Cytuj:
Wszystko co jest produkowane ma swoje fabryczne wady: od samochodów (wszystkie), przez rowery (większość), pociągi (FLIRT - EN75 - fabrycznie 'zwalone' falowniki,zawieszenie, trzeszczące wnętrze itp...), ubrania, biżuterię, komputery (procesory, dyski...), telewizory, lodówki... można by nocami i dniami wymieniać... podałem przypadki, które na co dzień zauważam... oczywiście w 100% wady te można naprawić.

Kolega napisał wyżej, że nawet jak naprawi się przednie zawieszenie to zacznie stukać tylne - przy 'naprawie' przedniego możemy od razu zwrócić się z 'nasmarowaniem tyłu' (podobno to pomaga...)... jeśli nie - pojedziemy 2 raz...

Z tego co wiem, to nawet w Audi A3 są problemy z zawieszeniem, Fordy Mondeo praktycznie wszystkie wersje mają problemy (głownie z silnikami) i to nie takie 'błahe' jak zawieszenie, w Almerze parują reflektory, 1.8 bierze olej, Fiesty mają problemy z zawieszeniem i rdzą...itp...itd... są to przypadki (jak wyżej pisałem) z którymi się spotykam na co dzień - u znajomych, rodziny, sąsiadów...

Z tego wynika, że wszystko to szrot, ścierwo, które nie powinno wyjść z fabryki. Bo, niech mnie ktoś poprawi jeżeli nie mam racji, ale nie po to kupujemy NOWE rzeczy by je co chwilę naprawiać. Czyż nie ?

Post #218673 Wysłany: 13 Lut 2009, 18:02; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Po interwencji w FAP dzisiaj dzwonili i przepraszali z ASO i jak tylko przyjda nowe odbojniki to zadzwonia i zaprosza na wymiane. Mialem auto w wersji na rynek Austriacki i dostalem instrukcje i reszte papierow po niemiecku. Blue&Me mowil po niemiecku. Nic nie mogli z tym zrobic. Dzisiaj nagle wszystko sie dalo-sa papiery po Polsku i Blue&Me mowi po Polsku.
Wniosek?? Jak sie ich nie zj....ie to cie maja w dupie!!! :evil:

Post #218676 Wysłany: 13 Lut 2009, 18:09; 
 Temat postu:
Puntoświr

Miejscowość: ze Śląska ;)
Diav napisał(a):
Cytuj:

Z tego wynika, że wszystko to szrot, ścierwo, które nie powinno wyjść z fabryki. Bo, niech mnie ktoś poprawi jeżeli nie mam racji, ale nie po to kupujemy NOWE rzeczy by je co chwilę naprawiać. Czyż nie ?

Trochę prawda, trochę nie.

To, że nowe rzeczy kupujemy po to, aby ich nie naprawiać - ok.
W sumie i tak lepiej wychodzimy kupując nowe rzeczy - gwarancja...

To, że szrot i ścierwo - nie do końca ;)

Post #218692 Wysłany: 13 Lut 2009, 18:55; 
 Temat postu:
Admin
Awatar użytkownika

olos47 napisał(a):
Po interwencji w FAP dzisiaj dzwonili i przepraszali z ASO i jak tylko przyjda nowe odbojniki to zadzwonia i zaprosza na wymiane. Mialem auto w wersji na rynek Austriacki i dostalem instrukcje i reszte papierow po niemiecku. Blue&Me mowil po niemiecku. Nic nie mogli z tym zrobic. Dzisiaj nagle wszystko sie dalo-sa papiery po Polsku i Blue&Me mowi po Polsku.
Wniosek?? Jak sie ich nie zj....ie to cie maja w dupie!!!

Cieszy mnie to bardzo że teraz się udało...;)
Gdyby ktoś miał jeszcze problemy z ASO, które nie orientuje się w temacie to poproszę o PW....
nadmienię, że ASO dopiero zamawia te nowe odbojniki....więc trzeba uzbroić się w cierpliwość...

Post #218696 Wysłany: 13 Lut 2009, 19:02; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Adam
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok
No ja uważam, że to nie wina Salonów, i nie samej marki Fiata, tylko tego matoła co robił mieszankę pcv-guma na te odbojniki, i wogóle, powinni dawać więcej "gumy" do naszych plastików, nie trzeszczały by tak. Ostatnio miałem okazję rozmawiać z gościem co prowadzi L-kę, narzekał na Grande i mówił, że poprzednia jego Flota Mk2 była nieboo lepsza. Nie chciał odpowiedzieć co mu się dzieje z tymi Grande'ami, może chodzi o te wymiany całych kolumn kierowniczych i innych Klamek..

Moja obecna "Kropka" :mrgreen: >>

Grande Punto 1.4 8v 77km od poniedziałku do piątku
i mały uzupełniacz Ssangyong Actyon 2.0XDI na weekendowe wypady i inne szaleństwa!

1. Moja była kropka najlepsza zielona kropka.

Autko Nr1. >> Punto 2 1.2 8V 60KM 2001r. + LPG

topic1438.html

Moja była Alfa 156 Sportwagon - Autko Nr 2

Autko Nr2. Czarna jak Hell, Włoszka. >> Alfa 156 SportWagon 1.9 JTD 115KM :)

http://adas.w.tkb.pl/Alfa156/

Dla osób z forum służę darmową diagnostyką Fiat EcuScan - OBD2, oraz diagnostyką każdego innego auta posiadam uniwersalny dobry skaner.

Post #218714 Wysłany: 13 Lut 2009, 19:54; 
 Temat postu:
Puntomaniak

Miejscowość: wlkp
No to teraz ja podsumuje tydzień temu pojechałem drugi raz ze stuklami w przednim zawieszeniu do innego ASO niż byłem poraz pierwszy, zdiagnozowali wadę i kazali czekać aż przyjdą częśći, wczoraj zadzwonili i umówiłem się na dzisiaj na wymianę odbojników.
Godzinę temu odebrałem auto i co ??????? kto zgadnie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 988 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)