|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 04:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sagittarius |
#746089 Wysłany:
06 Paź 2014, 12:54; Temat postu: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
Hej Wlasnie jestem w trasie. Wybralem sie z Grudziadza na Hel. Do Gdyni dojechalem bez problemow. W Gdyni postoj na jedzenie. Wychodze odpalam i juz przy odpalaniu slysze jakis zgrzyt i stukanie. Silnik bierze od kopa ale slysze jakby cos stukalo czy latalo. Zgasilem i odpalilem ponownie - to samo. Za piatym razem odpalilem bezszelestnie i silnik pracuje normalnie. Przejechalem 30 km bez zadnych problemow czy stukow. Zatrzymalem sie na sik  odpalam...to samo przy rozruchu i jak juz odpali cos grzezi stuka lata. Za piata czy szosta proba odpala normalnie i cyka jak za najlepszych czasow. Pytanie na szybko: czy to moze byc rozrusznik a jesli tak to cczy jesli odpali juz normalnie mozna jechac czy laweta ? Mam do domu 200 km ;( jesli nie rozrusznik jakies sugestie ? Dziekuje za szybkie odp bo stoje na poboczu ;(
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jerry1960 |
#746090 Wysłany:
06 Paź 2014, 13:05; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Może być że to rozrusznik , wtedy mógłbyś wrócić do domu spokojne. Może też być pasek wielorowkowy lub alternator , lub rolka napinacza lub co gorsza coś z rozrządem. Podjedź do jakiegoś warsztatu niech zdiagnozują za przysłowiową flaszkę.
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#746092 Wysłany:
06 Paź 2014, 15:22; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
|
Rozrzad robilem pare miesiecy temu. ;( pare tysi na nowym rozrzadzie juz zrobione. Gdyby to napinacz to nie byloby tak ze za kazdym razem byloby za luzne ? Za 4 razem odpalilem bez grzazenia i stukania. Wracam do domu wolno 70 km/h jak juz odpalil dobrze to pracuje cichutko jak zloto..WTF ? [ Dodano: 06 Paź 2014 15: ]Po drodze wjechalem na ASO. Mechanior ze sluchu orzekl od razu ze to rozrusznik. Aby potwierdzic wjechalem na serwis i czekam. W gre wchodzi naprawa tego rozrusznika. Powiadomie jak sie zakonczylo
|
|
Góra |
|
 |
kosmodron |
#746101 Wysłany:
06 Paź 2014, 15:36; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 24 Gru 2009, Posty: 723 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#746516 Wysłany:
10 Paź 2014, 00:35; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
|
Sprawa wyjasniona. Rozrusznik ! Mimo iz z mechaniki jestem denny wydedukowałem podobnie, ze skoro po prawidlowym odpaleniu dziala to winne jest cos co za odpalenie odpowiada. Po drodze w Wejcherowie wjechalem na ASO fiata. Załatwili od ręki, wykrecili rozrusznik po czym dokonali naprawy. Nie mam pojecia czy tylko czyscili czy rzeczywiscie bylo cos uszkodzone. Ogólnie 2 godziny trwało. Zapłaciłem 295 zł - cóż ASO kasuje konkretnie ale sam na trasie bym sobie nie poradzil. Zapewniali że podziała długo i wymieniac na nowy nie trzeba. Pozyjemy zobaczymy 
|
|
Góra |
|
 |
MARINESKU |
#746562 Wysłany:
10 Paź 2014, 16:55; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wiesław
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
|
Sagittarius napisał(a): Po drodze w Wejcherowie wjechalem na ASO fiata. Załatwili od ręki, wykrecili rozrusznik po czym dokonali naprawy. Nie mam pojecia czy tylko czyscili czy rzeczywiscie bylo cos uszkodzone. Ogólnie 2 godziny trwało. Zapłaciłem 295 zł - cóż ASO kasuje konkretnie Oj nie aż tak, byłeś ode mnie w linii prostej 1 kilometr, ja tam serwisuje i za każdym razem negocjuje cenę usługi, pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#746607 Wysłany:
10 Paź 2014, 23:59; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
|
Owszem także negocjowałem, powiedzieli 300-500 ( wiadomo chca troche zarobić). Ja natomiast powiedzialem ze jak 300 to robić jak więcej to nie, dojade jakoś. Od razu do 300 zł się zgodzili  Mimo to dośc fachowo, poczekalnia kawka kulturka. Podobalo mi sie. U mnie takiego aso nie ma.
|
|
Góra |
|
 |
MARINESKU |
#746614 Wysłany:
11 Paź 2014, 07:48; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wiesław
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
|
Sagittarius napisał(a): wiadomo chca troche zarobić). Ja natomiast powiedzialem ze jak 300 to robić jak więcej to nie, dojade jakoś. Od razu do 300 zł się zgodzili  Mimo to dośc fachowo, poczekalnia kawka kulturka Nie dawno pojawili się młodzi do obsługi kij enta, jak wchodzę to są lekko spanikowani brak im jeszcze ogarnięcia , zazwyczaj mówię poproszę Pana W i kończę temacik z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Sagittarius |
#746678 Wysłany:
11 Paź 2014, 21:47; Temat postu: Re: Jestem w trasie - cos sie dzieje ;( |
|
 |
Puntoświr |
|
Nie mniej zazdroszczę takieog ASO u mnie jest nędza tylko sprzedaż, podczepił sie pod to jakiś serwis ale nie jest autoryzowany, za to jest drogi i mało fachowy.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|