|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
arsen008 |
#732001 Wysłany:
30 Maj 2014, 13:34; Temat postu: Problem z szarpaniem na boki Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Patryk
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam serdecznie Mam problem z punciakiem , podczas przyspieszania na 3 -4 -5 biegu czuć bujanie na boki , nie czuć tego na kierownicy ale szarpie karoserią na boki . Auto ma przejechane 134 tys km . Historię auta bardzo dobrze znam , pierwszym właścicielem był mój sąsiad . Do tej pory były wymienione w przednim zawieszeniu : Wahacze amortyzatory z łożyskami regenerowana przekładnia ( stukanie) nowy czujnik skrętu ( chrobotanie ) końcówki drążków prawa półoś ( serwis twierdził że są luzy )
Koła sprawdzone , na oponach zimowych jest mniejsze bujanie , natomiast na większych kołach letnich bardziej czuć .
Optycznie sprawdzałem poduszki silnika i skrzyni biegów nie są spękane ani oberwanie . Jedynie co mnie zdziwiło to że silnik jest ,, miękko zawieszony '' można nim ruszać na boki . Mam porównanie z mojego doblo 1.9 JTD silnik nie wykonuje żadnego ruchu . Proszę o jakieś informacje , może ktoś z użytkowników spotkał się z tym problemem .
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kosmodron |
#732023 Wysłany:
30 Maj 2014, 17:38; Temat postu: Re: Problem z szarpaniem na boki Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 24 Gru 2009, Posty: 723 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
arsen008 |
#732040 Wysłany:
30 Maj 2014, 20:05; Temat postu: Re: Problem z szarpaniem na boki Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Patryk
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam
Jest to takie szarpanie na boki ale nie mocne , mocniejsze wibracje po szerokości auta , czuć to najbardziej siedząc z przodu. Na kierownicy brak szarpania itp. Szczególnie jak jadę pod górkę cały przód auta wpada w te wibracje na boki . Amory były wymieniane 10 tys km wcześniej i już ta przypadłość była .
|
|
Góra |
|
 |
kosmodron |
#734024 Wysłany:
17 Cze 2014, 23:38; Temat postu: Re: Problem z szarpaniem na boki Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 24 Gru 2009, Posty: 723 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
crave200 |
#746674 Wysłany:
11 Paź 2014, 21:03; Temat postu: Re: Problem z szarpaniem na boki Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
 |
Imię: Lucas
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam
Miałem podobny probem w moim puncie.
Po dlugich poszukiwaniach okazało się , źe jest uszkodzona półóś a dokładnie kielich przy skrzyni biegów.
Samochód szarpało na boki na 4 i 5 biegu szczególnie przy dodawaniu gazu.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|