|
Obecny czas: 12 Sty 2026, 01:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Maciek89 |
#796270 Wysłany:
08 Lut 2016, 16:30; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: śląskie [S]
|
yacek _b napisał(a): Limet napisał(a): Kowalski przychodzi do salonu mając w kieszeni np. 70000zł. Mając taką kasę nawet bym nie patrzył na Fiata - bez urazy . Na Fiata to max 55 tys. Bo? A na jakie masz więcej ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
yacek _b |
#796272 Wysłany:
08 Lut 2016, 16:33; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 25 Kwi 2010, Posty: 339 Pomógł: 1
|
|
Co na więcej ? Po prostu za 70 tysia jest już sporo aut do wyboru . Choćby Lancer i za mniejsze pieniądze.
_________________ Punto Evo Estiva Blue&Me (był ) Ford Focus Trend Sport 1.6 Ti-VCT 125 KM ( jest )
|
|
| Góra |
|
 |
|
STax |
#796273 Wysłany:
08 Lut 2016, 16:39; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Ja przypomnę, że fiat już kilka razy zrobił bardzo fajne auta, w bardzo nie fiatowskiej cenie. Stilo do dziś obija się fiatowi czkawką. Croma, mega fajne auto, ale po prostu za drogie jak na fiata - dziś już mało kto o niej pamięta, a sprzedaż była mizerna. Nawet linea, która nie była jakoś specjalnie droga, ale za droga jak na fiata - też sprzedawała się średnio, choć miała praktycznie te same atuty, co obecne tipo (+ t-jety do wyboru)...
_________________ http://staxomoto.blogspot.com <= ZAPRASZAM - ostatni update 16.02.16 http://stax.motoblogi.pl/ http://www.facebook.com/staxomoto <= Lubię to! 
obecnie: http://fiatpunto.com.pl/topic1866.html Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET 82KM & 110Nm Saab 9-3 2.0t 150KM 240Nm 01' Skoda Octavia 1.2 TSI 110KM 175Nm 17'
było: Peugeot 605 3.0 V6 167KM 235Nm 94' BMW 323i Touring 170KM 250Nm 96' Opel Astra GSI 2.0 150km 196Nm 92' BMW 323i sedan 181KM 250Nm 96' Skoda 120L 52KM 82Nm 89'
|
|
| Góra |
|
 |
|
buladag |
#796274 Wysłany:
08 Lut 2016, 16:57; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
|
No właśnie i tylko w takich pieniądzach ma to auto sens i to oferując jednocześnie niezłe wyposażenie w stosunku do konkurencji.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
lpql |
#796278 Wysłany:
08 Lut 2016, 18:49; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Włodarz pałki |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 23 Sie 2012, Posty: 1885 Pomógł: 1
|
buladag napisał(a): No właśnie i tylko w takich pieniądzach ma to auto sens i to oferując jednocześnie niezłe wyposażenie w stosunku do konkurencji. Dlatego fiat będzie teraz leciał po kosztach i sprzedawał auta za 55tys. byle tylko cebulaczki kupiły bo więcej nie dajo! Siedział nad tym sztab ludzi, ktoś to wymyślił i ustalił ceny. Jeśli jakość byłaby lepsza niż w tych śmiesznych francuskich wynalazkach to wolałbym dać za fiata te 70k. (o ile bym oczywiście szukał auta w tych pieniądzach). Kupujcie dalej samochody patrząć tylko przez pryzmat marki. Marki "premium" się już nauczyły że cebula i tak kupi ich samochody, więc dlaczego nie przyciąć na jakości? Kiedyś wyrobili sobie markę i starczy. A fiat skoro chce do nich aspirować to pod każdym względem. Kowalski przyjdzie, zobaczy fiata za 55k i pomyśli że to jakieś padło i zaraz się rozleci, więc pójdzie do konkurencji. No ale że na forum są sami marketingowcy, znawcy rynku itp więc po co ja to piszę;)
| Góra |
|
 |
|
buladag |
#796279 Wysłany:
08 Lut 2016, 19:04; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
lpql napisał(a): buladag napisał(a): No właśnie i tylko w takich pieniądzach ma to auto sens i to oferując jednocześnie niezłe wyposażenie w stosunku do konkurencji. Dlatego fiat będzie teraz leciał po kosztach i sprzedawał auta za 55tys. byle tylko cebulaczki kupiły bo więcej nie dajo! Siedział nad tym sztab ludzi, ktoś to wymyślił i ustalił ceny. Jeśli jakość byłaby lepsza niż w tych śmiesznych francuskich wynalazkach to wolałbym dać za fiata te 70k. (o ile bym oczywiście szukał auta w tych pieniądzach). Kupujcie dalej samochody patrząć tylko przez pryzmat marki. Marki "premium" się już nauczyły że cebula i tak kupi ich samochody, więc dlaczego nie przyciąć na jakości? Kiedyś wyrobili sobie markę i starczy. A fiat skoro chce do nich aspirować to pod każdym względem. Kowalski przyjdzie, zobaczy fiata za 55k i pomyśli że to jakieś padło i zaraz się rozleci, więc pójdzie do konkurencji. No ale że na forum są sami marketingowcy, znawcy rynku itp więc po co ja to piszę;) W sumie nie wiadomo po co, wystarczy popatrzeć na wyniki sprzedaży, a o francuskich markach, poza wymienieniem dwóch modeli segmentu w ciągu z innymi, nikt nie wspominał. No ale wypadało by umieć czytać ze zrozumieniem, a swoje wypowiedzi opierać nie na widzi mi się, a przynajmniej na konstruktywnych wnioskach. Jeśli sądzisz, że Fiat to super marka, większość użytkowników np. tego forum nie kupiła go ze względu na cenę tylko ze względu na jakość czy "dizajn" i że nadchodzący model będzie sprzedawał się lepiej niż Opel, Volkswagen czy Skoda w przypadku gdy będzie miał podobną cenę i wyposażenie, to Twoja sprawa. Jeśli faktycznie tak go skalkulują, to być może wejdziesz sobie za dwa lata w ten wątek (czyli mw. rok po wprowadzeniu do sprzedaży), następnie zerkniesz na wyniki sprzedaży danych koncernów i wyciągniesz jakieś wnioski.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
lpql |
#796281 Wysłany:
08 Lut 2016, 19:19; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Włodarz pałki |
 |
Imię: Łukasz
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 23 Sie 2012, Posty: 1885 Pomógł: 1
|
|
buladag, Czytania ze zrozumieniem mnie uczyć nie musisz. Zaczynam lubić to Twoje poczucie wyższości. Zajrzałeś do jakiejś tabelki? No szacun. Ja znam sporo osób jeżdżących różnymi markami samochodów. Wszyscy ci, którzy jeżdżą samochodami 10lat+ z marek wymienionych przez Ciebie, faktycznie sobie chwalą. Ale z nowymi samochodami są ciągłe problemy. Obojętnie czy kupisz forda, czy dacie. Mam kontakt z ludźmi, pytam o opinię itp. Więc to nie jest moje widzi mi się. Ale skoro wg. Ciebie fiat ma ciąć koszty albo dokładać do biznesu.. spoko. Sztab marketingowców się myli, szaraczek z FFP nigdy. A wyniki sprzedaży. Na szczęście nie my dostajemy po dupie za ich stan:)
Ja co prawda nie kupiłem samochodu nowego, ale tak. Kupiłem go dla designu, silnika i sympatii do marki. W kwocie 21tys. zł mogłem kupić golfa, focusa, seata czy cokolwiek co ledwo jeździ bo po latach się rozpada. A ja mam Grande w takim stanie, w jakim Ty chciałbyś żeby było auto z salonu. A i osiągami niejeden w samochodzie marki z renomą się zdziwił:) Ot, zwykły biały fiat.
Kończę już jakąkolwiek dyskusję z Tobą, bo nie mam zamiaru wspinać się na wyżyny Twego ego:)
| Góra |
|
 |
|
leonwwa |
#796292 Wysłany:
08 Lut 2016, 20:07; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Syreni Gród Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 1194 Pomógł: 1
|
|
O tych marketingowców to ja jednak bym się martwił, bo Fiat tymi wariacjami 500 rynku nie podbija. Myślę że to kwestia ceny, bo Fiat u nas jest stawiany w jednym rzędzie z autami budżetowymi a na siłę chcą konkurować z markami z renomą.
_________________ BYŁO Fiat Grande Punto 2008 1,4 77KM Honda Accord 2007 2.0 VTEC 155KM Toyota Corolla 2007 1.4 D4D 90KM VW Polo 2000 1,4 MPI 60KM Toyota Auris 2010 1,6 Valvematic 132KM BMW 116i 2006 115KM Reanult Clio 2007 1,4 98KM Skoda Octavia 2012 1,6 102KM BMW 520d 2006 163KM Renault Laguna 2013 2,0 140KM Opel Corsa D 2014 1,4 100KM JEST Renault Megane 2018 1,2 TCe 130KM Toyota Prius Hybrid
|
|
| Góra |
|
 |
|
buladag |
#796296 Wysłany:
08 Lut 2016, 20:58; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
lpql napisał(a): buladag, Czytania ze zrozumieniem mnie uczyć nie musisz. Zaczynam lubić to Twoje poczucie wyższości. Zajrzałeś do jakiejś tabelki? No szacun. Ja znam sporo osób jeżdżących różnymi markami samochodów. Wszyscy ci, którzy jeżdżą samochodami 10lat+ z marek wymienionych przez Ciebie, faktycznie sobie chwalą. Ale z nowymi samochodami są ciągłe problemy. Obojętnie czy kupisz forda, czy dacie. Mam kontakt z ludźmi, pytam o opinię itp. Więc to nie jest moje widzi mi się. Ale skoro wg. Ciebie fiat ma ciąć koszty albo dokładać do biznesu.. spoko. Sztab marketingowców się myli, szaraczek z FFP nigdy. A wyniki sprzedaży. Na szczęście nie my dostajemy po dupie za ich stan:)
Ja co prawda nie kupiłem samochodu nowego, ale tak. Kupiłem go dla designu, silnika i sympatii do marki. W kwocie 21tys. zł mogłem kupić golfa, focusa, seata czy cokolwiek co ledwo jeździ bo po latach się rozpada. A ja mam Grande w takim stanie, w jakim Ty chciałbyś żeby było auto z salonu. A i osiągami niejeden w samochodzie marki z renomą się zdziwił:) Ot, zwykły biały fiat.
Kończę już jakąkolwiek dyskusję z Tobą, bo nie mam zamiaru wspinać się na wyżyny Twego ego:) Nie bardzo rozumiem, po co jakieś wycieczki personalne, ale tak zwykle rekompensuje się brak argumentu. Wspomniane przez Ciebie tabelki właśnie pokazują w jak głębokiej dupie jest aktualnie Fiat w Polsce i Europie. Samochody z drugiej ręki i ich awaryjność obchodzi producenta tyle co zeszłoroczny śnieg, nie ma znaczenia tu sympatia czy zadowolenie którychś z kolei użytkowników. Jak słusznie zauważył Stax, fiat miał już auta dobre w cenach aut konkurencyjnych modeli i jak widać, to się nie przyjęło. Marka ma opinię jaką ma, próba zmiany opinii jak widać było po wspomnianych modelach nie udała się. Jeśli Tipo HB i kombi będzie wycenione tak jak konkurencja to się pod tym logo w polsce nie sprzeda - i tyle. Ich sytuację ogólną ratuje aktualnie jedynie rynek obu ameryk. Skoro już masz Grande, to może przykład Grande nieco naświetli Ci w czym będzie leżał problem z Tipo, jeśli będzie kosztowało tyle co konkurencja. GP to dobre, rozsądnie skalkulowane pod względem ceny, auto, bez chwytliwej marki. Corsa to bliźniacze do GP, nieco mniej atrakcyjnie dla klienta skalkulowane auto, z marką o lepszej opinii. Które w Polsce sprzedaje się do dziś lepiej?
|
|
| Góra |
|
 |
|
autofan |
#796307 Wysłany:
08 Lut 2016, 22:14; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
|
Co do sytuacji dochodowej Fiata to nadmienię, że ją ratuje obecnie sprzedaż dwóch modeli czyli Ducato i Fiorino. Inne auta to obecnie są sprzedawane w niszowych ilościach. Co do Tipo to zobaczymy co zaoferują i za ile wtedy będzie można ocenić co z tego wyjdzie, bo jeśli będzie cena podobna jak np. Astry to każdy będzie wolał kupić Opla. W przypadku GP i Corsy to jednak była różnica kilku tysięcy na korzyść Fiata.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
| Góra |
|
 |
|
LrPrl |
#796321 Wysłany:
09 Lut 2016, 00:20; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: lubelskie [L]
|
Co do ceny Fiata, faktem jest, że ludzi ciągnie brand. Jeżeli mają w kieszeni 70 tysi i mają do wyboru gołego VW, Skodę czy choćby francuza albo wydać 70 tysi za dobrze wyposażone Tipo, wiadomo co wybiorą  Dlatego ja należę do grona osób które gdyby miało 70 tysi to kupiłoby używane 2-3 letnie auto z mega wyposażeniem 
|
|
| Góra |
|
 |
|
covax2 |
#796324 Wysłany:
09 Lut 2016, 01:41; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Bart
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Active
|
|
| Góra |
|
 |
|
leonwwa |
#796325 Wysłany:
09 Lut 2016, 07:19; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Miejscowość: Syreni Gród Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 1194 Pomógł: 1
|
covax2 napisał(a): przed czterema laty zakupiłem nowiutkie suzuki swift za 36900 z rocznika 2011 w 2012r sprzedałem go przed tygodniem za 25900 przez 4 lata cena spadła zaledwie o 11tys a za GP z analogicznego roku wziął byś max 20k. i o tym tu mowa. covax2 napisał(a): Ci którzy kupują samochody grupy VW i tu jest słowo klucz "KUPUJĄ" a i później z odsprzedażą za normalny pieniądz nie ma problemu
_________________ BYŁO Fiat Grande Punto 2008 1,4 77KM Honda Accord 2007 2.0 VTEC 155KM Toyota Corolla 2007 1.4 D4D 90KM VW Polo 2000 1,4 MPI 60KM Toyota Auris 2010 1,6 Valvematic 132KM BMW 116i 2006 115KM Reanult Clio 2007 1,4 98KM Skoda Octavia 2012 1,6 102KM BMW 520d 2006 163KM Renault Laguna 2013 2,0 140KM Opel Corsa D 2014 1,4 100KM JEST Renault Megane 2018 1,2 TCe 130KM Toyota Prius Hybrid
|
|
| Góra |
|
 |
|
Robs |
#796371 Wysłany:
09 Lut 2016, 21:39; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Lounge
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 22 Paź 2007, Posty: 897 Pomógł: 6
|
|
Właśnie oglądałem wersję opening edition. Auto ładne w kolorze grafit.Dużo miejsca w środku. Plastiki dobrej jakości choć wiadomo, że zawsze może być lepiej.Za 56400 dostajemy pełną elektrykę szyb przód i tył, czujniki zmierzchu i deszczu oraz tylne parkowania i lusterko fotochromatyczne. Felgi 17 cali i pełne zapasowe.Radio kolor bez nawigacji.Fotel kierowcy regulowany na wysokość i lędźwie.Podłokietnik z przodu i z tyłu.Klima manualna.Górna część deski fajna z miękkiego tworzywa.Plastki dużo lepsze niż choćby w C4 Cactus i odgłos zamykanych drzwi taki mięciutki a nie walenie blachy o blachę.W przyszłym tygodniu jak go zarejestrują wybieram się na jazdę próbną.Zobaczę jak jeździ te 95 kucy.
_________________ TIPO 1.4 95KM Lounge+business szary colosseo (09/2016)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796378 Wysłany:
10 Lut 2016, 09:24; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
|
Żeby od początku było jasne: jestem bardzo emocjonalnie związany z Fiatem. W moim rodzinnym domu tylko raz nie było Fiata, a tak zawsze Fiat. Od 126p przez CC, Punto I, II, IIFL, Stilo, 2x Bravo..... sam miałem CC, PII FL, Bravo w T-JET i Pande II. Teraz Żona podania GP a ja..... Citroena C4. Dlaczego? Bo za Bravo nie miałem co kupić, a za Giuliette była chora cena.
Ktoś zaraz powiesi na mnie psy i powie ze cham jestem i się wynoszę ponad innych ale trudno. Zapłaciłem po upustach 64.500 zł. Silni 1.6 HDI 115 KM i mam klimatyzację dwustrefową, nawigację, pelna elektryke, poduszki x6, fotochromatyczne lusterko, czujniki zmierzchu i deszczu, czujnik tył, fabrycznym spojlerek i przyciemnione szyby tył i boczne tył, świetne wykończenie deski rozdzielczej i genialne fotele.... i kilka innych rzeczy z których nie korzystam. I mam pewną obawę co do Tipo: w konfiguratorze za fajną wersję z dieslem wychodzę ok. 72 tys zł i mam jednostrefową klima, bo..... dwustrefowej w ogóle nie ma?. Może jestem popsuty, ale to nieporozumienie....
Tak jak nie zapłacił bym za swojego C4 tych 82.300 zł cennikowych za które stał w salonie, tak samo nie zapłacił bym 72 tys zł za Tipo z takimi brakami jakie ma, a nie dlatego ze jest Fiatem.
[ Dodano: 10 Lut 2016 08:15 ]
C4 oczywiście ma też tempomat i jest to jeden z elementów który dziś już uważam za niezbędny.
I mam tylko jedną-jedyną obawę co stylistyki Tipo... czy nie będzie nieproporcjonalnie wąski do swojej długości. ...
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
zoon |
#796415 Wysłany:
10 Lut 2016, 10:27; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Ekstremista |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
|
Kamillo napisał(a): I mam tylko jedną-jedyną obawę co stylistyki Tipo... czy nie będzie nieproporcjonalnie wąski do swojej długości. ...
Czytałem test Tipo 1.6. Zdziwiło mnie, że auto jest dużo twardsze od Grande/Bravo. Może musieli przykręcić by się za bardzo nie bujało? To o tyle ciekawe, że Linea jak pamiętam jest nieco bardziej komfortowa od Grande.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796416 Wysłany:
10 Lut 2016, 11:10; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
Twardsze? Przecież GP jest jak deska i tak też resoruje. Jest na tyle twarde, że w ciasne zakręty wchodzę nim szybciej niż C4 (zresztą z ciężkim przodem - HDi się kłania). A Linea (kolega miał 1.3 M-Jet 90 KM) resorowala na miasto bardzo przyjemnie. Tak taksówkarsko bym rzekł  Ale tu ciekawostka: moje Bravo T-JET było dużo twardsze niż Bravo mojego taty (1.6 M-Jet) 
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
buladag |
#796422 Wysłany:
10 Lut 2016, 11:34; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
https://www.youtube.com/watch?v=CNWO2XayZKQ Tu co nieco można zrozumieć, a przynajmniej widać, że gościu tym jedzie, a nie robi testu na bazie prospektów. Prezentuje się to naprawdę ładnie jak na sedana, ale trzeba pamiętać, że to test wersji za 80000zł Ciekaw jestem oceny nieco mniej odrealnionych wersji no i prezentacji cen i wyglądu wersji kombi.
|
|
| Góra |
|
 |
|
zoon |
#796508 Wysłany:
11 Lut 2016, 08:57; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Ekstremista |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
|
Kamillo napisał(a): Ale tu ciekawostka: moje Bravo T-JET było dużo twardsze niż Bravo mojego taty (1.6 M-Jet)  Tzn. ja pisałem o Tipo 1.6 M-Jet. O benzynie z aut. zapomniałem że jest. To będzie u nas obstawiam kilkanaście egz. w roku i wycofają.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796513 Wysłany:
11 Lut 2016, 10:16; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
|
A.ja chętnie przejechałbym się 1.6 M-Jet i 1.6 benzyna Ż Tym auto Oraz 1.4 Ż manualem
|
|
| Góra |
|
 |
|
zibio76 |
#796533 Wysłany:
11 Lut 2016, 17:51; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: zibi
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
|
Przy okazji serwisu mojego Punciaka byłem dzisiaj pierwszym klientem w ASO Fiat na ul.Mełgiewskiej w Lublinie, który wsiadł do nowego TIPO (chwilę przede mną wstawili go na salony...  )... i powiem tak - kawał fajnego samochodu, ogromny bagażnik na długość, posiadam Volvo V50 w kombi to mam porównanie, dupcia pięknie komponuje się z linią dachu a nie jak w Linei. Była to chyba najbogatsza wersja więc materiały miodzio, fotele i górna część kokpitu. Miejsca z przodu wg mnie tyle co w Bravce, troszkę z tyłu przydałoby się więcej na nogi. Napaliłem się na niego ale czekam na kombi i pierwsze testy z jazdy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796534 Wysłany:
11 Lut 2016, 18:02; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
|
Boże, zibio76, siedziałeś, macałeś I. ... Tylko tyle napisałeś? Jak się w tym siedzi? Pochylenie oparcia foteli jest skokowa czy płynnie regulowane? Zakres regulacji kolumny kierownicy? Dobraleś sobie pozycję idealnie? I jak to Tipo jest poskładane? We wnętrzu i blachy - szczeliny równe? Jak zamykają się drzwi, te przednie i te tylne?
|
|
| Góra |
|
 |
|
zibio76 |
#796536 Wysłany:
11 Lut 2016, 18:10; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: zibi
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
|
Kurde był tak podniecony oględzinami z zewnątrz i rozmową z dealerem że na takie drobiazgi nie zwracałem uwagi  . Zresztą zaraz poleciałem odebrać mojej maleństwo po pierwszym przeglądzie...maleństwo z zewnątrz porównując do TIPO 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamillo |
#796548 Wysłany:
11 Lut 2016, 19:34; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
OK, każdy z nas za chwilę będzie macał i tutaj pisał o wrażeniach 
|
|
| Góra |
|
 |
|
gti18 |
#796585 Wysłany:
12 Lut 2016, 01:03; Temat postu: Re: Nowy Fiat Tipo |
|
 |
| Puntomaniak |
Samochód: Linea
Wersja: Dynamic
|
Ojciec zastanawia się również nad samochodem dla siebie i też zastanawai się nad tipo jednak ceny nie są zbytnio atrakcyjne. W podobnej ceie można miec nowego civica który jest lepiej wykonany i nie traci na wartosci jak fiat. Zobaczymy jak zaprezentują hatchbacka 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|