|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 19:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Wicher |
#216044 Wysłany:
05 Lut 2009, 20:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Jerzy
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 2215 Pomógł: 5
|
Michal_0603-bo nikt nie eliminuje tych stuków w nowych autkach przed odebraniem klienta.Pewnie myślą,a może trafi się wariat,któremu nic nie będzie stukało... 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Adas |
#216046 Wysłany:
05 Lut 2009, 20:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
No czekamy.. Michał, masz fotki tego jak Cię dzieciak objechał ??
Kurde, z tymi nowymi grandami to powinni od razu wymieniać przed sprzedaniem, ech [ Dodano: 05 Lut 2009 20:41 ]Wicher: hihi  ). No pewnie tak myślą..
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja obecna "Kropka" >>
Grande Punto 1.4 8v 77km od poniedziałku do piątku i mały uzupełniacz Ssangyong Actyon 2.0XDI na weekendowe wypady i inne szaleństwa!
1. Moja była kropka najlepsza zielona kropka.
Autko Nr1. >> Punto 2 1.2 8V 60KM 2001r. + LPG
topic1438.html
Moja była Alfa 156 Sportwagon - Autko Nr 2
Autko Nr2. Czarna jak Hell, Włoszka. >> Alfa 156 SportWagon 1.9 JTD 115KM 
http://adas.w.tkb.pl/Alfa156/
Dla osób z forum służę darmową diagnostyką Fiat EcuScan - OBD2, oraz diagnostyką każdego innego auta posiadam uniwersalny dobry skaner.
|
|
Góra |
|
 |
Michal_0603 |
#216048 Wysłany:
05 Lut 2009, 20:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Adas napisał(a): No czekamy.. Michał, masz fotki tego jak Cię dzieciak objechał ?? Kurde, z tymi nowymi grandami to powinni od razu wymieniać przed sprzedaniem, ech [ Dodano: 05 Lut 2009 20:41 ]Wicher: hihi  ). No pewnie tak myślą..
Adas oddałem samochód do lakiernika , a w środku został aparat ... we wtorek będzie więc wtedy dodam zdjęcia
Już tęsknie za kropkiem choć , mogę przyznać jest to auto pechowe  ,,, ponieważ na trzeci dzień pod sklepem w prawą stronę ktoś mi przywalił , więc do malowania także wyszedł błotnik prawy echh ... co za ludzie 
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#216074 Wysłany:
05 Lut 2009, 21:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
Michal_0603 pechowe auto to jest Tico,po prostu Ty masz pecha 
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
Michal_0603 |
#216076 Wysłany:
05 Lut 2009, 21:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Chicane napisał(a): Michal_0603 pechowe auto to jest Tico,po prostu Ty masz pecha 
Może , ale i tak Grande jest the best  narzekania trochę jest , ale odwzajemnia to podczas jazdy 
|
|
Góra |
|
 |
Bronek |
#216213 Wysłany:
06 Lut 2009, 11:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 16 Sty 2009, Posty: 11
|
Dziś wizyta w ASO, Viamot ul. Zakopiańska Kraków.
Wymiana odbojników, mają już jakieś nowe bez efektów akustycznych
pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#216216 Wysłany:
06 Lut 2009, 11:40; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
(W dniu wczorajszym zapoznałem z tym wątkiem pracownika FAP.....)
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
Bronek |
#216222 Wysłany:
06 Lut 2009, 12:02; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 16 Sty 2009, Posty: 11
|
Dzióbel napisał(a): (W dniu wczorajszym zapoznałem z tym wątkiem pracownika FAP.....)
Ja pisząc do FAP podałem linka do tego tematu.
|
|
Góra |
|
 |
Grzefo |
#216279 Wysłany:
06 Lut 2009, 14:06; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Grzef
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Sędziszów, Świętokrzyskie Rejestracja: 03 Lip 2008, Posty: 72
|
Witam!!! Słuchajcie przejechałem juz ponad tysiąc kilometrów po modyfikacji tych nieszczęsnych poduszek ( pisałem o tym parę postów do góry) i muszę przyznać że nic się nie dzieje, cichutko spokojniutko. No ale zobaczymy co będzie dalej. Narazie jestem zadowolony.... Pozdrawiam.
_________________ GP 1.4 8v 2008
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#216283 Wysłany:
06 Lut 2009, 14:12; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Czy może ktoś dać zdjęcie nowych poduszek...?etc itp....
jakiś kod naprawy etc itp....
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 2:12 pm ] wrzucilibyśmy co mają mówić w ASO, czego mają oczekiwać .....
po co mają szukać w gąszczu dyskusji
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#216295 Wysłany:
06 Lut 2009, 14:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Województwo: Poza Polską
|
Dzióbel napisał(a): Czy może ktoś dać zdjęcie nowych poduszek...?etc itp.... jakiś kod naprawy etc itp....
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 2:12 pm ] wrzucilibyśmy co mają mówić w ASO, czego mają oczekiwać ..... po co mają szukać w gąszczu dyskusji
Kurcze ja nie mam zdjęcia a i patrzę na zlecenie naprawy i też nie ma konkretów (numerów naprawy itp).
Cała trudność polega na tym aby zamówić odbojniki pozmianowe- te z najnowszą datą produkcji/importu.
Może podam numer do serwisu w Legnicy- jak ktoś będzie chciał pomocy to nie sądzę by się opierali.
Telefon na serwis (076)7464304.
|
|
Góra |
|
 |
misiek_poznan |
#216314 Wysłany:
06 Lut 2009, 15:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 5
|
pol-car poznan tez zna problem...odebralem od nich autko i nic nie stuka
_________________ GP Estiva Blue&Me X.2008
|
|
Góra |
|
 |
Pro15 |
#216332 Wysłany:
06 Lut 2009, 17:55; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: wlkp Rejestracja: 19 Gru 2008, Posty: 87
|
dzisiaj byłem w Polcarze i jestem załamany jakością obsługi, mam jeszcze inne auto i mam co porównać tzn obsługę, wygląd , uprzejmość i kompetencje pracowników poszczególnych marek i powiem że Fiat to jest Fiat, no ale do rzeczy oczywiście nic nie naprawili zdiagnozowali i powiedzieli że zamówili części ale kiedy będa nikt nie wie mam czekać i powiedziłaem że problem ten sam co wszystkie punta z końca 2008 r a gość powiedział że ten nie puka ten nie puka a ja mu na to bo sa z innego okresu produkcji, troszke się zdenerwował i miną dał mi do zrozumienia że mam nie podskakiwać.
Czekam za częściami ciekawe jak długo będę czekał ale co i jak zamówił tego nie pwoiedziął tak więc jak wczęsniej ktoś pisał żeby sprawdzić co i z jakiego okresu produkcji jest tzn te części to chyba w Polcar nie możliwe, no ale bede cierpliwy i poczekam...
_________________ GP - 2008 - Blue&Me - 5d - szary chemical - 1.4
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#216334 Wysłany:
06 Lut 2009, 18:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Pro15 napisał(a): dzisiaj byłem w Polcarze i jestem załamany jakością obsługi, mam jeszcze inne auto i mam co porównać tzn obsługę, wygląd , uprzejmość i kompetencje pracowników poszczególnych marek i powiem że Fiat to jest Fiat, no ale do rzeczy oczywiście nic nie naprawili zdiagnozowali i powiedzieli że zamówili części ale kiedy będa nikt nie wie mam czekać i powiedziłaem że problem ten sam co wszystkie punta z końca 2008 r a gość powiedział że ten nie puka ten nie puka a ja mu na to bo sa z innego okresu produkcji, troszke się zdenerwował i miną dał mi do zrozumienia że mam nie podskakiwać. Czekam za częściami ciekawe jak długo będę czekał ale co i jak zamówił tego nie pwoiedziął tak więc jak wczęsniej ktoś pisał żeby sprawdzić co i z jakiego okresu produkcji jest tzn te części to chyba w Polcar nie możliwe, no ale bede cierpliwy i poczekam...
To może wypełnij formularz na stronie Fiata i chyba FAP pogoni ich do roboty.
Ja wczoraj byłem w ASO w Legnicy i powiem, że tam obsługa jest jak dla mnie prawie wzorowa. Autko umyte (no mogli zahaczyć o dywaniki bo brudne już były) i generalnie otwarte nastawienie na klienta 
|
|
Góra |
|
 |
randal |
#216335 Wysłany:
06 Lut 2009, 18:10; Temat postu: Stukające zawieszenie z przodu. |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: randal
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 13
|
Jak obiecałem tak robię, piszę co z moim stukającym GP! Dzisiaj odebrałem samochód po naprawie w ASO. Moja żonka, kumpel (słuch idealny), ja i Pan ze serwisu. Jazda próbna po naprawie na tzw drodze prawdy (dziury, garby itp). Cud nie stuka!!!! Jest OK!!!!  Spytacie co to było? W książce gwarancyjnej mam wpis "wymiana łączników stabilizatora osi przedniej lewy i prawy" i już. Naprawa w 24 godzin  Serwis sprawił się trafna diagnoza i szybka wymiana wadliwej części  Mam tylko nadzieję, że w serwisie zjawię się dopiero na przeglądzie za rok i nie dotknie moje GP problem z odbojnikami!
Ostatnio edytowany przez randal, 06 Lut 2009, 18:13, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Pro15 |
#216336 Wysłany:
06 Lut 2009, 18:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: wlkp Rejestracja: 19 Gru 2008, Posty: 87
|
Umyte auto chyba nie widziałem żeby jakieś auto wyjeżdząło czyste z tego serwisu ale może się mylę jak bedą naprawiać mi te odboje czy co tam to zobaczę czy umyją, myslę że Polcar ma za dużo salonów Fiata w Wielkopolsce i fiat raczej uim nie podskakuje no ale po naprawię coś napiszę.
Może do legnicy bede jeździł bo czasmi tam jestem słuzbowo [ Dodano: 06 Lut 2009 17:25 ]W jakim serwisie robiłeś Randal?
Bo w moim wymienili poprzednio podobno mocowanie i nie pomogło ? [ Dodano: 06 Lut 2009 17:35 ]w jakim serwisie randal?
_________________ GP - 2008 - Blue&Me - 5d - szary chemical - 1.4
|
|
Góra |
|
 |
randal |
#216338 Wysłany:
06 Lut 2009, 18:44; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: randal
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 13
|
Naprawa w FIAT POL-CAR ASO Gniezno ul. Poznańska 
_________________ GP Estiva B&M 1.4 77KM Szary Jungle
|
|
Góra |
|
 |
Szumen |
#216392 Wysłany:
06 Lut 2009, 21:45; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Zdjęcia przedstawiają obojnik po zmianie. Różnice:
Stary i nowy z zewnątrz wyglądają tak samo. Nowy wewnątrz ma wypustki widoczne na zdjęciu nr. 2 mające zapobiegać jego ślizganiu się w pionie.
Stary jest twardy a nowy miękki.
Na zdjęciach widać numer odbojnika po zmianie, tego niestukajacego.
Ja odbiorę auto z serwisu napiszę czy naprawa pomogła. Na razie 8 dni w ASO = nic nie zrobione. Pojechałem dzisiaj po odbiór auta a ono sobie stoi na placu przykurzone.
|
|
Góra |
|
 |
filolog |
#216455 Wysłany:
06 Lut 2009, 23:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: małopolska Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 106
|
Ja miałem te stukające odbojniki w łapie. Były bardzo lekkie i z dotyku wydaje się, że były zrobione z czegoś co jest połączeniem gumy z twardą pianką ---jakimś kauczukiem-- z przewagą tego kauczuku. Dlatego latając po trzpieniu stukały.
Czy te nowe są miększe? [ Dodano: 06 Lut 2009 22:52 ]Szumen napisał(a): Nowy wewnątrz ma wypustki widoczne na zdjęciu nr. 2 mające zapobiegać jego ślizganiu się w pionie.
Poza tym te moje stukające odbojniki mają wewnątrz te same wypustki. Przesuwałem je po trzpieniu i według mnie te wypustki właśnie powodują, że odbojnik ma małe opory na trzpieniu i sobie po nim skaka. Gdyby tych wypustek nie było a średnica wewnętrzna byłaby nieco mniejsza to odbojnik by nie latał tylko zacisnął się na amen.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
Szumen |
#216484 Wysłany:
07 Lut 2009, 00:42; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
filolog napisał(a): Poza tym te moje stukające odbojniki mają wewnątrz te same wypustki. Przesuwałem je po trzpieniu i według mnie te wypustki właśnie powodują, że odbojnik ma małe opory na trzpieniu i sobie po nim skaka. Gdyby tych wypustek nie było a średnica wewnętrzna byłaby nieco mniejsza to odbojnik by nie latał tylko zacisnął się na amen.
Miałem w rękach stary odbojnik. Nie miał wypustek. Możliwe, że się wytarły lub są różne typy odbojników.
|
|
Góra |
|
 |
filolog |
#216489 Wysłany:
07 Lut 2009, 00:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: małopolska Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 106
|
Szumen napisał(a): Miałem w rękach stary odbojnik. Nie miał wypustek. Możliwe, że się wytarły lub są różne typy odbojników.
To może ja mam już nowe odbojniki a i tak stukają? 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
Szumen |
#216492 Wysłany:
07 Lut 2009, 00:53; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
filolog napisał(a): To może ja mam już nowe odbojniki a i tak stukają?
Z tego co wiem, za stuki odpowiedzialny jest materiał z którego odbojniki są wykonane. Te felerne sa twarde. Nowe są miękkie, moze raczej bardziej elastyczne, choć w rękach wyczuć różnicy nie mogłem.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#216512 Wysłany:
07 Lut 2009, 10:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Szumen napisał(a): filolog napisał(a): To może ja mam już nowe odbojniki a i tak stukają? Z tego co wiem, za stuki odpowiedzialny jest materiał z którego odbojniki są wykonane. Te felerne sa twarde. Nowe są miękkie, moze raczej bardziej elastyczne, choć w rękach wyczuć różnicy nie mogłem.
No to Panowie powiem, że niezłe archiwum X się z tego wątku robi. Niby pozmianowe zamawiane wcześniej niżeli FAP coś wymyślij. Ciekaw jestem gdzie leży prawda?
Ja mam zmienione i nie stuka- zobaczymy czy na długo...
|
|
Góra |
|
 |
misiek_poznan |
#216579 Wysłany:
07 Lut 2009, 15:50; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 05 Lut 2009, Posty: 5
|
MiSiOn napisał(a): Szumen napisał(a): filolog napisał(a): To może ja mam już nowe odbojniki a i tak stukają? Z tego co wiem, za stuki odpowiedzialny jest materiał z którego odbojniki są wykonane. Te felerne sa twarde. Nowe są miękkie, moze raczej bardziej elastyczne, choć w rękach wyczuć różnicy nie mogłem. No to Panowie powiem, że niezłe archiwum X się z tego wątku robi. Niby pozmianowe zamawiane wcześniej niżeli FAP coś wymyślij. Ciekaw jestem gdzie leży prawda? Ja mam zmienione i nie stuka- zobaczymy czy na długo...
ja juz przejechalem 1 tys km po zmianie i tez nie stuka....jak na razie...odbojniki niby ma juz jakies nowe,niby tamte byly twarde i dlatego stukalo
_________________ GP Estiva Blue&Me X.2008
|
|
Góra |
|
 |
Szumen |
#216661 Wysłany:
07 Lut 2009, 20:40; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
No nic, dzisiaj nie odebrałem gówna z ASO. Nie chciało po wymianie odbojników jechać prosto. Przód ucichł, tył walił bez zmian. W poniedziałek idę do adwokata. Zostawiłem im to g***o niech tam trawą zarośnie, a mnie oddają kasę za wyrób samochodopodobny.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|