You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 24 Kwi 2025, 05:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość

Post #384159 Wysłany: 30 Lip 2010, 10:51; 
 Temat postu:
Monkey Mod
Awatar użytkownika

Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk
te reflektory to taka kaszana,że aż się niedobrze robi :?
psuje wygląd auta ...

Image<-- Punto II FL 1.2 16V
:E Essence Of Shine :E
https://www.facebook.com/EssenceOfShine/

Post #384166 Wysłany: 30 Lip 2010, 11:20; 
 Temat postu:
Rabarbar
Awatar użytkownika

Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole
Thomas napisał(a):
te reflektory to taka kaszana,że aż się niedobrze robi

Reflektory jak reflektory, ale ogólnie ten zderzak nie pasuje do całości swoją masywnością, ja rozumiem, że miejsce na intercooler musi być, ale wizualnie ble :roll:

obecnie:
http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm
Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01'
Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'

było:
Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94'
BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96'
Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92'
BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96'
Skoda 120L 52KM 82Nm 89'

Post #384173 Wysłany: 30 Lip 2010, 11:52; 
 Temat postu:
Mr Schaft
Awatar użytkownika

Imię: Sławek
Samochód: Punto II 3d
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Pszczyna
jak bys mial stax 600 kuni pod maska to nie zwracalbys tak uwagi na to.. jak to sie mowi... function over fashion ;]

Post #384361 Wysłany: 30 Lip 2010, 22:47; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
1. reflektory mialy miec czarny srodek innych niestety nie bylo. Seria jest srebrna
2. Zderzak inny nie wchodzi IC jest tak wielki ze seria czy jakies od RSa nie podchodzily. Nik nie chcial ladowac 2 kola w zderzak i robic go na zamowienie, a ten kupil za 300zl .

Najwazniejsze dla Nikolasa bylo zrobic bezawaryjne auto ktore bedzie robilo srednie 11s/400m wyglad nie byl az tak wazny dlatego body jest jakie jest

Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice

Post #384833 Wysłany: 02 Sie 2010, 14:52; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Miejscowość: SO
Mycie w myjni ręcznej.
Potem glinka Spray & Clay Sonax.
Wosk czarny koloryzujący Nano+ Autoland (odradzam! więcej nie kupię) nakładany gąbką i polerowany ręcznikami z mikrofibry Sonax.
Image
Image

---
Mitsubishi Galant EA3W 1999 http://fiatpunto.com.pl/post343728.html#343728
Image

Post #384835 Wysłany: 02 Sie 2010, 15:01; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

nom wygląda fajnie, ale daj jakieś foto tak max pod słońce (mocną lampe) po kątem ok. 75stopni.
Glinka zrobiła robote, wosk do kitu to prawda

Post #384838 Wysłany: 02 Sie 2010, 15:14; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Łoj, nie chcecie tego oglądać. Jak to zobaczyłem na filmie, przeszedłem 4 zawały pod rząd.
:cry:

Image

---
Image

Post #384843 Wysłany: 02 Sie 2010, 15:55; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

voytech to ten sam lakier wypucowany tą glinką sonaxa i woskiem autoladna?

Post #384890 Wysłany: 02 Sie 2010, 19:19; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Ten sam. :cry:
Drugie ujęcie robione bodaj 2 dni później kamerą HD.
Boli mnie ten widok strasznie. Co ciekawe, dopiero kamera pod światło ujawniła ogrom zniszczenia. Gołym okiem widać rysy, ale nie aż tak bardzo.
Sam się nie chcę brać za pasty ścierne, gdyż nie ufam własnym zdolnością manualnym. Na profesjonalną usługę jak na razie mnie nie stać, więc radzę sobie jak mogę.

---
Image

Post #384897 Wysłany: 02 Sie 2010, 19:48; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

voytech no ja aż tak mocno niemam ale też mnie to boli.. noo i też niestać mnie na polerke profi. a sam to sie nie zabieram.
Narazie będe zamawiał kilka produktów które powinny pomóc na te rysi. Chcesz to kup MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND lub SwirlX (to są bardzo dobre i mocne pasty ścierne) i powinny pomóc, albo jak chcesz to poczekaj jak mi wyjdzie robota M.U.C. Na to oczywiście jakiś wosk. Między tym fajnie by było jeszcze nałożyć coś co wypełniło by ryski które zostaną np AutoGlym SRP. Ja nie zamawiam tego bo po pierwsze kasy niemam aż tyle a po drugie zamachał bym sie MUC+SRP+wosk :)

Post #384904 Wysłany: 06 Sie 2010, 10:42; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Patryk
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Miejscowość: Mysłowice
Dzisiaj miałem doczynienie z Turtle Wax Safe Cut ;) powiem że na lakierach Renault daje rade , kumpel miał bok przetarty i zrobiłem widać tylko te rysy które są do gołego zdeśa :D na swirle też dawał rade ;D

[ Dodano: 06 Sie 2010 10:42 ]
Dzisiaj ponownie biorę się za skodę , II etap usuwania swirli ;D zobaczymy co z tego wyniknie potem foty :)

Post #386089 Wysłany: 15 Sie 2010, 08:46; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Dobra bo widze ze zaczyna sie robic tutaj atmosfera placzu ;) Pisalem juz wielokrotnie, na kosmetkac nie ma co oszczedzac, kupi sie jakis smietnik za 30zl ( nie wiem ile ta glinko cos tam kosztowala ) i potem takim czyms zrobi krzywde na lakierze. Ja testowalem Glinke SmartWax na Passacie ktory ma tak slaby lakier ze jak spadl na niego lisc i polezal dwa dni zrobil sie po nim slad. Glinkujac Passatowy lakier smartwaxowa glinka zrobilem kilka bardz ale bardzo delikatnych rysek. Jest to nieuniknione, nawet przy bardzo delikatnej pracy.

Takze Panie i Panowie, jesli chcecie kupic jakis srodek i ma byc on dobry nie oszczedzajcie az tak kasy. Lepiej dozbierac i kupic raz a dobrze.

[ Dodano: 15 Sie 2010 08:46 ]
W piatek zaczalem prace nad korekta lakieru w Porsche 911. Poniewaz wlasciciel musial odebrac samochod w sobote o 12 mialem niewiele czasu. Samochod przeszedl korekte dwoma pastami. Najgorsze bylo glinkowanie, samochod byl tak uswiniony ze zajelo mi to 4godziny :/ Ze wzgledu na brak czasu wlasciciel prosil aby felgami zajac sie tylko wtedy kiedy lakier bedzie gotowy. Niestety czasu nie starczylo na dopieszczenie felg

Wykonane zabiegi:

1. Mycie metoda 2 wiader
2. glinkowanie
3. Korekta 2 pastami + polerowanie lamp
4. Cleaner
5. Czyszczenie koncowek wydechu
6. Sealant
7. Wosk Concours

Prace trwaly ok 15-16h

Efekt: Ja bylem zadowolony po tym co u dalo mi sie osiagnac tylko dwoma pastami, ok 60-70% wiekszych zarysowan zniknelo. Wlascicielowi najbardziej podobalo sie to ze lakier zaczal blyszczec i nie byl juz taki podmatowiony.

Lewy tylny blotnik
Image

Lewe drzwi
Image

Dupka. Nie wiem co bylo robione na tym zderzau :/
Image

Dach. Nienawidze takich z szyberdachem :/
Image

Prawy tylny blotnik. Cos dziwnego sie na nim dzialo. Pol/Pol
Image

Maska
Image

Wydech, jak widac byl brzydki
Image

Tylne lampy
Image

Fotki po wykonanym zabiegu
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Valeting, Detailing, czyszczenie srodka samochodu. ZAPRASZAMY Warszawa, Bydgoszcz i okolice

Post #387757 Wysłany: 15 Sie 2010, 09:13; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Patryk
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: Mysłowice
Wszystko ładnie ;) teraz z kosmetykami zaszaleję bo Turtle Wax'y już przestały robić fajny efekt na lakierze .... Teraz zamówię Zestaw z Meguiar's :)

Post #387759 Wysłany: 25 Sie 2010, 12:03; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

ja sie zastanawiam nad woskiem zymol ale to koszt 500zl. Poki co kupilem b dobre zabezpieczenie lakieru przed UV i ptasmi kupami. Co najgorsze pachnie jak najgorsza chemia :/ Humor poprawia cleaner Zymol hd, zapach jak i kolor czekoladowy. Nawet moja polowica powiedziala ze Prosiak pachnie czekolada, jak weszla do garazu podczas mojej pracy :P

[ Dodano: 22 Sie 2010 09:22 ]
W piatek nastapilo dokonczenie prac Prosiakowych. Wlasciciel mnie wezwal na wyczyszczenie skor. Praca trwala 2h i wyszlo calkiem zacnie. Niesety skory byly tak zniszczone ze zeby wygladaly jakotako trzeba jeszcze kilku zabiegow :/

Image

Image

[ Dodano: 25 Sie 2010 12:03 ]
UWAGA!!!

Okazalo sie ze miernik lakieru ktorym pracowal jest o kant dupy, wartosci kotre pokazywal byly duuuuzo zawyzone. Przykladowo korekta 3 pastami na samochodzie marki Hyundai Coupe wykazala na profesjonalnym mierniku ubytek ok 3um lakieru. Doatkowo dokladajac do tego najmocniejsza paste 3M lakieru zeszlo do 6um, z w/w samochodu. Fotki samochodu zamieszcze niedlugo. Takze Wartosci pokroju 20-30um moza wsadzic w bajki ( naszczescie )

Post #390783 Wysłany: 25 Sie 2010, 22:00; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: w-m
Kamilbike co byś polecił do nowego lakieru?
Zastanawiam się czym potraktować niebieski, metalizowany z miką, lakier mojego Bravo.
I kiedy? Odczekać jakiś czas, czy już można kłaść wosk?
Jaki jest bezpieczny wosk, bez żadnych środków ściernych?
Nie mam praktycznie żadnych rysek.
Auto ma niecałe 4 miesiące od wyjazdu z fabryki.
Możesz coś poradzić?

Post #390826 Wysłany: 26 Sie 2010, 01:10; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

daras
szampon http://www.showcarshine.pl/309-duraglos ... wosku.html
dobre fajne woski
http://www.showcarshine.pl/11-collinite ... fibra.html
http://www.showcarshine.pl/pielegnacja- ... 2009-.html
http://www.showcarshine.pl/40-meguiars- ... x-16-.html
pod niego cliner żeby dobrze sie trzymał wosk
http://www.showcarshine.pl/przygotowani ... fibry.html
między woskowaniami quick detailer
http://www.showcarshine.pl/121-poorboy- ... lysku.html

[ Dodano: 26 Sie 2010 00:18 ]
daras możesz też dać coś na głębysz kolor.
z racji że masz nowy lakier omija cie glinkowanie oraz coś na ryski/swirle, choć na pewno ich nie masz....?

[ Dodano: 26 Sie 2010 01:10 ]
Dobra ja dziś robiłem non to autko przez 11 godzin.. ręce mi odpadają.. ale efekt ehhh nie wiedziałem że tak może lakier wyglądać.
rąk nie czuje :E
Mycie próbką szamponu megsa wash and wax, (fajny poślizg ale kiepsko się pieni), glinkowanie (BILT HAMBER AUTO CLAY poślizg na szamponie) o dziwo bardzo mało syfu jak na tyle lat, mycie szamponem duragloss bardzo fajny pieni sie ale kiepski poślizg (aha polecam rękawice nigrina, zajefajna). Póxniej najgorszy etap polerowanie środkiem MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND z 5 dobrych godzin.. ale efekt niesamowity pięknie wyciągnął głebie koloru i nadał wetlook, zniknęły prawie wszystkie swirle i dużo głębokich rysy, jeszcze ze 2 razy taki zabieg i nic nie zostanie. Później cliner POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH na to wosk FINISH KARE 1000P HI TEMP. Coś tam jeszcze na plastiki zewnątrz. Wosk poszedł też na felgi, zobaczymy może mniej sie pył hamulcowy będzie przyklejał, a jak nie to może wystarczy go spłukać. Między woskowniami POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS.
Foto tylko szybkie bo niemiałem siły, może coś jutro pstrykne jeszcze.
ps. itak jak patrze to na zdjęciach niewidać efektu..
Image
Image
Image

Post #390846 Wysłany: 26 Sie 2010, 09:23; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: w-m
lakikwap inaczej postawię pytani: czy położył byś wosk na zupełnie nowy lakier, wiedząc, że nie będziesz samochodem jeździł zimą?
Zastanawiam się, czy kłaść jakiś wosk teraz, czy w przyszłym roku, przede wszystkim - czy w ogóle kłaść wosk?
Ryski jakieś pojedyncze mam ale nie takie, żeby coś z nimi robić.
Przed odbiorem auta poprosiłem, żeby tylko rozwoskować z fabrycznego zabezpieczenia i w ogóle nie wycierać.
Przez to z zaciekami na uszczelkach do tej pory walczę ale autko jest praktycznie pozbawione rys.
Teraz myję bezdotykowo: wytwornicą piany Kwazar i pianą aktywną z woskiem Carvalet. Spłukuję wężem ogrodowym. Na koniec przy pomocy spraya nanoszę szampon Megsa Gold Class, spłukuję i wycieram ręcznikiem waflowym.
Na razie tyle.
Zastanawiam się nad woskiem.
Mam jeszcze z czasów Grande wosk Eagleone Nanowosk Carnauba.
Warto tym mazać lakier?
Czy woski zawierają w sobie substancje ścierne?

Post #390857 Wysłany: 26 Sie 2010, 11:15; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

daras napisał(a):
Czy woski zawierają w sobie substancje ścierne?

zazwyczaj nie, te co Ci podałem nie zawierają.
daras napisał(a):
wosk Eagleone Nanowosk Carnauba.

niestety nieznam
daras napisał(a):
Teraz myję bezdotykowo: wytwornicą piany Kwazar i pianą aktywną z woskiem Carvalet. Spłukuję wężem ogrodowym. Na koniec przy pomocy spraya nanoszę szampon Megsa Gold Class, spłukuję i wycieram ręcznikiem waflowym.

wydaje mi sie ze lepiej myć na 2 wiadra i rękawicą, bo możesz niespłukać wszystkiego ciśnieniowo i przy wycieraniu porysować lakier.. pisze że może tak być, bo teraz po nałożeniu wosku sam sie zastanawiam czy to dobrey pomysł opłukać autko na ciśnieniówce wodą demineralizowaną (bo inną chemią zmył bym wosk) i przelecieć quick detailerem czy jednak normalne mycie 2 wiadra i odpowiedni szampon który nieprzeszkodzi woskiowi :bounce:
daras napisał(a):
czy w ogóle kłaść wosk?

taaak
daras napisał(a):
czy położył byś wosk na zupełnie nowy lakier, wiedząc, że nie będziesz samochodem jeździł zimą?
Zastanawiam się, czy kłaść jakiś wosk teraz, czy w przyszłym roku

to już od Ciebie zależy :wink:

Post #390881 Wysłany: 26 Sie 2010, 14:38; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

daras poszlo PW. Nie mam czasu rozpisywac sie tutaj, bo robie samochod aktualnie, wiec wole wyjasnic wszystko telefonicznie ;)

[ Dodano: 26 Sie 2010 14:38 ]
Zeby nie bylo ze obiecalem a slowa nie odtrzymalem, fotki i opis mojego najnowszego dziela

Samochod trafil do mnie praktycznie matowy. To w jakim stanie jest lakier widac bylo nawet po ciemku. Auto przeszlo korekte lakieru 3-4 pastami.

Uzyte produkty

Korekta lakieru:
- glinka Smartclay
- 3M Fast Cut +
- Smartwax Hevy Cut Compound
- Smartwax Medium Cut Compound
- Smartwax Ultrafine Cut compound
- Smartwax Finishing Glaze
- Padow uzywalem ok 10szt roznej twardosci

Wosk nie inaczej jak Smartwax Concourse

Felgi:
- Nielsen do mycia felg
- Rimwax

Slupek przed-po
Image

Prawy tyl przed-po
Image

Maska przed-po
Image

Lewe przednie nadkole przed-po
Image

Drzwi 50/50
Image

Dach przed-po
Image

Mycie po korekcie lakieru. Gdyby kazde mycie bylo tak przyjemne i latwe.
Image

Wosk RimWax na felgi
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Post #391052 Wysłany: 27 Sie 2010, 00:59; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

wrzucam jeszcze kilka zdjęć, choć i one nie oddają prawdziwego efektu. Do tego męczyłem sie ze zrobieniem zdjęć niesamowitej poprawy lakieru z bliska/ usunięcia rys/swirli to niestety nie potrafiłem zrobić takiego zdjęcia :/
Kamilbike i wiesz co, dopiero teraz wiem że pieniążki które chcesz za zrobienie takiej roboty są jak najbardziej odpowiednie, choć wcześniej oczywiście myślałem że pff tyle kaski za takie coś? zmieniłem zdanie po tylu godzinach pracy.

Image

Image

Image

a tu po lekkim deszczu

Image

Post #391306 Wysłany: 30 Sie 2010, 10:51; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Dodam ze robie teraz Passata, lakier + srodek. Lakier zajal malo czas, ok 10h, poniewaz ku mojemu zdziwieniu nie bylo rys na bokach i dachu, jedynie maska ( byla niezle zajechana ) i klapa od bagaznika nadawala sie do polerowania. Nie licze czasu miedzy 2 warstwami wosku, bo wtedy byloby to ok 20h na lakier. W miedzy czasie kiedy wosk sie wchlanial, robilem plastiki na zewnatrz, oraz felgi z oponami. Zrobilem jeszcze drzwi od srodka, czyli skora + plastiki. Zostaly siedzenia i kokpit, a robota trwa juz ok 20h. Licze na to ze jutro skoncze:)

[ Dodano: 30 Sie 2010 10:51 ]
Chcialbym przedstawic samochod przez ktory dlugo sie smialem kiedy go zobaczylem. Jest to VW Passat, pomodem mojego smiechu bylo to ze jest to model praktycznie taki sam jak moj. Tyle ze to TSI a nie TFSI i ma inne radio :P No ale do rzeczy. Samochod trafil do mnie z przebiegiem 20tys km. Wlasciel zazyczyl sobie pelna korekte lakieru, czyszczenie felg ( bez ich zdejmowania :o ) , oraz czyszczenie srodka. Ku mojemu zdziwieniu kazde drzwi i dach wygladaly o tak:

Dach
Image

Drzwi lewe przod
Image

Drzwi prawe tyl
Image

WIec roboty nie bylo tutaj duzo, zostaly one "przeleciane" jedynie ultrafina SmartWax.
Troche w gorszej kondycji byla klapa od bagaznika (tylko od gory) oraz maska.

Klapa od bagaznika 50/50
Image

Maska przed i po
Image

Po korekcie lakieru przyszedl czas na Cleaner Zymol HD

Image

Nastepnie zabralem sie za czyszczenie plastikow, felg i opon. Bylo na nich troche syfu

Image

Image

Poniewaz mialem polozyc dwie warstwy wosku, to w miedzy czasie kladzenia warstw wzialem sie za czyszczenie srodka samochodu. Skora jak i plastiki byly w bardzo dobrej kondycji wymagaly jedynie przeczyszczenia.

Lewe przedni drzwi przedi po
Image

Centrala dowodzenia
Image

Mycie i czyszczenie lakieru:

Smartwash
SmartClay
SmartDetail

Korekta lakieru:

Smartwax Hevy Cut Compound
Smartwax Ultrafine Cut Compound
Zymol HD cleaner
Pady: zolty. pomaranczowy, bialy, czarny (SmartWax)

Wosk:

SmartwWax Concours

Kola:

RimWax
Zymol Tyre

Plastiki:

Zymol Vinyl Cleaner
Zymol Vinyl Conditioner

Skora

Zymol leather Cleaner
Zymol leather Conditioner

Na koniec jeszcze fotka SmartDetaila:P

Image

No i oczywiscie zebym nie mial za fajnie, to fotki koncowe sa robione bez slonca i z czarnymi chmurami na niebie. Nawet nie wyjezdzalem dalej bo balem sie ze zaraz lunie. Przez to ze nie ma slonca fotki szalu nie robia, wygladaja kompletnie nijak :/

Image

Image

Image

Image

Image

Post #391887 Wysłany: 30 Sie 2010, 12:37; 
 Temat postu:
Przyjaciel
Awatar użytkownika

Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Miejscowość: Katowice
Zapewne samochód mało jeżdżony skoro prawie rys na lakierze nie ma :mysli:

Post #391939 Wysłany: 30 Sie 2010, 16:29; 
 Temat postu:
Nigdzie nie jadę
Awatar użytkownika

Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice
kolejny pacjent to ten landek ? :D

Post #391948 Wysłany: 30 Sie 2010, 17:36; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Landek to woz ojca, smieszna sprawa byla bo doslownie skonczylem passka przyjechal ojciec i mowi "myjemy, glinkujemy i woskujemy" , dorzucilem mu do tego jeszcze cleaner HD. 6h pracy, a pozniej wieczorem zona sie zastanawiala dlaczego ja tylko leze i nic nie robie :P Jednak 6dni ciaglej pracy po12h dalo niezle w kosc.

domin samochod ma rok i nabite 20tys km, nie wiem czy to jednak tak malo ;) Jak sie dba o samochod to nie koniecznie musi miec on mase rys :) Moj pasior ma juz ok 33tys km zrobionych w rok i 4mc, lakier ma w jeszcze lepszym sanie niz ten co go robilem :)

Post #391957 Wysłany: 30 Sie 2010, 18:24; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Jerzy
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka
Kamilbike-dobra robota :!: Jak będe jechać do Wawy,to się z Tobą umówię :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)