|
Obecny czas: 12 Sty 2026, 15:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
xsadol |
#218729 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:17; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Miejscowość: ze Śląska ;) Rejestracja: 06 Lut 2009, Posty: 354
|
Pro15 napisał(a): No to teraz ja podsumuje tydzień temu pojechałem drugi raz ze stuklami w przednim zawieszeniu do innego ASO niż byłem poraz pierwszy, zdiagnozowali wadę i kazali czekać aż przyjdą częśći, wczoraj zadzwonili i umówiłem się na dzisiaj na wymianę odbojników. Godzinę temu odebrałem auto i co ??????? kto zgadnie?
Nadal stuka?
Pewnie znowu wsadzili wadliwe...
Albo tył ;p
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
Wicher |
#218730 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:17; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Jerzy
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Hajnówka Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 2215 Pomógł: 5
|
pewnie dalej stuka 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pro15 |
#218733 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:19; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
Miejscowość: wlkp Rejestracja: 19 Gru 2008, Posty: 87
|
CISZA CISZA CISZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przynajmniej na odcinku 50km 
_________________ GP - 2008 - Blue&Me - 5d - szary chemical - 1.4
|
|
| Góra |
|
 |
|
xsadol |
#218736 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:25; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
Pro15 napisał(a): CISZA CISZA CISZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przynajmniej na odcinku 50km 
haha jaki dreszczyk emocji ;p
Czyli: PROBLEM STUKAJĄCEGO ZAWIESZENIA W SUMIE JEST ROZWIĄZANY! 
_________________ "Benzyna jest do osobówek, ropa do ciężarówek a gaz do kuchenek"
|
|
| Góra |
|
 |
|
Wicher |
#218738 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:26; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Jerzy
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Hajnówka Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 2215 Pomógł: 5
|
woooooooooooooooow.Najwyższa pora na przyjemne jeżdżenie 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pro15 |
#218739 Wysłany:
13 Lut 2009, 20:28; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
Miejscowość: wlkp Rejestracja: 19 Gru 2008, Posty: 87
|
Wymina odbojników przedich strona L+P
Mam nadzieje że teraz żona nie będzie mówiła że jej koło stuka
I spokojnie bedzie się cieszyła nowym autem.
_________________ GP - 2008 - Blue&Me - 5d - szary chemical - 1.4
|
|
| Góra |
|
 |
|
filolog |
#218824 Wysłany:
13 Lut 2009, 23:46; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Miejscowość: małopolska Rejestracja: 21 Sty 2009, Posty: 106
|
Dzwonili znowu z ASO i umówili ze mną termin wymiany odbojników na poniedziałek.
Dzwonili sami !!!!
Formularz na stronie Fiata czyni cuda chyba....
Bez tego by nie dzwonili ....
Jam to nie chwaląc się rozwiązał problem stuków ze wskazaniem winy odbojników 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dzióbel |
#218833 Wysłany:
14 Lut 2009, 00:05; Temat postu: |
|
 |
| Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
filolog napisał(a): Formularz na stronie Fiata czyni cuda chyba.... Bez tego by nie dzwonili ....
ekhmmm nie z tego tytułu....
dzięki wam .... został on rozwiązany i przedstawiony odpowiednim osobom w FAP....

_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
| Góra |
|
 |
|
filolog |
#218836 Wysłany:
14 Lut 2009, 00:06; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic srebrny metalic + Blue&Me + alufelgi -------------------------------------------------------------------------------------- Piszę i mówię poprawnie po polsku.
|
|
| Góra |
|
 |
|
olos47 |
#218912 Wysłany:
14 Lut 2009, 12:47; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK Rejestracja: 09 Lut 2009, Posty: 555
|
Tak odnosnie wad fabrycznych w takich markach jak TOYOTA:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci-dni ... 59489,4199
wyglada na to, ze kazdy producent teraz robi to samo 
_________________ FIAT GRANDE PUNTO RACING 1,4 8v 75KM, YELLOW&BLUE&ME
Renault Megane Grandtour Dynamique 1,5 dci 106KM
|
|
| Góra |
|
 |
|
mario-sz |
#219268 Wysłany:
15 Lut 2009, 11:28; Temat postu: Re: Stukające zawieszenie z przodu. UWAGA!!! |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Racibórz Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 748 Pomógł: 5
|
[ Dodano: 15 Lut 2009 10:28 ]
Xylometazolin! napisał(a): pepe napisał(a): Cholera, a ja się poważnie zastanawiam nad wywaleniem swoich oszczędności na nowego GP - w wersji Dynamic 1,4 16V lub właśnie Estiva B&M 1,4 8V...  Po przeczytaniu Waszych postów widzę, że muszę się zastanowić jeszcze raz i dobrze przemyśleć ewentualny wybór...  Wady typu źle działających spryskiwaczy lub parujących reflektorów byłbym jeszcze w stanie zaakceptować, ale notoryczne i nagminne stuki w zawieszeniu, to już nie jest "pikuś"... MiSiOn - gratuluję rozkręcenia tematu i wytrwałości! Pzdr! Wg mnie nie masz się czym przejmować. Wszystko co jest produkowane ma swoje fabryczne wady: od samochodów (wszystkie), przez rowery (większość), pociągi (FLIRT - EN75 - fabrycznie 'zwalone' falowniki,zawieszenie, trzeszczące wnętrze itp...), ubrania, biżuterię, komputery (procesory, dyski...), telewizory, lodówki... można by nocami i dniami wymieniać... podałem przypadki, które na co dzień zauważam... oczywiście w 100% wady te można naprawić. Kolega napisał wyżej, że nawet jak naprawi się przednie zawieszenie to zacznie stukać tylne - przy 'naprawie' przedniego możemy od razu zwrócić się z 'nasmarowaniem tyłu' (podobno to pomaga...)... jeśli nie - pojedziemy 2 raz... Z tego co wiem, to nawet w Audi A3 są problemy z zawieszeniem, Fordy Mondeo praktycznie wszystkie wersje mają problemy (głownie z silnikami) i to nie takie 'błahe' jak zawieszenie, w Almerze parują reflektory, 1.8 bierze olej, Fiesty mają problemy z zawieszeniem i rdzą...itp...itd... są to przypadki (jak wyżej pisałem) z którymi się spotykam na co dzień - u znajomych, rodziny, sąsiadów...
OFF TOPIC . Na codzień pracuje w branży komputerowej więc powiem jedno:
KTO JEST TEMU WSZYSTKIEMU WINNY? MY PANOWIE!
Sami chcecie mieć wszystko najtaniej i JAK NAJSZYBCIEJ więc cierpcie Sprzęt jest NIEDOTESTOWANY i z kiepskiej jakości materiałów.
Moi rodzice mają telewizor SONY 29" który ma 19 lat i działa. GWARANTUJE WAM ŻE ŻADEN DZISISAJ KUPIONY SONY lub inny NIE WYTRZYMA TAKIEGO PRZEBIEGU.
Teraz nie off topic: ZAWIESZENIE PRZEDNIE ZACZĘŁO MI WCZORAJ ĆWIERKAĆ
tak jakby się ocierała guma o gume....... mam nadzieje że to woda się dostała tylko między gumi i samo przejdzie.
POZDRAWIAM MARIUSZ
_________________ ESTIVA Blue@Me 2008 1.4 8V <----- Tu ją możesz zobaczyć
Fix It Again Tomorrow
|
|
| Góra |
|
 |
|
xsadol |
#219357 Wysłany:
15 Lut 2009, 14:39; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
|
Teraz wszystko robią 'jako masówkę'...
Ja też na co dzień robię przy kompach i na co dzień spotykam wady fabryczne... W Athlonach X2 producent dopiero po roku produkcji wypuścił poprawkę...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Adas |
#219367 Wysłany:
15 Lut 2009, 14:54; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Wersja: Active
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bahama70 |
#219406 Wysłany:
15 Lut 2009, 17:51; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 06 Lis 2008, Posty: 586 Pomógł: 1
|
Adas napisał(a): Niom, dużo osób narzeka na Grande, tak jak ci co zmienili flotę w L-kach, mówili że Mk2 było o wiele lepsze, mało się psuło. Może Punto 4 znów będzie ok, pewnie też odczują ta ciągłe wymiany na gwarancji..
No to ja inaczej...  Przez 4,5 roku trochę powojowałem z MK II FL. Jak na dachu wyszła rdza to już nie wytrzymałem. Teraz ujeżdżam Grande z 2006 roku i jak na razie złego słowa nie powiem ! Leję i jeżdżę ( tfu,tfu, na .... urok 
_________________ Grande Punto Energy 1.4 77KM listopad 2006
|
|
| Góra |
|
 |
|
Diav |
#219485 Wysłany:
15 Lut 2009, 21:49; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 20 Lis 2008, Posty: 230
|
No i chyba się stało ... a już miałem nadzieję, że problem nie dotyczy mojego egzemplarza ... Dzisiaj jechałem odebrać rodziców z dworca PKP, drogi całkiem ośnieżone ... dziur nie widać, jadę więc bardzo spokojnie, ostrożnie i nagle jak coś nie jeb*ie to myślałem, że zawału dostanę. I tak jeszcze na kilku dziurach. No niestety będzie konieczna wizyta w ASO Partner w Katowicach. Z wizytą jednak będę musiał poczekać, ponieważ na chwilę obecną auto jest mi niezbędne. 
_________________ Grande Punto 1.4 8v 77KM Estiva Blue&Me
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#219629 Wysłany:
16 Lut 2009, 10:59; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Województwo: Poza Polską
|
Diav napisał(a): No i chyba się stało ... a już miałem nadzieję, że problem nie dotyczy mojego egzemplarza ... Dzisiaj jechałem odebrać rodziców z dworca PKP, drogi całkiem ośnieżone ... dziur nie widać, jadę więc bardzo spokojnie, ostrożnie i nagle jak coś nie jeb*ie to myślałem, że zawału dostanę. I tak jeszcze na kilku dziurach. No niestety będzie konieczna wizyta w ASO Partner w Katowicach. Z wizytą jednak będę musiał poczekać, ponieważ na chwilę obecną auto jest mi niezbędne. 
Prędzej czy później każdego dopada  ale ja na Twoim miejscu bym się cieszył- przynajmniej będziesz miał spokój jako taki.
|
|
| Góra |
|
 |
|
filolog |
#219885 Wysłany:
16 Lut 2009, 23:50; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
Co, już wam wszystkim ponaprawiali zawieszenia, że nic nie piszecie? Tylko ja muszę czekać do czwartku 
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#219923 Wysłany:
17 Lut 2009, 09:43; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
filolog napisał(a): Co, już wam wszystkim ponaprawiali zawieszenia, że nic nie piszecie? Tylko ja muszę czekać do czwartku 
Mi naprawili, ale nadal czekam na odpowiedź w sprawie dwóch pism jakie wysłałem. Od czwartku nikt nie podnosi telefonu, pod którym urzęduje pracownik FAP zajmujący się tą sprawą. Dziś minął trzeci tydzień od wysłania pisma (we wtorek lub w środę mieli je na biurku).
Jeśli dziś nie będzie w skrzynce odpowiedzi z FAP spróbuję uzyskać odpowiedź przez formularz on-line. Jak nie, trzeba się będzie zastanowić nad jakimś programem w TVN. Pierwszy raz spotykam się z firmą unikającą kontaktu telefonicznego i nie potrafiącą skonstruować swojego stanowiska w odpowiedzi pisemnej.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bahama70 |
#219927 Wysłany:
17 Lut 2009, 10:07; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
|
Jak kupwaliście Grande w 2008 r. to nie odbyliście jakieś jazdy testowej ? Nie było tego słychać ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#219937 Wysłany:
17 Lut 2009, 10:21; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
Bahama70 napisał(a): Jak kupwaliście Grande w 2008 r. to nie odbyliście jakieś jazdy testowej ? Nie było tego słychać ?
Ja jeździłem na jeździe testowej autem z sierpnia 08 wersja Dynamic czyli w sumie to co Estiva B&Me i specjalnie ściszyłem radio by słyszeć pracę zawieszenia. Część drogi była wyboista z przejazdem kolejowym i nic a nic nie było słychać. Druga sprawa to to, że u mnie stuki pojawiły się przy przebiegu bodajże 3000 km.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bahama70 |
#219942 Wysłany:
17 Lut 2009, 10:41; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): Druga sprawa to to, że u mnie stuki pojawiły się przy przebiegu bodajże 3000 km.
No tak, czyli sprawa nie do wychwycenia za pierwszym razem... Teraz to tylko nowych nabywców przestrzegać, chyba że już coś zrobili z tymi odbojnikami w nowych wersjach ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
MiSiOn |
#219948 Wysłany:
17 Lut 2009, 11:11; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
|
Bahama70 napisał(a): MiSiOn napisał(a): Druga sprawa to to, że u mnie stuki pojawiły się przy przebiegu bodajże 3000 km. No tak, czyli sprawa nie do wychwycenia za pierwszym razem... Teraz to tylko nowych nabywców przestrzegać, chyba że już coś zrobili z tymi odbojnikami w nowych wersjach ?
Tego nie wiem, pewnie niedługo jak jest problem to wyjdzie na drogach 
|
|
| Góra |
|
 |
|
filolog |
#220448 Wysłany:
19 Lut 2009, 00:49; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
Nic nie zrobią w nowych autach. Po prostu poczekają do wyczerpania się felernej wersji odbojów. Zmienili pewnie dostawcę i już. A z tych wadliwych to jak się wam wydaje - ile ludków wróci z pretensjami? 10- 30 % według mnie to wszystko. I im powymieniają. Na reszcie z nich zaoszczędzą....
Nasuwa mi się pewien znany slogan. "By żyło się lepiej"... 
|
|
| Góra |
|
 |
|
olos47 |
#220449 Wysłany:
19 Lut 2009, 00:55; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK Rejestracja: 09 Lut 2009, Posty: 555
|
Dzisiaj mi powiedzieli w ASO, ze wystarczy poprawic mocowanie odbojnikow, ze znaja sporawe i wcale nie trzeba wymieniac. Prawdopodobnie u czesci z was tez to bylo zrobione. Jutro beda robic to zopbaczymy efekty 
_________________ FIAT GRANDE PUNTO RACING 1,4 8v 75KM, YELLOW&BLUE&ME
Renault Megane Grandtour Dynamique 1,5 dci 106KM
|
|
| Góra |
|
 |
|
filolog |
#220646 Wysłany:
19 Lut 2009, 21:02; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
|
Dziś mi wymienili odbojniki na te właściwe, które wreszcie wykonane są z gumy a nie z jakiegoś twardego stukającego badziewia. Miałem oba w ręku- stary i nowy i różnica między nimi jest bardzo wyraźna. Oczywiście nic już nie stuka. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|